Peggy valt af (6): Carnaval! Maar eerst om 7 uur ’s ochtends nog even sporten ... wie ís die vrouw?

© ActionGP - stock.adobe.com

Peggy valt af (6): Carnaval! Maar eerst om 7 uur ’s ochtends nog even sporten ... wie ís die vrouw?

Afvallen

Geplaatst: 20 februari 2023 - 11:30

Aangepast: 15 maart 2023 - 13:12

Peggy Webster

Peggy van ID.nl wil nu eindelijk van de overtollige kilo's af. Om dat te bereiken, gaat ze onder begeleiding zes weken lang sporten en haar voeding aanpassen. Hoe dat haar vergaat, kun je volgen op ID.nl. Dit is haar verslag van de zesde week. "Ik ben trots op mezelf!"

Lezen hoe het Peggy verging in haar eerste week? Klik dan hier. Nieuwsgierig naar week 2? Klik dan hier. En weten hoe week 3 ging? Klik dan hier. Peggy's vierde week kun je hier herbeleven en week vijf hier.

Maandag 13 februari

Dag 1 van week 6. Laatste week van het Fundamentals-programma. En wat maakt die maandag toch altijd weer een hoop goed! Waar op zaterdag de moed mij in de schoenen zakt, krijg ik van de maandag weer een enorme boost. Lekker getraind, weer nieuwe dingen gedaan. Zo’n stang met gewichten gelift (nou ja, 30 kg met de kont naar achter laten zakken en weer rechtop, maar toch).

Woensdag is het D-day! Wegen en meten. Ik zie op mijn eigen slimme blitse weegschaal fijn resultaat, ook de kilo’s zie ik nu wat meer. Maar ik ben toch wel heel benieuwd naar het ‘officiële’ resultaat. En dan door met Fundamentals 2.0. Van niks naar met plezier 2x per week trainen. WIE HAD DAT OOIT GEDACHT! Oh en ik denk serieus dat ik eelt op mijn tere kantoorhandjes krijg van dat tillen van die kettlebells en blauwe knieën van al die heerlijke grondoefeningen buiten op de stenen bij het kopje van Bloemendaal.

P.S. nog 1x zaterdag, maar die kan er ook nog wel bij.

0

Powered by

logo

Woensdag 15 februari

Dag 2 van week 6. Gisteren werkte ik thuis. Het was prachtig weer, met een heel fijn zonnetje. Einde van de middag scheen de zon nog steeds en dacht ik ja, ik ga NU een wandeling maken. Heeft de diëtist mij toch geïnspireerd met haar bericht.

En ook nog wandelen, jawel!

© PW | ID.nl

En… Vandaag het weeg- en meetmoment. Toch wel spannend 🤞🏼. Ik weet dat ik er alles aan heb gedaan op gebied van voeding en sporten, maar je weet het toch nooit. Ik heb nog niet alle resultaten (die moeten worden berekend en ontvang ik over een paar dagen), maar sowieso positief resultaat op de buikomtrek en gewicht en ook met de oefeningen. Wat ook echt heel leuk is om te horen dat teammaatjes zeggen dat het zo gaaf is om te zien wat het verschil is van les 1 en waar ik nu sta: de meeste progressie van iedereen. Nu was dat ook niet zo moeilijk haha, maar superlief en leuk om te horen. We hebben ook een hele toffe groep mensen die mij er ook echt doorheen hebben gesleept.

Zaterdag de laatste les van dit Fundamentals-traject. Met volle haat nog 1x die buitentraining en dan? BAM, Fundamentals 2.0. Ja mensen, ik ga gewoon door. Nog 4 weken verlenging, optimaliseren, overal een tandje bij en klaarstomen voor het echte werk😉. 4 weken op de maandag- en woensdagavond met de vaste ploeg (iedereen gaat door) en daarna kunnen we deelnemen aan de ‘gewone’ lessen, waar ook altijd naar jouw persoonlijke ontwikkeling wordt gekeken. … En dan laat ik de zaterdag effe schieten, om gemotiveerd te blijven👍🏼

Nu dacht ik: dat komt mooi uit, want de eerste maandag na deze 6 weken is het carnaval maandag in Den Bosch en daar ga ik altijd met mijn matties heen. Nooit gedacht dat ik door zou gaan natuurlijk. Dus ga ik voordat ik naar Den Bosch ga om 7 uur ’s ochtends nog ‘even’ sporten. Koekoek, Who The F… is deze vrouw😵‍💫.

Eerst sporten, dan door naar carnaval. Ben ik dit echt???

© PW | ID.nl

Zaterdag 18 februari

Dag 3 van week 6. DE LAATSTE KEER BUITEN. Ik dacht heel even, zal ik gewoon niet gaan, want de meting is toch al geweest. Maar effe serieus, wat voor mietje ben je dan, dus hobbelen en gaan. En het was weer heel heftig, met heel veel trappen… en rennen… en had ik al trappen gezegd? Mijn Fitbit, die ik weer vergeten was aan te zetten maar die dus zelf oppikte dat ik een training had, gaf maar liefst 4 minuten PIEK minuten aan🥵. En daar, aan het einde van de laatste trap werd ik opgewacht door Assi met een High five topper je hebt het gewoon 6x gedaan, je mag trots op jezelf zijn. En dan ben ik ook (kan niet meer lopen, voel mijn kont niet meer, maar ach pijn is een emotie).

© PW | ID.nl

Volgende week de laatste blog, met de resultaten van de eindmeting en de conclusie van mij en Patrick in een video.

Maar ik kan je nu alvast vertellen, als ik het kan, echt mensen, dan kan iedereen het. Kijk ook vooral even de video bij deze blog. Daarin zie je mijn vlogjes van steeds na het sporten (be prepared voor veel rood hoofd en zweet en gehijg) en ook wat voedingsmomenten. Patrick geeft uitleg over spierpijn in deze video. Dat is toch fijn om te horen, dat dit “normaal” is, ook de heftigere spierpijntjes. En als je het bespreekbaar maakt tijdens de training, dan hoor je de een na de ander, oh dat had ik ook en oh jij ook al.

Ik had nooit gedacht dit te zeggen, maar dit is denk ik de eerste sportschool (gym😉) waar ik het gevoel heb dat er echt iets gebeurt met mij. Er wordt goed gekeken wat ik wel en niet kan, maar ik word wel gepusht (trappen op enzo haha). En ondanks (of misschien wel dankzij) de diversiteit aan mensen met verschillende niveaus, is er persoonlijke aandacht voor jou, een superleuk groepsgevoel en steun en motivatie naar elkaar toe. Ook dit zegt Patrick in de video: ga op zoek naar een sportschool die bij je past! Dat werkt gewoon veel beter. En daar ben ik het helemaal mee eens👍🏼🙌🏼.

🥇 Iets met ochtendstond en sport en goud.

© PW | ID.nl


Watch on YouTube

Meer video's van ID.nl zien? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal!

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000