ID.nl logo
Dit zijn de beste webcams van dit moment
© PXimport
Huis

Dit zijn de beste webcams van dit moment

Thuiswerken zorgt ervoor dat een goede webcam onontbeerlijk is. Elke laptop heeft uiteraard een camera aan boord, maar slechts weinig ervan zijn goed genoeg om videogesprekken met klanten en vergaderingen met collega’s te voeren. In deze checklist l geven je tips voor de aanschaf van de beste webcam.

Tip 01: Onboard webcams

Elke laptop heeft een camera aan boord om Skype- of Zoom-gesprekken mee te voeren. Er is echter een aantal problemen met deze onboard webcams. Omdat ze in de rand van je scherm moeten passen, zijn het vaak niet de beste camera’s. De resolutie is vaak lager dan bij een externe webcam, het beeld is bij minder goede belichting vaak ronduit slecht en kleuren kunnen vervormd weergegeven worden. Ook de hoek van waaruit je wordt gefilmd, is verre van ideaal. In veel gevallen filmt je laptopcamera je van onderen en dit is niet de beste of meest flatteuze positie. Een uitkomst biedt een externe webcam die je via een usb-kabel met je laptop of desktop verbindt.

©PXimport

Een externe webcam die je via een usb-kabel met je computer verbindt, biedt uitkomst

-

Tip 02: Resolutie

Het belangrijkst als je een externe webcam gaat aanschaffen, is dat je camera een hoge resolutie heeft. Des te lager de resolutie, des te korreliger het beeld is. Aangezien veel mensen tegenwoordig op grote beeldschermen werken en jouw gezicht potentieel een groot deel van het scherm inneemt, wil je niet als een soort Minecraft-pixelfiguur tevoorschijn komen. Net als bij tv’s en monitors heb je ook bij webcams verschillende resoluties. De laagste resolutie is 1280 × 720 pixels, ook wel bekend als HD Ready of 720p. De meeste webcams in laptops hebben deze resolutie. Leuk voor beeldbellen met de familie, maar niet genoeg voor professionele gesprekken. De middelste resolutie staat bekend als Full-HD of 1080p. Apparaten met deze resolutie hebben 1920 × 1080 pixels. De hoogste kwaliteit is 4K-UHD, oftewel Ultra High Definition. Dit zie je vaak bij grote televisies en monitoren; de resolutie die hierbij hoort is 3840 × 2160 pixels. Overigens zijn er andere resoluties mogelijk, de resoluties die we noemen, zijn echter de gangbaarste. 4K-webcams zijn volop te koop, maar dit is niet nodig voor videobellen. Bovendien vormt het streamen van 4K-materiaal een aanslag op de bandbreedte van je internetverbinding. Een Full-HD-camera is een prima keus als je professioneel wilt videobellen. Bij sommige webcams zit er een addertje onder het gras. Er zijn modellen die worden aangeprezen als Full-HD-camera, maar dit in werkelijkheid niet helemaal zijn. In de meeste gevallen kunnen deze camera’s wel foto’s maken in Full-HD, maar worden bewegende beelden gemaakt in een lagere resolutie.

©PXimport

Het belangrijkste als je een externe webcam gaat aanschaffen, is de resolutie van de camera

-

Tip 03: Framerate

Naast de resolutie is ook de framerate belangrijk. Die wordt weergegeven in fps; dit staat voor frames per second. Voor videogesprekken is 15 fps het minimum, de meeste camera’s bieden een framerate van 30 fps en dit is voor videobellen genoeg. Alleen als je de camera veel beweegt, dan is een framerate van 60 fps belangrijk. Een hoge framerate zorgt ervoor dat het beeld veel stabieler en vloeiender is. Sommige laptops hebben een 60 fps-camera aan boord, maar het is lastig uit te vinden, omdat dit vaak niet vermeld wordt op de specificatiepagina van het model. Je kunt de fps van je camera uittesten door naar de website www.onlinemictest.com/webcam-test te navigeren. Klik op de afspeelknop en geef eventueel de browser toegang om de camera te mogen gebruiken. Als het goed is, zie je jezelf in beeld en in de rechterbovenhoek kun je zien wat de precieze framerate van de camera is. Dit getal schommelt overigens altijd een beetje.

©PXimport

Smartphone-camera

Waar camera’s in laptops vaak nog geen goed beeld kunnen weergeven, is dit in smartphones een ander verhaal. Uiteraard zijn de camera’s in de iPhone of Samsung Galaxy niet net zo goed als een externe Full-HD-camera, maar ze zijn vaak wel Full-HD met een hoge framerate. Wil je nog even wachten met het aanschaffen van een externe webcam, dan kun je in de meeste gevallen beter je smartphone gebruiken voor videogesprekken.

Het kan even zoeken zijn naar de framerate van je webcam, want specificaties ontbreken vaak

-

Tip 04: Lenzen

Net als bij een foto- of videocamera is de grootte en de kwaliteit van de lens een belangrijke factor. Over het algemeen betekent een grotere lens een betere beeldkwaliteit, maar dit is uiteraard niet altijd het geval. Omdat het technisch onmogelijk is een grote lens in de rand van een laptop te plaatsen, is dit aspect bij een externe camera in veel gevallen beter. De meeste webcams zijn fixed focus. Dit betekent dat de lens niet beweegt om iets scherp te kunnen stellen. Logisch, want alleen je hoofd hoeft scherp in beeld te worden gebracht en dit staat waarschijnlijk midden in beeld. Als je verder weg van de webcam gaat zitten of als je een voorwerp voor je hoofd wilt tonen, dan kan het zijn dat de camera moeite heeft om scherp te stellen. Een externe webcam met goede autofocus-mogelijkheden kan uitkomst bieden. De kwaliteit van de lens van een interne webcam is vaak niet zo goed, in de meeste gevallen gaat het om een plastic lens. In kwalitatief hoogwaardige camera’s zit vaak een glazen lens.

©PXimport

Hoek

Een ander aspect om op te letten bij de aanschaf van een webcam, is de opnamehoek. De meeste webcams in laptops hebben een groothoeklens, omdat je nu eenmaal heel dicht op de camera zit en deze je hele gezicht goed in beeld moet krijgen. Als je een externe webcam gebruikt en deze dus ook verder van je af kunt zetten, heb je in principe geen groothoeklens nodig en volstaat een lens met bijvoorbeeld 60 graden. Dit heet overigens fov, oftewel field of view. Moet de webcam twee personen kunnen filmen, dan is een 78graden-lens genoeg, met een 90graden-lens kan een groep mensen goed in beeld gebracht worden.

©PXimport

Tip 05: Microfoon

Niet alleen beeldkwaliteit is belangrijk, je moet ook goed te horen zijn. Dit is bij sommige laptops helaas een probleem, omdat de microfoon niet van hoge kwaliteit is. Een bijkomend probleem is dat de microfoon logischerwijs in de behuizing zit en dus ook geluiden oppikt die je bijvoorbeeld maakt als je aan het typen bent of als de ventilatoren van de laptop ineens aangaan. In vrijwel alle gevallen heeft een externe webcam een betere microfoon aan boord en soms is deze ook nog eens omnidirectioneel. Dit betekent dat het geluiden van alle kanten kan oppikken. Niet erg noodzakelijk als je de microfoon alleen jou moet kunnen opnemen, maar wel handig als je met meerdere mensen voor dezelfde webcam zit. Als je echt afhankelijk bent van een goed geluid, dan kun je ook nog altijd investeren in een aparte usb-microfoon. Dit kost een paar tientjes en is vaak nog beter dan een microfoon in een externe webcam.

©PXimport

Bijna altijd heeft een externe cam een betere microfoon en soms is deze zelfs omnidirectioneel

-

Tip 06: Andere functies

Een webcam kan allerlei handige snufjes hebben. Zoals we al aangaven, hebben de meeste externe webcams functies aan boord om automatisch op jou te kunnen focussen. Dit wordt aangegeven met de term autofocus. Wil je een webcam in kunnen zetten als beveiligingscamera of ben je op zoek naar een camera die je kan volgen als je een presentatie houdt, dan moet je op zoek naar een camera met bewegingssensor, in het Engels motion sensor of motion tracking genoemd. Heb je een donkere ruimte, dan is het slim om voor een camera te kiezen die natuurlijk licht kan nabootsen. Er zijn modellen op de markt met bijvoorbeeld een ring om de lens die licht geeft. Op het moment dat je de camera aanzet, gaat de ring aan en is je gezicht veel beter te zien.

©PXimport

Gebruik je fotocamera

Heb je een goede spiegelreflexcamera waarmee je ook video kunt opnemen, dan kan dit ook een serieuze optie zijn. Canon heeft bijvoorbeeld de app Canon EOS Webcam Utility, waarmee je je Canon EOS-camera via usb op je computer aansluit. Fuji heeft de software Fujifilm X Webcam en Nikon biedt de app Nikon Webcam Utility aan. Deze apps werken allemaal vergelijkbaar.

©PXimport

Tip 07: Besturingssysteem

Kijk goed of de webcam die je op het oog hebt ook samenwerkt met jouw besturingssysteem. Vrijwel alle camera’s zijn geschikt voor Windows 10, maar een aantal werkt niet met Mac en Linux. Ook als je een oudere versie van Windows draait, kan het zijn dat de camera niet wordt herkend. Als op de verpakking niet specifiek staat beschreven dat het met jouw besturingssysteem werkt, vraag het dan aan de fabrikant of check een paar forums of er mensen ervaring hebben met de combinatie van de webcam en jouw besturingssysteem. Daarnaast is het belangrijk om te kijken wat de minimale systeemeisen zijn van een webcam. Als je systeem de webcam eigenlijk helemaal niet aankan, heb je weinig aan het apparaat. Kijk vooral naar de processorsnelheid en het interne geheugen dat de webcam minimaal nodig heeft. Heb je een nieuwe computer, dan is dit geen enkel probleem.

©PXimport

Vrijwel alle camera’s zijn geschikt voor Windows 10, een aantal werkt niet met Mac en Linux

-

Tip 08: Beter in beeld

Uiteraard is het aanschaffen van een externe webcam niet genoeg om te zorgen voor een perfect beeld. Er is een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden om beter voor de dag te komen. Allereerst is het belangrijk dat de ruimte waarin je je bevindt goed verlicht is. Natuurlijk licht werkt goed, maar ga nooit met je rug naar het raam toe zitten. Dit zorgt ervoor dat de buitenlucht al het licht opslokt en jouw gezicht heel donker wordt weergegeven. Je kunt een lamp voor je zetten en op jezelf richten. Het best gebruik je hiervoor een zacht soort licht. Er bestaan speciale lampen voor die je wel goed belichten, maar niet verblinden. De beste positie van een camera is recht van voren op ooghoogte of net iets erboven. Zet de camera ook weer niet te hoog, je wil niet dat mensen je haarkruin kunnen inspecteren tijdens een videogesprek. Zorg ook voor voldoende afstand tot de camera. Als je heel dicht bij de webcam zit, kan dit het beeld vervormen. Ideaal is als je net je schouders kunt zien in beeld. Een achtergrond is niet te afleidend, zorg ervoor dat je niet voor een drukke muur zit. Vrijwel elke videogespreksoftware heeft overigens opties om de achtergrond te vervagen of te vervangen, dit kan een slim idee zijn als je je achtergrond niet kunt veranderen.

©PXimport

Kooptips

Bij deze checklist hebben we uiteraard de beste opties voor je in kaart gebracht. De eerste van Logitech is de goedkoopste, de Razer is een webcam met slimme functies en de laatste kooptip is een webcam die perfect geschikt is voor als je met meerdere mensen in één ruimte zit.

Logitech C920

Prijs: € 89,99 De Logitech C920 is één van de populairste externe webcams en met een reden. De webcam is vrij goedkoop, maar kan toch video streamen in Full-HD-kwaliteit. Het doet dit overigens wel met een framerate van 30 fps. De glazen lens kan superscherp beeld weergeven en de autofocus zorgt ervoor dat alles scherp in beeld is. De C920 heeft twee stereomicrofoons aan boord, zodat het van alle kanten geluid op kan pikken. De webcam kan gebruikt worden onder zowel Windows als Mac.

©PXimport

Razer Kiyo Pro

Prijs: € 179,99 De Razer Kiyo Pro is een webcam met een lichtsensor die kan detecteren hoe licht of donker de omgeving is. De camera past dan automatisch het beeld aan, zodat jij altijd scherp en helder in beeld blijft. Uiteraard biedt de Kiyo Pro een Full-HD-resolutie en heeft hierbij bovendien een framerate van 60 fps. Via de software kun je drie field of view-opties kiezen, waarbij je kunt kiezen hoeveel van de achtergrond in beeld gebracht wordt.

©PXimport

Logitech BCC950

Prijs: € 174,00 Logitech heeft een heleboel webcams in het assortiment en de BCC950 is uitermate geschikt voor videoconferenties. Zeker als je met meerdere personen in één kamer ben; de camera kan namelijk middels een afstandsbediening gedraaid worden naar degene die spreekt. Ook kun je inzoomen en heeft de BCC950 een noise-cancelling microfoon die omgevingsgeluiden kan filteren.

©PXimport

▼ Volgende artikel
Gezichtsherkenning, vingerafdruk of pincode: wat is het veiligst?
© Perig Morisse
Huis

Gezichtsherkenning, vingerafdruk of pincode: wat is het veiligst?

Veilig je telefoon ontgrendelen: wat is de beste methode? In dit artikel komen pincodes, vingerafdrukscans en gezichtsherkenning aan bod.

Op je telefoon staan allerlei persoonlijke gegevens die je niet zomaar met iedereen deelt. Bovendien is het niet de bedoeling dat iedereen je berichten zomaar kan lezen of zelfs iets kan versturen of posten.

Authenticatie voor smartphones is niet nieuws. Maar wat is eigenlijk de veiligste methode? We leggen identificatie door middel van een wachtwoord of pincode, een vingerafdruk en gezichtsherkenning onder de loep:

  • Voor- en nadelen van een wachtwoord, patroon of pincode
  • Pluspunten en keerzijdes van een vingerafdruk voor verificatie
  • Pro’s en cons van ontgrendeling door gezichtsherkenning

Op zoek naar een nieuwe smartphone? Bekijk de beste telefoons tot 600,- euro!

Voordelen van een wachtwoord, patroon of pincode

  • Je bent niet afhankelijk van onderliggende technologie

  • Je hebt de mate van veiligheid gedeeltelijk zelf in de hand

Wachtwoorden, patronen en pincodes zijn de oudste en in feite ook de simpelste vormen van identificatie. Belangrijk om te weten is dat de veiligheid afhankelijk is van de lengte van de code of het wachtwoord. Je hebt de veiligheid dus voor een groot deel zelf in de hand. Deze methode is altijd even betrouwbaar, omdat hij voor de veiligheid niet afhankelijk is van je de technologie in je telefoon. Bovendien verlies je de mogelijkheid om op deze manier in te loggen minder snel, omdat er geen sensoren of camera's zijn die stuk kunnen gaan.

©Supatman - stock.adobe.com

Nadelen van een wachtwoord of pincode

  • Iemand kan meekijken en je wachtwoord aflezen

  • Niet gebruiksvriendelijk en langzaam

De nadelen van een wachtwoord liggen eigenlijk ook voor de hand. Iemand kan bijvoorbeeld stiekem over je schouder meekijken en toegang krijgen tot je telefoon. In theorie kan een hacker met je gegevens aan de haal. In de praktijk komt dat zelden voor, maar het hacken van je vinger of gezicht is in ieder geval helemaal onmogelijk. Toch was voor veel mensen gebruiksvriendelijkheid de reden om over te stappen naar een andere manier. Want iedere keer een code of wachtwoord invoeren duurt lang en begint op een gegeven moment vervelend te worden, vooral als je weet dat er snellere methodes beschikbaar zijn. Een patroon swipen gaat iets sneller, maar kost alsnog meer moeite dan andere manieren.

Bescherm je smartphone optimaal met een stevig telefoonhoesje.

Zo blijft je toestel in topconditie, hoe je het ook ontgrendelt!

Vingerafdruk voor authenticatie: de voordelen

  • Snel en gebruiksvriendelijk

  • Hoge veiligheid bij geavanceerde sensoren

Inmiddels zijn vingerafdrukscanners op telefoons snel en reageren ze zonder al te veel problemen, zonder dat je je vinger exact op de juiste manier op de scanner hoeft te plaatsen. Doordat ze op een handige plek geplaatst zijn, ontgrendel je je smartphone min of meer zodra je het apparaat oppakt. Een goede scanner zorgt ervoor dat jij als enige je telefoon kunt unlocken.

©KOB

Vingerafdruk voor authenticatie: de nadelen

  • Werkt niet bij natte of beschadigde vingers

  • Oudere versies minder betrouwbaar

Iedereen die ooit een vingerafdrukscanner heeft gebruikt is bekend met het volgende: als je vinger nat is, of wanneer je er toevallig een snee of een pleister op zit, herkent de scanner het profiel van je vinger niet meer. Bij geavanceerdere scanners komt dit probleem minder vaak voor. Sowieso zijn verouderde en goedkopere sensoren lang niet altijd veilig. Ze zijn in het kort minder complex, waardoor ze minder lijnen registreren en je vingerafdruk niet heel nauwkeurig meten.

Voordelen van gezichtsherkenning voor ontgrendeling

  • Snel en moeiteloos

  • 3D-scans zijn erg veilig

Je smartphone ontgrendelen door gezichtsherkenning is de gebruiksvriendelijkste manier. Het enige wat je hoeft te doen, is naar je telefoon kijken. Kortom: het gaat automatisch en zonder dat je het in de gaten hebt. Smartphones die gebruikmaken van een 3D-scan zijn amper te misleiden en dus zeer betrouwbaar, maar alleen nieuwe (en dure) modellen zijn uitgerust met deze mogelijkheid. Let daar goed op wanneer je graag gebruikmaakt van gezichtsherkenning en op zoek bent naar een nieuwe telefoon.

©Khaletski Siarhei\goffkein.pro

Nadelen van gezichtsherkenning voor ontgrendeling

  • Oudere gezichtsscans niet altijd even betrouwbaar

  • Weinig licht kan een belemmering zijn

Oudere telefoons die te ontgrendelen zijn met een scan van je gezicht, zijn helaas niet heel veilig. Ze maken gebruik van een foto en vergelijken die met de 2D-scan die gemaakt wordt tijdens het ontgrendelen. In de eerste plaats is gebleken dat iemand anders met een gezicht dat veel op je lijkt de telefoon mogelijk ook kan ontgrendelen. Daarnaast is een foto van de bezitter van de telefoon soms genoeg om deze veiligheidsmethode te misleiden.

Conclusie: wat is het veiligst?

Een complex wachtwoord of lange pincode is nog altijd een veilige manier om je smartphone te vergrendelen. Als je een moderne telefoon hebt, is vingerafdrukherkenning ook erg veilig en bovendien een heel stuk gebruiksvriendelijker. Een geavanceerde scanner voor gezichtsherkenning is ook zeer betrouwbaar. Maar daarbij moet je er wel op letten dat jouw telefoon echt een 3D-scan van je gezicht maakt. De meeste smartphones kunnen dat niet. Denk er verder aan dat je niet meer kunt inloggen met een vingerafdruk of een gezichtsscan als bepaalde onderdelen van je telefoon niet meer functioneren. Daarom is het aangeraden om altijd te kiezen voor een lang wachtwoord of pincode als back-up.

📱Ook interessant: Help! Ik ben het wachtwoord van mijn Apple ID vergeten


▼ Volgende artikel
Consumenten testen: de Philips 5000 Series CX5120/11 energiebesparende verwarming
Huis

Consumenten testen: de Philips 5000 Series CX5120/11 energiebesparende verwarming

Ben je op zoek naar een energiezuinige bijverwarming die snel en efficiënt warmte levert? Dan is een keramische verwarming wel iets voor jou: die combineert moderne technologie met gebruiksgemak. Zoals de Philips 5000 Series CX5120/11 keramische verwarming. Wat zijn de praktijkervaringen van de testers van Review.nl? Lees hier hun bevindingen.

Ben je op zoek naar een snelle, slimme en veilige manier om je huis te verwarmen? Met deze krachtige keramische verwarming zit je binnen twee seconden al lekker warm! En het beste? Je bespaart tot wel 50% energie vergeleken met een gewone verwarmingsventilator. Via de handige Philips Air+-app heb je altijd en overal controle over je verwarming. Bovendien zorgt de 5-voudige veiligheidsbescherming ervoor dat je je nergens zorgen over hoeft te maken. Warmte, gemak én gemoedsrust – wat wil je nog meer? Testers van Review.nl mochten de Philips 5000 Series CX5120/11 gedurende een periode testen. Hier lees je hun bevindingen.

Het slanke, zwarte design van deze Philips verwarming past goed in een modern interieur. Met een hoogte van minder dan 60 centimeter is het apparaat compact genoeg om onder een bureau te plaatsen. "Door het slanke en zwarte design is deze verwarming overal te plaatsen", aldus Rob, één van de testers. Het apparaat is daarnaast licht van gewicht, wat het makkelijk maakt om hem van kamer naar kamer te verplaatsen wanneer nodig.

Snelle en effectieve verwarming

De CX5120/11 overtuigt met zijn krachtige verwarmingsprestaties. "Het apparaat verwarmt de kamer verrassend snel, wat ideaal is op koude dagen", schrijft GeertK, die de CX5120/11 een 8,0 geeft. De oscillerende voet zorgt voor een goede warmteverdeling in de ruimte. Rob is blij met het vermogen: "Hierdoor is het mogelijk om in een korte periode een fijne warmte te verspreiden". Daar is tester Cindyver het mee eens. Ook wordt gewaardeerd dat de keramische verwarming geen vieze geurtjes verspreidt.

De Philips 5000 Series CX5120/11 kan ook in een thuisnetwerk worden gebruikt, waardoor app-bediening ingesteld kan worden en een koppeling met Google Home en Alexa mogelijk is. Wel kan er nog iets worden verbeterd aan het proces voor het maken van een verbinding met het draadloze netwerk. Roberto073: "Het koppelen met de Air+ app verliep zonder gedoe, al bleef het wifi-icoontje wit in plaats van oranje, zoals de handleiding aangaf. Dat was echter geen probleem, want alles werkte naar behoren." AnneliesD hierover: "De installatie was even puzzelen omdat er verwezen werd naar het netwerk van Philips in plaats van ons thuis wifi-netwerk. Maar dit was zo gewijzigd in de app."

Slim en gebruiksvriendelijk

Een groot pluspunt is de bediening via de bijbehorende app. Hiermee kun je de verwarming op afstand bedienen en programma's instellen. 'Via deze app is het mogelijk om zelf een programma te maken wanneer, hoe laat en hoe warm de verwarming moet werken', licht een enthousiaste gebruiker toe. De Auto+ modus regelt de verwarming automatisch voor optimale energiebesparing. Het touchscreen op het apparaat zelf biedt een gebruiksvriendelijk alternatief voor de app-bediening.

Tester Har74 is blij met de slimme functies van de verwarming en de app: "In de kinderkamer is de verwarming een keer omgevallen, maar de app gaf meteen een melding dat het apparaat was omgevallen en automatisch was uitgeschakeld. "

Tester AnneliesD is blij met de CX5120/11: "Vooral met thuiswerken is het ideaal om één ruimte te verwarmen en de cv-installatie niet te hoeven gebruikenm. wat dus ook aanzienlijk scheelt in de kosten! "

Geschikt voor kleinere ruimtes

De verwarming is vooral effectief in kleinere ruimtes tot ongeveer 20 m². 'In mijn studeerkamer komt de verwarming tot zijn recht', schrijft een tester. Verschillende gebruikers zetten het apparaat specifiek in als bijverwarming voor een thuiswerkplek. Een minpunt van de Philips 5000 Series CX5120/11 is volgens Max546 de lengte van het snoer. "Zonder verlengsnoer kun je hem niet zomaar overal neerzetten", aldus de tester.

Tester Har74 merkt dat deze verwarming minder geschikt is voor grotere ruimtes, want volgens de specificaties is hij vooral geschikt voor kamers tot 20 m³. Ook vindt hij het jammer dat de verwarming niet in andere kleuren dan zwart verkrijgbaar is.

Conclusie

Met een gemiddelde score van 8,7 is de Philips 5000 Series CX5120/11 een overtuigende keuze voor wie op zoek is naar een slimme bijverwarming voor kleinere ruimtes. De combinatie van snelle warmte, app-bediening en energiezuinige werking maakt het een praktisch apparaat voor bijvoorbeeld een thuiswerkplek of slaapkamer. Het compacte formaat en stille werking zijn extra pluspunten. Enige minpunten zijn de relatief korte stroomkabel en het feit dat de temperatuurmeting bij het apparaat niet altijd overeenkomt met de werkelijke kamertemperatuur.

✅ Pluspunten
Snel en efficiënt verwarmen
Stille werking
Prettige app-bediening
Energiezuinig
Val- en aanraakbeveiliging

❌ Minpunten
Voor kleinere ruimtes tot 20 m³
Stroomkabel in sommige situaties te kort
Soms verschil in gemeten en werkelijke temperatuur

Meer over de Philips 7000 Series HR3760/10

Op Kieskeurig.nl