Categorie
Tuin & klussen
Bang voor vuurwerk? Zo blijft je huisdier kalm tijdens de feestdagen
Vuurwerk met zijn harde knallen en felle flitsen: je huisdier is er niet dol op. Vooral honden en katten zijn er gevoelig voor. En het blijft natuurlijk niet beperkt tot 31 december alleen: ook in de weken ervoor wordt er overal al op los geknald. Maar met de juiste voorzorgsmaatregelen help je je hond of kat veilig en ontspannen het nieuwe jaar in. In dit artikel lees je hoe.
Winterklaar! Zo help je jouw planten de koude maanden door
Nu de dagen kouder en korter zijn, kruipen we het liefst lekker warm binnen op de bank met een goede serie of een fijn boek. Vooral doen, maar: eerst moet je je planten in de tuin beschermen tegen vorst. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat ze een strenge vorstperiode niet doorstaan en je in de lente spijt hebt dat je geen voorzorgsmaatregelen hebt getroffen. Dus doe je tuinhandschoenen maar aan om je planten winterklaar te maken.
🍂 Zo maak je je tuinmeubilair winterklaar (dit is hét moment!)
Er is geen ontkennen meer aan: het is herfst. En dat is hét moment om je tuinmeubels winterklaar te maken – of ze nu gemaakt zijn van hout, metaal, kunststof, wicker of rattan. Zo zorg je ervoor dat je er komend jaar weer lekker plezier van hebt. In dit artikel lees je hoe je tuinmeubilair de komende natte en koude maanden zonder problemen kan doorstaan.
Een echte herfstklus: je dakgoot schoonmaken doe je zo
Het is herfst en dat betekent: vallende blaadjes die in je dakgoot kunnen belanden. Daardoor – en door ander vuil dat zich in je dakgoot ophoopt – kan de afvoer blokkeren, vooral bij regenachtig weer. Om problemen zoals verstoppingen en lekkages te voorkomen, is het belangrijk om je dakgoot schoon te maken. Maar hoe doe je dat precies?
Klaar voor de herfst: onderhoud en tips voor je tuin
Heb je een mooie tuin en wil je hier ook in het najaar net zo van genieten als in het voorjaar en de zomer? Dan is het tijd om een aantal klussen te plannen om je tuin herfstklaar te maken. In de herfst kun je bijvoorbeeld bomen, hagen en struiken snoeien. Verder kun je tot eind oktober bloembollen planten en is dit het moment om je gazon te verticuteren.
Gevel impregneren: dit zijn de voordelen en nadelen
Je gevel impregneren is een slimme manier om de buitenmuren van je huis te beschermen tegen vocht en vuil. Tegelijkertijd blijft de uitstraling van je woning langer behouden. Het impregneren van de gevel klinkt als een voor de hand liggende keuze, maar het is belangrijk om ook de tegenargumenten te bekijken. Daarom bespreken we in dit artikel de belangrijkste voordelen en nadelen.
Wat mag je never nooit in de gootsteen gooien?
Er gaat veel door de gootsteen. Niet alleen afwaswater: we spoelen ook allerlei ander afval weg – zoals overgebleven jus, restjes soep of verf. Maar is dat eigenlijk wel de bedoeling? Ieder jaar hebben duizenden huishoudens een verstopte gootsteen. Heb jij daar ook weleens last van? Check dan wat je absoluut niet door de gootsteen mag gooien en waarom niet.
🐝 Last van wespen in de tuin? Dit kun je ertegen doen
Wespen in de tuin ... dan zit je ineens een stuk minder lekker. Gelukkig zijn er slimme manieren om deze zoemende bezoekers op afstand te houden. In dit artikel lees je wat je kunt doen om overlast van wespen te voorkomen.
📆 Tuinonderhoud in augustus: voorbereidingen voor de herfst
In augustus geniet je nog volop van de tuin. Alles staat er mooi, kleurrijk en vol bij. Omdat veel planten nu op hun hoogtepunt zijn, is het belangrijk om ook nu goed voor je tuin te blijven zorgen. Door nu de juiste stappen te nemen, verzeker je je van een schitterende tuin de komende herfstmaanden en volgend jaar.
Waar voor je geld: 5 betaalbare buitenkeukens van max 1000 euro
Bij ID.nl zijn we dol op kwaliteitsproducten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we binnen een bepaald thema naar zulke deals. Ben je op zoek naar een mooie buitenkeuken? Vandaag hebben we vijf prijsvriendelijke modellen voor je gespot.
Muggen? Deze planten houden ze op afstand!
Zeg zomeravond en je zegt (helaas): muggen. Zorgen die zoemende prikkers ervoor dat je niet meer lekker buiten kunt zitten? Door de juiste planten neer te zetten, wordt de overlast een stuk minder. In dit artikel lees je van welke planten muggen (en veel andere) insecten níet houden. En jij dus wel!
BBQ'en zonder burenruzie: tips om rookoverlast te beperken
De zomer is aangebroken, dus de barbecue gaat overal aan. Maar de rook die daarbij vrijkomt, kan voor je buren minder plezierig zijn. Wil je rookoverlast en burenruzies voorkomen? Met deze handige tips zorg je ervoor dat je volop geniet van het barbecueën zonder je buren te storen.
Lekker lang buiten zitten? Dit moet je weten over terrasverwarming
Buiten zitten, ook wanneer de temperaturen tegenvallen? Dat kan, als je onder de overkapping een terrasverwarmer neerzet. Maar omdat je de terrasverwarming niet op een open plek zet, is het wel verstandig om met een aantal zaken rekening te houden. Welke dat zijn, lees je in dit artikel.
Zo maak je zelf een (houten) regenton (het is er het weer voor!)
Het KNMI meldde onlangs dat de periode begin juni 2023-eind mei 2024 de boeken ingaat als de natste 12 aaneengesloten maanden ooit. Grote kans dat ook dit 'record' weer gebroken gaat worden (kijk maar naar buiten). Tegelijkertijd krijgen we steeds vaker te maken krijgen met droogte: een nachtmerrie voor de natuur en voor tuinliefhebbers. Houd je van tuinieren én van klussen? Met dit stappenplan maak je zelf een regenton!
Tuinonderhoud in juli: je to do’s voor langere bloei en groei
De zomer is aangebroken. De eerste bloei in de tuin is voorbij: op naar de volgende! Om komende tijd te genieten van de prachtige kleuren in je tuin, heb je nog wel wat te doen. Deze klussen zijn zeker geen straf als het ook nog eens lekker weer is. Leg je tijdschrift even opzij en stap van je loungebank om in de tuin te rommelen.
Aanbevolen voor jou
Blijf op de hoogte met de wekelijkse ID.nl
nieuwsbrief!
* Door op bovenstaande knop te klikken ga je akkoord met het privacy-statement van Reshift Digital B.V. Je kunt je voorkeuren na inschrijven op elk moment aanpassen via de persoonlijke link in elke mailing.