ID.nl logo

Categorie

Thuisbatterij

Thuisbatterij thuisaccu home energy storing system

Een thuisbatterij huren in plaats van kopen: is dat handig?

Zelfs al is de prijs van een thuisbatterij flink gedaald in vergelijking met vijf jaar geleden, het blijft een pittige investering. Voor wie de aanschaf niet in het budget past, is er een alternatief. Tegenwoordig kun je niet alleen een warmtepomp of zonnepanelen huren, verschillende aanbieders verhuren namelijk ook thuisbatterijen. Hoe werkt dat en is dat interessant?

17 juni 2024 - 10:31
Dirk Schoofs

Miljoenen huizen van het gas dankzij warmtebatterij op zout

Nederland moet van het gas af en dat wordt een enorme uitdaging. Wellicht zal het niet alleen lukken met warmtepompen, duurzame energiebronnen en warmtenetten. Heel veel woningen zijn immers niet voorzien op de warmtepomp, en de benodigde investeringen daarvoor zijn nog steeds ontzettend hoog. Een mogelijke oplossing komt uit onverwachte hoek: met warmtebatterijen op basis van zout die energie zonder verlies ontzettend lang kunnen vasthouden.

12 mei 2024 - 19:01
Dirk Schoofs

Thuisbatterij installeren: vakman inschakelen of zelf doen?

De aanschaf van een thuisbatterij is een forse investering. Je betaalt niet alleen voor het apparaat zelf, maar ook voor de installatie ervan. Door de thuisbatterij zelf te installeren, kun je wat op de totale kosten besparen. Is het slim om een thuisbatterij zelf te plaatsen? We leggen je uit waar je rekening mee moet houden.

26 april 2024 - 12:31
Sabine Schults

Wat is de levensduur van een thuisbatterij?

Als je overweegt om een thuisbatterij aan te schaffen, vraag je je vast af hoelang deze meegaat. De levensduur moet immers lang genoeg zijn om de investering te rechtvaardigen. We leggen je uit op welke levensduur je gemiddeld mag rekenen en wat je kunt doen om die te verlengen.

19 april 2024 - 12:39
Sabine Schults

Welke aanbieders van thuisbatterijen zijn er in Nederland?

Wie onafhankelijker wil zijn van het elektriciteitsnet, denkt mogelijk aan het installeren van een thuisbatterij. Hoewel het nog maar de vraag is of je de grote investering momenteel makkelijk terugverdient, komen er steeds meer aanbieders van thuisbatterijen bij. We zetten voor je op een rij bij welke aanbieders van thuisbatterijen je terechtkunt.

06 april 2024 - 09:56
Sabine Schults

⚡ Thuisbatterij kopen: waar moet je op letten?

Met een thuisbatterij (of thuisaccu) kun je de overdag opgewekte energie van je zonnepanelen opslaan om te gebruiken in de avonduren. Maar ook zónder zonnepanelen kun je stroom opslaan op het moment dat die het goedkoopst is, waarna je de stroom vervolgens kunt gebruiken als het afnemen van energie het duurst is. Dat klinkt erg aantrekkelijk, maar waar moet je allemaal op letten bij de aanschaf van een thuisaccu?

02 april 2024 - 12:32
Sabine Schults

Wat is de terugverdientijd van een thuisbatterij?

Thuisbatterijen hebben de afgelopen tijd de interesse gewekt van de consument, maar tegelijkertijd wordt gezegd dat je de investering onmogelijk terugverdient. We vertellen je in dit artikel welke terugverdientijd je op dit moment van een thuisbatterij kunt verwachten, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

30 maart 2024 - 09:58
Sabine Schults

Wanneer kunnen we bidirectioneel laden in Nederland?

Elektrische auto's beschikken over een groot accupakket en zouden daarmee kunnen worden ingezet als een verlengstuk van het stroomnet. Bidirectioneel laden heet dat. Hoe haalbaar is die techniek nu, en kan het Nederlandse elektriciteitsnet dat wel aan? In dit artikel kijken we naar de praktische en wettelijke uitdagingen van bidirectioneel laden.

25 maart 2024 - 14:02
Peter Koelewijn

Thuisbatterij versneld terugverdienen met slimme software

Een slim thuisbatterijsysteem in combinatie met zonnepanelen kan het rendement flink verhogen. De Nederlandse fabrikant Charged brengt zo'n slim systeem uit in samenwerking met Frank Energie, waarbij met het overschot van stroom gehandeld kan worden op de onbalansbeurs.

14 maart 2024 - 09:39
Mark Gamble

Btw op thuisbatterijen terugvragen: het kan, maar is niet makkelijk

Thuisaccu’s kunnen bijdragen aan een duurzamere toekomst, maar het is momenteel nog de vraag of je de hoge investering wel zult terugverdienen. Om de aanschaf van een thuisbatterij aantrekkelijker te maken, kun je in sommige gevallen aanspraak maken op een btw-teruggave. Daar zitten echter behoorlijk wat haken en ogen aan. In dit artikel leggen we je uit hoe je dat doet en waar je op moet letten.

27 februari 2024 - 12:26
Sabine Schults

Weinig verzekeraars bieden dekking voor thuisbatterij

Veel aanbieders van opstal- en woonverzekeringen melden in hun polissen nog niets over thuisbatterijen. Met een thuisbatterij kun je de opgewekte stroom van zonnepanelen opslaan, zodat je nog minder afhankelijk bent van het stroomnet, maar schade aan een woning als gevolg van bijvoorbeeld een brand door kortsluiting wordt niet altijd gedekt.

29 november 2023 - 10:55
Mark Gamble

Hoe laden we onze apparatuur in de nabije toekomst op?

Zonder elektriciteit geen technologie. De ontdekking van elektriciteit en de uitvindingen die ons in staat stelden het te gebruiken, hebben ertoe geleid dat we met krachtige computers in onze broekzak rondlopen en volledig elektrische auto’s de weg op kunnen sturen. Opladen is daarbij een handeling waar we amper meer bij nadenken. Toch is het interessant om te weten hoe het precies werkt en wat we de komende jaren nog kunnen verwachten op dit gebied.

02 juli 2023 - 09:59
Daan Doedens

Weekoverzicht: de 5 beste Amazon techdeals

Voor techliefhebbers is de Nederlandse versie van Amazon een waar walhalla. De webwinkel staat namelijk vol met prijsvriendelijke gadgets, audiovisuele apparatuur en computerspullen. Wat zijn de beste techdeals van deze week? Amazon wijzigt zo’n beetje dagelijks zijn prijzen, dus sla snel je slag!

18 augustus 2022 - 07:31
Redactie ID.nl

Aanbevolen voor jou

Blijf op de hoogte met de wekelijkse ID.nl
nieuwsbrief!

* Door op bovenstaande knop te klikken ga je akkoord met het privacy-statement van Reshift Digital B.V. Je kunt je voorkeuren na inschrijven op elk moment aanpassen via de persoonlijke link in elke mailing.