Categorie

Verduurzaming

Alles
Artikelen
Reviews
How-to's
Koopgidsen
Video's
Downloads

Klimaatbeheersing

De hybride warmtepomp: de geleidelijke, realistische overstap

Nederland is een uitgesproken gasland. Toen in 1959 de gasbel in Slochteren werd ontdekt, werd in sneltempo het gasnet aangelegd. Het gemiddelde gasverbruik per inwoner is daardoor meer dan het dubbele van onze buurlanden. Terwijl 95% van de Nederlanders op het gasnet is aangesloten, realiseren we ons vandaag dat we van het gas af moeten. Dit vraagt om een behoorlijke omslag. Omdat de meeste woningen niet op een centraal warmtenet kunnen worden aangesloten en nog niet klaar zijn voor een all-electric warmtepomp, zullen veel woningeigenaren overstappen op een hybride warmtepomp.

29 november 2022 - 09:01

Partnerredactie

Klimaatbeheersing

Kiezen voor een CO2-arme toekomst - veelbelovende oplossingen

Om de wereldwijde temperatuurstijging onder de 2 graden Celsius te houden, moeten we naar koolstofarme verwarming. Dit betekent dat een nieuwe cv-ketel vanaf 2026 niet meer zonder duurzame component mag worden geïnstalleerd. We zullen steeds meer gaan verwarmen met warmtepompen die draaien op duurzaam opgewekte elektriciteit. Hoe je het ook wendt of keert, de tijd dringt. Is het niet omdat de gasprijzen de pan uit rijzen, dan is het omdat Europa en de lokale regeringen moeten verduurzamen.

17 november 2022 - 18:32

Partnerredactie

Klimaatbeheersing

Het rendement van een warmtepomp – wat kan ik verwachten?

Een warmtepomp is goed voor je portemonnee en voor het milieu. De meeste experts zijn het erover eens dat dit voor huiseigenaren een van de beste manieren is om hun ecologische voetafdruk te verkleinen, zonder aan comfort in te boeten. Welk rendement kan je verwachten, en hoe zit dat als de omstandigheden een stuk uitdagender worden?

11 november 2022 - 11:32

Partnerredactie

Klimaatbeheersing

Verschillende soorten warmtepompen – wat past bij jou?

Terwijl elk type warmtepomp z'n energie aan een natuurlijke bron onttrekt, zijn er toch behoorlijke verschillen in rendement, technologie en prijs. Eerst maken we het onderscheid tussen hybride en all-electric. Daarna bekijken we de verschillende all-electric oplossingen en tot slot hebben we het over prijzen en subsidies.

28 oktober 2022 - 08:01

Partnerredactie

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000