Dit kunnen we verwachten van de nieuwe iPhone SE2

© PXimport

Dit kunnen we verwachten van de nieuwe iPhone SE2

Smartphone & tablet

Geplaatst: 10 februari 2020 - 07:56

Aangepast: 25 november 2022 - 08:34

Justin Doornekamp

Apple werkt volgens de geruchten aan een opvolger van de iPhone SE, de budgettelefoon uit 2016. De nieuwe iPhone SE2 kan al in maart verschijnen.

Volgens berichten van persbureau Bloomberg, zal de nieuwe iPhone een 4,7-inch scherm krijgen en qua uiterlijk veel gelijkenissen vertonen met de iPhone 8 uit 2017. Dit was het laatste iPhone-model met schermranden. Ook komt de thuisknop weer terug, naast de Touch ID-vingerscanner, maar de telefoon ontgrendelen door middel van gezichtsherkenning is er niet bij.

Het prijskaartje zal vermoedelijk een stuk lager liggen dan de iPhones die afgelopen jaar verschenen (de iPhone 11 kost momenteel minimaal 800 euro, de iPhone 11 Pro zelfs minimaal 1159 euro), terwijl dezelfde processor zal worden gebruikt. Dit zal onder meer een positief effect hebben op de accuduur en de AI-mogelijkheden van het nieuwe toestel.

© CIDimport

Later dit jaar mogelijk 5G-telefoon

Volgens Bloomberg wil Apple zijn aandeel op de wereldwijde smartphonemarkt uitbreiden voor de uitrol van nieuwe 5G-toestellen later dit jaar, die vermoedelijk weer een stuk duurder gaan worden vanwege onder meer de nieuwe camera’s en een snellere processor.

Het persbureau stelt dat Apple dit jaar meer dan 200 miljoen telefoons hoopt te verkopen en een goedkoper model kan helpen de concurrentie aan te gaan met de vele Android-telefoons die momenteel op de markt te verkrijgen zijn en veelal goedkoper zijn dan de laatste iPhones.

Onthulling in maart

De officiële aankondiging van de nieuwe iPhone SE kan snel komen, aldus Bloomberg. Toeleveranciers van Apple zouden de telefoon al in februari in elkaar zetten, waarna het toestel in maart officieel onthuld kan worden.

De geruchten van een iPhone SE2 of een goedkope iPhone 9 doen al jarenlang de ronde, maar niet eerder waren de verhalen zo concreet. De smartphone kan uitkomst bieden voor Apple-fans die niet bereid zijn om meer dan 800 euro voor een nieuw toestel te betalen of die gewoonweg een compact toestel zoeken zonder al te veel poespas.

Focus op de camera

De focus van de nieuwe telefoon van Apple zal ook liggen op de camera in het apparaat. De cameralens wordt vermoedelijk minstens van dezelfde kwaliteit als die van de iPhone 8, en sommigen suggereren dat de nieuwe smartphone zelfs een iPhone 11-achtige camera krijgt om beter te kunnen concurreren met Google.

Vorig jaar boekte Google namelijk nog een groot succes met de goedkope Pixel 3a, mede dankzij de sterke camera. Als Apple dezelfde kant opgaat met de nieuwe iPhone, dan kan dat best eens een schot in de roos zijn.

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000