Categorie

Scheren & ontharen

Alles
Artikelen
Reviews
How-to's
Koopgidsen
Video's
Downloads

Scheren & ontharen

Je scheerapparaat onderhouden, zo doe je dat

Elektrisch scheren biedt allerlei voordelen, maar helaas moet je wel met enige regelmaat je scheerapparaat schoonmaken. De mesjes van het scheerblad of de scheerkop blijven zo langer intact. Bovendien zorgt het voor meer hygiëne. Het dagelijkse onderhoud kost gelukkig nauwelijks moeite, want je spoelt het scheerhoofd van de meeste modellen probleemloos af onder de kraan. Hiermee verwijder je het merendeel van de achtergebleven haren en vuilresten. Af en toe ontkom je niet aan een grondige schoonmaakbeurt. Voor dit doeleinde leveren veel fabrikanten een klein borsteltje mee. Heb je een hekel aan een scheerapparaat reinigen, dan kun je deze taak ook aan een automatisch reinigingsstation uitbesteden. Lees in dit artikel hoe je een scheerapparaat optimaal onderhoudt.

8 oktober 2019 - 16:32

Remmelt Mastebroek

Scheren & ontharen

Het beste scheerapparaat voor een gevoelige huid

Welk scheerapparaat je het beste kunt kiezen, hangt onder meer af van je huidtype. Iemand met een zachte gevoelige huid heeft tijdens het scheren een hoger risico op irritaties, jeuk, uitslag, rode vlekken en zelfs kleine wondjes. Zeker wanneer je ’s ochtends vroeg de deur uit moet, komen huidirritaties altijd ongelegen. Een verzorgingsproduct waarmee je nat kunt scheren ervaren de meeste mannen als een pijnvrij scheerapparaat. Gevoelige huid heeft dan namelijk minder te lijden, aangezien warm water en scheergel de baardhaartjes zachter maken. Wil je een nieuw scheerapparaat kopen, dan heb je keuze tussen een exemplaar met een roterende scheerkop of een vibrerend scheerblad. Wat is de beste keuze voor een gevoelige huid?

8 oktober 2019 - 16:32

Remmelt Mastebroek

Scheren & ontharen

Het beste scheerapparaat voor onder de douche

Een scheerapparaat voor onder de douche heeft voor iedere man meerwaarde. Allereerst zorgt het warme water voor een ontspannend gevoel en begin je na de douchebeurt fris aan de dag. Daarnaast scheert het ook nog eens comfortabeler. Het beste scheerapparaat is voor de meeste mannen dan ook een waterproof exemplaar die je onder een stromende waterstraal kunt gebruiken. Gelukkig ontwikkelen diverse fabrikanten uitstekende waterdichte apparaten. Wil je een scheerapparaat kopen voor onder de douche, dan heb je keuze tussen een model met een vibrerend scheerblad of roterende scheerkop. In dit artikel gaan we dieper in op het gemak van een scheerapparaat waarmee je jezelf onder de douche kunt scheren.

8 oktober 2019 - 16:32

Remmelt Mastebroek

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000