Razer ontwikkelt peperdure laptop voor machine learning

© PXimport

Razer ontwikkelt peperdure laptop voor machine learning

Laptops & ultrabooks

Geplaatst: 17 april 2022 - 11:25

Aangepast: 25 november 2022 - 11:34

Wesley Akkerman

Razer werkt samen met Lambda aan een peperdure laptop die geschikt is voor machine learning. De laptop gaat door het leven als de Tensorbook en heeft een minimaal prijskaartje van nog net geen 4.000 euro. Je krijgt daar wel ontzettend goede specificaties voor terug, uiteraard.

Razer is een merknaam dat veel computereigenaars wel kennen. Dit bedrijf zet voornamelijk producten in de markt voor gamers, zoals laptops en randapparatuur. Lambda is dan weer een minder bekende naam. Dat bedrijf concentreert zich met name op kunstmatige intelligentie.

Lambda is bijvoorbeeld verantwoordelijk voor pc’s met deep en machine learning-capaciteiten. Deep learning is een methode van machine learning en is eveneens gebaseerd op neurale netwerken. Hoe dan ook, de bijzonder samenwerking levert een bijzonder product op: de Tensorbook.

De Tensorbook, zoals de liefdesbaby heet, is eigenlijk een aangepaste versie van de Razer Blade Studio Edition, maar dan helemaal uitgerust met high-end specificaties. Maar ook met Ubuntu Linux en Lambda Stack, de eigen software voor het uitvoeren van taken gerelateerd aan machine learning.

© PXimport

High-end specificaties in Razer-laptop

Om die taken te kunnen volbrengen, beschikt de Tensorbook natuurlijk over high-end specificaties. Denk dan aan een Intel Tiger Lake Core i7-11800-processor, die beschikt over acht kernen die geklokt zijn op 4,6 GHz en de grafische processor Nvidia RTX 3080 Max-Q, met 16 GB aan vram aan boord.

Daarnaast is er standaard 64 GB aan ddr4-werkgeheugen aanwezig, evenals 2 TB aan opslagruimte op een ssd. Al die specs zitten overigens in een merkwaardig dunne aluminium omhulsel, dat hevig geïnspireerd is op de eerdergenoemde Razer Blade Studio Edition. Oftewel: niet verkeerd.

Verder is de peperdure laptop voorzien van allerlei aansluitingen. Denk dan aan een Thunderbolt 4-poort en drie usb-a 3.2-poorten. Ook is er nog een hdmi-aansluiting en een sd-kaartsleuf. Tot slot zit er ook een koptelefoonaansluiting op en is er ondersteuning voor wifi 6e en bluetooth 5.2.

De 80Wh-accu heeft een beloofde gebruikersduur van negen uur. Die moet het scherm van 15,6-inch van in elk geval voor een volle werkdag van genoeg energie voorzien. Dat scherm heeft overigens een verversingssnelheid van 165 Hertz, evenals een webcam met een 1080p-resolutie ingebouwd.

Wat mag het kosten?

Al die mooie dingen kosten natuurlijk een hoop geld. Zo kost het basismodel omgerekend 3.910 euro. Je krijgt dan ook een jaar garantie en ondersteuning. Daarnaast is er een versie van 4.581 euro, met twee jaar ondersteuning. De variant met Windows gaat je maar liefst 5.588 euro kosten.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000