Categorie

Auto

Alles
Artikelen
Reviews
How-to's
Koopgidsen
Video's
Downloads

Fietsendrager

Is mijn fietsendrager geschikt voor een elektrische fiets?

Een fietsendrager is ideaal om je fiets heel eenvoudig met auto, caravan of aanhangwagen te vervoeren. Om te beginnen bevestig je de fietsendrager aan je voertuig en vervolgens plaats je je fiets(en) erin. Uiteraard kun je ook elektrische fietsen vervoeren met een fietsendrager. Omdat de meeste e-bikes echter vrij zwaar zijn, zijn niet alle fietsendragers geschikt. In dit artikel vertellen we waar je bij het kopen van een fietsendrager op moet letten, zoals het maximale gewicht op de fietsendrager en de maximale kogeldruk van de trekhaak. Na het lezen is het een fluitje van een cent om de beste fietsendrager voor jouw elektrische fiets te vinden. Op Kieskeurig.nl kun je namelijk heel gemakkelijk verschillende modellen en merken vergelijken. Op die manier vind je altijd de perfecte, goedkope fietsendrager.

16 januari 2019 - 12:38

15 september 2022 - 11:27

Randolf Bouwma

Fietsendrager

Welke soorten fietsendragers zijn er?

Met een fietsendrager kun je je fiets heel eenvoudig met auto, caravan of aanhangwagen vervoeren. Je bevestigt de fietsendrager aan je voertuig en plaatst je fiets(en) erin. Een fietsendrager wordt daarom ook wel eens heel simpel beschreven als een auto-fietsenrek. Met een fietsendrager heb je dus geen aanhanger om fietsen te vervoeren meer nodig. Er zijn verschillende soorten fietsendragers. Je kunt een fietsendrager op de trekhaak van je auto bevestigen, maar ook als je geen trekhaak hebt, zijn er verschillende opties om toch je fiets mee te kunnen nemen. Maar wat is de beste fietsendrager voor jouw situatie? Om je op weg te helpen, kijken we in dit artikel naar de voor- en nadelen van de verschillende soorten fietsendragers. Ook geven we je tips over de bevestiging. Op die manier kun jij goed voorbereid alle modellen fietsendragers vergelijken en uiteindelijk de beste fietsendrager voor jouw situatie kopen.

16 januari 2019 - 09:36

15 september 2022 - 11:27

Randolf Bouwma

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000