Categorie

Klimaat & luchtkwaliteit

Alles
Artikelen
Reviews
How-to's
Koopgidsen
Video's
Downloads

Klimaatbeheersing

Wat betekent de CW-waarde van een cv-ketel?

Iedere combiketel bevat een zogeheten CW-keurmerk. In de specificaties van een webwinkel of de handleiding zie je bijvoorbeeld dat de betreffende cv-ketel een CW4- of CW6-label ondersteunt. Wat houdt dit Gaskeur CW-label in en wat kun je ermee? Bij gebruik van een combiketel wil je natuurlijk niet minutenlang wachten op warm water. De CW-aanduiding staat voor Comfort Warm Water en zegt iets over de snelheid en hoeveelheid warm water die het verwarmingssysteem kan leveren. Neemt iemand een douche, terwijl andere gezinsleden een bad vullen met warm water of de keukenkraan opendraaien? In dat geval wordt er van de combiketel flink wat water binnen een kort tijdsbestek verwacht. Tussen de verkrijgbare verwarmingsproducten bestaan er op dit gebied grote verschillen.

29 september 2020 - 09:11

19 september 2022 - 11:30

Redactie

Klimaatbeheersing

Aandachtspunten voor plaatsen van cv-ketel

De ene cv-ketel is de andere niet. Zo bestaan er bescheiden modellen die met gemak in een wandkast passen, terwijl er ook uiterst omvangrijke verwarmingssystemen bestaan. Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten bij het plaatsen van een nieuwe cv-installatie?Allereerst is voldoende ruimte belangrijk voor het beoogde ketelformaat. Hierbij is het een vereiste dat er genoeg bewegingsvrijheid is om onderhoud aan de verwarmingsinstallatie te plegen. Wie weet dien je wat spullen te verplaatsen of misschien is het wel noodzakelijk om (een deel van) een wand weg te halen. Overigens bieden kleine verwarmingsketels tegenwoordig ook prima prestaties. Blijkt het oorspronkelijk gekozen ketelformaat te groot, probeer dan een kleine cv-ketel te vinden.

29 september 2020 - 08:10

19 september 2022 - 11:30

Redactie

Klimaatbeheersing

Zo gaat je cv-ketel langer mee

Een nieuwe cv-ketel is een forse investering, dus je wilt natuurlijk dat het verwarmingstoestel zo lang mogelijk meegaat. Normaal gesproken is de verwarmingsketel na ongeveer twaalf tot vijftien gebruikersjaren aan vervanging toe. Met de juiste aandacht en diverse tips houdt je cv installatie het misschien wel nóg langer vol.Niemand vindt het leuk om een duurbetaalde cv-ketel te vervangen. Zorg daarom goed voor je verwarmingsapparatuur en stel vervanging daarmee zo lang mogelijk uit. Misschien kun je nadien wel de overstap naar een energiebesparende warmtepomp wagen, zodat je geen aardgas meer nodig hebt. Overigens heeft zorgvuldig onderhoud niet alleen een positief effect op de verwachte levensduur. Je zorgt hiermee namelijk ook dat de verwarmingsapparatuur veilig en efficiënt blijft werken.

29 september 2020 - 07:24

19 september 2022 - 11:30

Redactie

Klimaatbeheersing

Haal het meeste rendement uit je cv-ketel

Met de aanschaf van een energiezuinige hr ketel of vr ketel ben je er nog niet. Uiteindelijk speelt de eindgebruiker namelijk een belangrijke rol in het behalen van een optimaal rendement van de cv-installatie. Volg diverse praktische tips in dit artikel en haal voortaan het meeste rendement uit je cv-ketel.Een cv-installatie is een ingewikkeld apparaat waar de meeste mensen weinig tot niets van weten. Voor het behalen van een maximaal rendement is het inschakelen van professionele hulp dan ook onvermijdelijk. Sluit een onderhoudscontract bij een gecertificeerde cv-installateur af en laat de boel eenmaal per jaar grondig inspecteren. Een juiste afstelling resulteert in een optimaal rendement. Bij een schoon verwarmingsapparaat waarbij de onderhoudsmonteur versleten onderdelen vervangt, blijven de prestaties jarenlang moeiteloos op peil.

29 september 2020 - 06:58

19 september 2022 - 11:30

Redactie

Klimaatbeheersing

Wat is de garantie op een cv-ketel?

Net zoals bij de aanschaf van ieder nieuw product, heb je ook bij een kersverse cv-ketel recht op garantie. Verwarmingsinstallaties hebben een lange levensverwachting. Als consument mag je dan ook een behoorlijke garantietermijn verwachten. Dat is dan ook bij verwarmingsproducten van de meeste bekende fabrikanten het geval, al geldt het helaas niet voor alle onderdelen. Het scheelt nogal hoeveel garantie een producent van verwarmingsapparatuur geeft. Zo biedt het ene merk een garantietermijn van slechts twee jaar vanaf de installatiedatum, terwijl een enkel merk maar liefst acht jaar garantie belooft. Andere merken zitten er precies tussenin en geven vijf jaar garantie. Voor het verzilveren van de maximale garantietermijn dienen klanten hun product meestal binnen een bepaalde periode na de installatiedatum te registreren. Vaak is het ook mogelijk om tegen betaling extra garantie bij te kopen.

29 september 2020 - 06:22

19 september 2022 - 11:30

Redactie

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000