Categorie
Warmtepomp
Vloerverwarming in de badkamer, een goed idee?
Je wilt de oude badkamer slopen en volledig opnieuw inrichten, of je droomt van een paleis van een badkamer in je nieuwbouw. Terwijl je in je plannen helemaal losgaat, rijst de vraag of vloerverwarming in de badkamer überhaupt een goed idee is?
Overstappen naar een warmtepomp: kan dit met je eigen radiatoren?
Je overweegt om je cv-ketel te vervangen door een warmtepomp, maar je wilt daarvoor niet je vloer openbreken om vloerverwarming te leggen. Het goede nieuws is dat je bij een warmtepomp niet per se voor vloerverwarming moet gaan. Vaak is het mogelijk om de bestaande radiatoren te behouden. Hier lees je hoe dat zit!
Split of monoblock warmtepomp: dit zijn de verschillen
Een warmtepomp een milieuvriendelijke oplossing voor klimaatbeheersing. Zo'n systeem helpt de verwarmingskosten te drukken en de CO2-uitstoot met 50 procent te verminderen. Er zijn twee typen om uit te kiezen: de split warmtepomp of de monoblock warmtepomp. Er bestaat nogal wat verwarring over de verschillen. Daar brengen we nu verandering in.
De juiste warmtepomp voor jouw huis kies je met een ATAG GreenDealer
Je wilt overstappen op een warmtepomp, maar je weet niet waar je moet beginnen. De technische termen vliegen je om de oren en het lijkt een onmetelijke stap. Geen zorgen, de ATAG GreenDealer helpt je uit de kou. Of je nu vragen hebt over de installatie, kosten of welke warmtepomp het best bij jouw woning past – je wordt van A tot Z begeleid.
Buiten is het koud, binnen gezellig warm dankzij de airco
Bij een airco denken we aan snikhete zomers en plaknachten. Maar wist je dat je er in de winter of tussenseizoenen ook mee kunt verwarmen? Bij veel airco's ligt de nadruk op verkoeling en is het feit dat je er ook mee kunt verwarmen eerder een bijkomstigheid. ID.nl zoekt uit hoe efficiënt dit werkt.
Hybride warmtepompen: het verschil tussen een monoblock- en een split-warmtepomp
Je hebt besloten om je huis duurzamer te verwarmen met een hybride warmtepomp. Een uitstekende keuze die je energierekening flink kan verlagen. Nu sta je voor een volgende beslissing: wordt het een monoblock- of een split-warmtepomp? In dit artikel leggen we de verschillen uit.
Wat is een hybride warmtepomp en wat kan die voor jou betekenen?
Wat is een hybride warmtepomp? Hoe werkt zo'n apparaat precies? Wat zijn de voordelen van dit verwarmingssysteem en waarom is het voor velen de meest realistische optie om duurzaam te verwarmen? In dit artikel leggen we dat allemaal uit.
Een warmtepomp in je appartement: dit kan er wel (en niet)
De weg naar een gasloze wereld is nog lang, maar zeker is dat de warmtepomp in de energietransitie een belangrijke rol zal spelen. In hoever is de warmtepomp ook een oplossing voor een appartement?
Subsidie voor warmtepompen gaat in 2025 omlaag (dus misschien is nu kopen een goed idee)
Als het aan de nieuwe regering ligt, wordt de ISDE-subsidie vanaf januari 2025 ingrijpend aangepast. De subsidie voor warmtepompen met een vermogen tot en met 12 kW, die voornamelijk voor woningen worden gebruikt, zal verlaagd worden. Voor warmtepompen met een hoger vermogen zal de subsidie juist verhoogd worden.
Bespaar op de verwarmingskosten met de Energion Hybrid naast je cv-ketel
Wil je je huis duurzamer verwarmen, maar nog geen afscheid nemen van je cv-ketel? Dan is de ATAG Energion Hybrid-warmtepomp precies wat je zoekt. Dit slimme systeem werkt samen met je huidige cv-ketel en helpt je flink te besparen op je gasverbruik, terwijl je comfortabel blijft wonen. Een ideale tussenoplossing – zonder gedoe.
Warmtepomp installeren? Denk aan de vergunningsplicht of meldingsplicht
Je hebt uiteindelijk de knoop doorgehakt… Er komt een warmtepomp. Mag je die dan zomaar op het dak van de aangebouwde garage plaatsen of tegen de voorgevel van je woning? Of kan het gespecialiseerde bedrijf een gat van 90 meter diep in je tuin boren voor een geothermische warmtepomp, zonder dat je daarvoor eerst een vergunning hebt ontvangen? Het antwoord is: Nee.
Tips om optimaal te koelen met de warmtepomp
Wanneer het kwik de hoogte in gaat, kan het binnen onaangenaam warm worden. Wie een warmtepomp heeft, kan die in de meeste gevallen ook gebruiken om de woning in de zomer te koelen. Je hebt dan geen aparte airco meer nodig. Hoe werkt deze koeling, wat zijn de voordelen en nadelen en hoe kun je zo efficiënt mogelijk koelen?
Slimme warmtepomp vermindert overbelasting elektriciteitsnet
Het elektriciteitsnet raakt verstopt, en dan komt er ook nog eens het groeiende aandeel van de warmtepomp bij. Toch kan deze warmtepomp ook worden ingezet om de overbelasting van het elektriciteitsnet tegen te gaan.
Geld besparen met een slimme regeling voor warmtepompen
De energietransitie betekent voornamelijk overschakelen van gas naar elektriciteit. In de praktijk gebeurt dat vaak door een warmtepomp in huis te halen. Met een intelligente regeling zorg je dat je het potentieel van zo’n warmtepomp volledig benut en dat heeft interessante gevolgen voor de energierekening.
Wanneer moet je een vergunning aanvragen voor een warmtepomp?
Je overweegt om een warmtepomp in je woning of bedrijfspand te (laten) installeren, maar mag dat zomaar in Nederland Regeltjesland? Voor welke typen warmtepompen heb je wanneer een vergunning nodig? En welke vergunningen moet je dan precies aanvragen? Je komt het hieronder allemaal te weten.
Aanbevolen voor jou
Blijf op de hoogte met de wekelijkse ID.nl
nieuwsbrief!
* Door op bovenstaande knop te klikken ga je akkoord met het privacy-statement van Reshift Digital B.V. Je kunt je voorkeuren na inschrijven op elk moment aanpassen via de persoonlijke link in elke mailing.