Review Fresh ’n Rebel Twins Ace – Zitten en klinken lekker

© Wesley Akkerman

Review Fresh ’n Rebel Twins Ace – Zitten en klinken lekker

Geplaatst: 19 mei 2024 - 10:32

Aangepast: 19 juni 2024 - 11:05

Wesley Akkerman

De Fresh ‘n Rebel Twins Ace zijn betaalbare oordoppen met een flinke rij aan fijne features. Het setje heeft een adviesprijs van 69,95 euro en dan is de vraag altijd wat voor kwaliteit je daarvoor in huis haalt. Je zult niet teleurgesteld zijn.

7,0

Fresh 'n Rebel Twins Ace

Pluspunten

Warme audioweergave

Knopjes voor de bediening

Actieve ruisonderdrukking aanwezig

Comfortabele pasvorm

Minpunten

Mist de oompf-factor

Onduidelijkheid over codecs en drivers

Actieve ruisonderdrukking kan beter

Conclusie

Als we wat meer de hoogte ingaan, dan hoor je duidelijk dat er een afsnijdpunt is. Woorden helemaal aan het einde van een uithaal kunnen onverstaanbaar zijn, wat toch indiceert dat het bereik aan beide kanten van het spectrum wat beperkt is. Maar alles daartussenin klinkt helder, warm, verstaanbaar en prettig. Of dat komt door een gebrek aan audiocodecs of door de drivers in het setje, is moeilijk te zeggen. De fabrikant geeft daar namelijk weinig informatie over. Voor zover wij op onze smartphone kunnen zien, ondersteunen de Fresh ’n Rebel Twins Ace alleen AAC. Daar is op zich niets mis mee, maar bijvoorbeeld de Xiaomi Redmi Buds 5 bieden support aan voor ldac. Dat is van een heel ander kaliber, dat daadwerkelijk de audiobeleving kan beïnvloeden. Tot slot vinden we het een beetje vreemd dat de in-eardetectie van de comfortabele zittende en plenswaterdichte oordoppen niet werkt. Het comfort en de audiokwaliteit zijn het belangrijkst voor de ervaring, en daarmee zit het wel goed – al zouden die Buds 5 nét een betere koop kunnen zijn....
Lees meer

Met een product als de Fresh ’n Rebel Twins Ace word je met je neus op de feiten gedrukt. Soms hoef je helemaal geen 300 euro uit te geven aan een goede set oordoppen. Dat moeten we even nuanceren. Natuurlijk is zo’n set veel beter. De audiokwaliteit is van hoger niveau, de accu gaat langer mee en het draagcomfort is haast ongeëvenaard. Maar soms zoek je gewoon wat oordopjes waar je lekker naar je ongestoord naar je favoriete tunes kunt luisteren.

Dat kan de laatste tijd prima met oordopjes die 100 euro of minder kosten. Op ID.nl hebben we daar flink wat sets van getest, waaronder de Xiaomi Redmi Buds 5 Pro (met dezelfde prijs), De Anker Soundcore Space A40 (die lekker in prijs blijft zakken) en zowel de Sony WF-C700N als Teufel Airy TWS 2 die beide een adviesprijs van 99 euro hebben. De Fresh ’n Rebel Twins Ace bevindt zich dus in goed gezelschap – en de concurrentie onderling is behoorlijk moordend.

Review Fresh ’n Rebel Twins Ace – Zitten en klinken lekker-chnWifRhT7ikQKoGn1R1pA

© Wesley Akkerman

Niet te onderschatten

Voor een prijs van minder dan 70 euro mag je niet het onderste uit de kan verwachten. Maar dat betekent niet dat de Fresh ’n Rebel Twins Ace niet goed beslagen ten ijs komen. Zo beschikken de oordoppen over bluetooth 5.3, waardoor je verzekerd bent van een stabiele verbinding (ook wanneer je je telefoon laat liggen en je door het huis loopt). Ook is dit een redelijk zuinige bluetoothstandaard: daardoor gaan de oordoppen vijf tot acht uur mee op een volle accu.

Dat verschil zit hem in het activeren van de hybride, actieve geluidswering. Zodra je die stand activeert, dan gaan de Fresh ’n Rebel Twins Ace vijf uur mee, of acht uur zonder. Wanneer je de oortjes tussendoor oplaadt in de oplaadcase, dan kun je de gebruikersduur oprekken tot respectievelijk 23 of 34 uur. Dat is niet verkeerd en geheel in lijn met concurrerende producten. De ruisonderdrukking zelf is middelmatig; je zult nog geregeld geluiden van buitenaf horen.

Ben je ook altijd je usb-stekkers kwijt?

Koop een setje, dan liggen ze altijd in de buurt

Review Fresh ’n Rebel Twins Ace – Zitten en klinken lekker-HvjCdAx7TbWLTJtC3U9Y6g

© Wesley Akkerman

Geen app, wel knoppen

Opvallend genoeg, of misschien wel een beetje bevrijdend eigenlijk, is dat de Fresh ’n Rebel Twins Ace zonder app werkt. Je kunt de app van de fabrikant wel downloaden, maar dan kun je hem met geen mogelijkheid koppelen. Vinden we op zich niet heel erg, want dit kan de ervaring voor niemand vertroebelen. In plaats daarvan krijgt iedereen te maken met dezelfde uit-de-doos-ervaring en daar is wat voor te zeggen. Maar hoe bedien je de oordoppen dan precies?

Op de steeltjes zitten indrukbare knoppen. Ideaal wat ons betreft, om twee redenen. De knoppen zitten niet op de buds zelf, waardoor je ze dus niet verder je oor in duwt tijdens het bedienen. En knoppen zijn daarnaast beter dan aanraakgevoelige omgevingen, die de helft van de tijd niet reageren. Met de steelknopjes kun je de muziek pauzeren en afspelen, de Google Assistent oproepen, het volume regelen en de ruisonderdrukking of ambient-modus activeren.

Review Fresh ’n Rebel Twins Ace – Zitten en klinken lekker-cfyWwgRCS-WjhSddCjvTvA

© Wesley Akkerman

Meld je aan voor het Koptelefoonwijzer Eindrapport 2024

Door het invullen van jouw naam en e-mailadres meld je je aan voor ontvangst van de Kieskeurig.nl Koptelefoonwijzer-resultaten. Tevens ben je ingeschreven voor de Kieskeurig.nl nieuwsbrief.

Vooral voor het midden

Aangezien er ook geen app is waarmee je de geluidsinstellingen kunt aanpassen middels een equalizer, moeten we het doen met de audiokwaliteit die Fresh ’n Rebel voorbereid heeft. Wat ons opvalt, is dat de muziek vrij warm en aangenaam klinkt, maar ook een beetje nauw overkomt. Bepaalde nummers, die rijkelijk voorzien zijn van een vette beat, missen de oompf-factor. Het dreunt wel lekker, maar de auditieve climax krijgt niet genoeg ruimte voor z’n spektakel.

Als we wat meer de hoogte ingaan, dan hoor je duidelijk dat er een afsnijdpunt is. Als een nummer het typische gekraak van een langspeelplaat verwerkt in z’n muziek, dan hoor je dat niet (of echt heel slecht). Ook kunnen woorden helemaal aan het einde van een uithaal onverstaanbaar zijn, wat toch indiceert dat het bereik aan beide kanten van het spectrum wat beperkt is. Maar alles daartussenin klinkt helder, warm, verstaanbaar en prettig.

Review Fresh ’n Rebel Twins Ace – Zitten en klinken lekker-EpBuTd12QUqSxzI7efY0Dw

© Wesley Akkerman

Fresh ’n Rebel Twins Ace kopen?

Of dat komt door een gebrek aan audiocodecs of door de drivers in het setje, is moeilijk te zeggen. De fabrikant geeft daar namelijk weinig informatie over. Voor zover wij op onze smartphone kunnen zien ondersteunen de Fresh ’n Rebel Twins Ace alleen AAC. Daar is op zich niets mis mee, maar bijvoorbeeld de Xiaomi Redmi Buds 5 bieden support aan voor ldac. Dat is van een heel ander kaliber, dat daadwerkelijk de audiobeleving kan beïnvloeden.

Tot slot vinden we het een beetje vreemd dat de in-eardetectie van de comfortabele zittende en plenswaterdichte oordoppen niet werkt. Fresh ’n Rebel belooft dat de muziek pauzeert zodra je ze uitdoet, maar na herhaaldelijk proberen kwam dat er steeds niet van. Gelukkig is dat niet het grootste gemis. Het comfort en de audiokwaliteit zijn het belangrijkst voor de ervaring, en daarmee zit het wel goed – al zouden die Buds 5 nét een betere koop kunnen zijn.


0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten