Peggy valt af (2): Opdrukken is niet mijn natuurlijk aangeboren ding

© ActionGP - stock.adobe.com

Peggy valt af (2): Opdrukken is niet mijn natuurlijk aangeboren ding

Afvallen

Geplaatst: 23 januari 2023 - 18:32

Aangepast: 6 februari 2023 - 07:31

Peggy Webster

Peggy van ID.nl wil nu eindelijk van de overtollige kilo's af. Om dat te bereiken, gaat ze onder begeleiding 6 weken lang sporten en haar voeding aanpassen. Hoe het haar vergaat, kun je volgen op ID.nl. Dit is haar verslag van de tweede week. "Een banaan en twee bruine boterhammen met pindakaas voor het sporten werkt prima!"

🏆 Lezen hoe het Peggy verging in haar eerste week? Klik dan hier.

⏰ Maandag 16 januari

Dag 1 van week 2. Ik heb de buitentraining van afgelopen zaterdag redelijk goed kunnen verwerken en zelfs zaterdagavond nog kunnen bowlen zonder het gevoel te hebben dat mijn armen eraf zouden vallen. Wel meteen een uitdaging op gebied van voeding afgelopen weekend. Zaterdag én zondag uit eten. Zaterdag all you can eat sushi, waarbij ik normaal gesproken goed los kan gaan op alles wat tempura-gefrituurd is en heel goed all you can eaten. Nu netjes een aantal sushi’s gegeten, wat biefstukachtige toestanden en edamame boontjes. Spaatje rood erbij en veel gezelligheid van mijn medebowlers, dus geslaagde avond op alle vlakken. Zondag met vriendinnen naar de Vrienden van Amstel en vooraf eten bij een steak/grillrestaurant. Hier gewoon een lekker stukje vlees met gegrilde groenten. En oke … een paar (maar echt maar een paar) zoete-aardappelfrietjes voor de smaak. Geen toetje, geen koekje bij de koffie en geen wijn. Evengoed heerlijk gegeten en daarna die paar frieten eraf gedanst tijdens de show.

Mijn rechterbovenarmspier doet af en toe niet helemaal lekker. Dat was weer over, maar omdat mijn mede-teamie te laat binnen kwam en wij dus 10 burpees moesten doen (bij mij ziet dat er nog uit alsof ik 10x een toeval krijg) schoot dat er meteen weer in. Mijn teamie leeft nog hoor, maar dit moet ze niet vaker doen 😉. Vervelend, niks ernstigs, maar voelt niet fijn. Gelukkig heb ik een massage-gun (getest door vijf collega's hier bij ID.nl)die de spieren wat los kan trillen. Dat is het voor woensdag vast weer oké. En sowieso voelt alles morgen alweer anders (zegt deze ervaren al-een-week-sportende meid).

We bouwen qua krachttraining toe naar sterke arm-, buik- en beenspieren. Vandaar veel squats, planken en opdrukken. Dat opdrukken is niet mijn natuurlijk aangeboren ding. Geeft niet: Patrick, mijn mega-enthousiaste sportcoach, gaat hier met mij en nog een andere teamgenoot die in hetzelfde niveauschuitje zit aan werken en bouwen. Dat is superfijn bij deze trainingen: iedereen kan de oefeningen op zijn eigen niveau uitvoeren. Dus waar ik blij ben dat ik mijn tanden nog heb als ik naar beneden stort met 1x opdrukken, doet de ander al 10x opdrukken op de tenen met een hupsje tussendoor. All is good.

Burpees. Bij mij ziet het er nog niet helemaal zo uit ...

© lioputra - stock.adobe.com

⏰ Woensdag 18 januari

Dag 2 van week 2. Die spier in mijn rechterarm zat me toch een beetje dwars. Bang dat het misschien een blessure kon zijn (even schoot zelfs afgescheurde spier door mijn hoofd, en dat ik dan helemaal niet meer zou kunnen sporten) en dat ik dan deze challenge zou falen en dat wil echt niet want ik heb echt een doel! Dus voorgelegd aan Patrick, de sportcoach, wat ik voelde. Hij drukte ergens onder mijn schouderblad op een spier en oh ja… dáár komt het dus vandaan. Hij heeft dit meteen met de hele groep besproken en uitleg gegeven hoe dit komt en waar het vandaan komt (spanning op de aanhechting van de spier). Conclusie: even rustig aan en goed opletten, grens aangeven en niet te ver gaan, maar wel blijven bewegen. En het ging vandaag dus helemaal prima. Paniek voor niks en eigenlijk heel lekker getraind (dat dít ooit uit mijn mond zou komen, bizar!)

Vandaag ook een update in de app van de diëtist. Het bijhouden van de food-app gaat goed: ik eet de juiste dingen en ook in de juiste groepen (koolhydraten, eiwitten en vetten). Het enige wat ik kan verbeteren zit in het aantal eetmomenten per dag: ik kan ze beter verdelen over 5 tot 6 momenten (zodat je geen hongergevoel krijgt) in plaats van 3. Zit gewoon nog niet in mijn systeem, maar ik heb ook geen honger. Daarnaast ben ik ook nog een beetje aan het uitproberen wat werkt met eten vóór het sporten of juist erna. Je hebt natuurlijk wel genoeg ‘brandstof’ nodig voor het sporten, maar moet dat ook niet te kort van tevoren doen 🤮. Voor nu werkt een banaan en twee bruine boterhammen met pindakaas (snelle koolhydraten) goed en eet ik na het sporten kwark met fruit.

Ik ben ook wat dingen aan het uitproberen in de Multicooker met airfryerfunctie van Russell Hobbs. Gezonde havermoutkoeken bijvoorbeeld, handig als ontbijt, voor onderweg of als snack. Deze week ook zoete-aardappelfriet in de airfryermodus klaargemaakt met daarbij kipfilet van de grillpan (gewoon op het gasfornuis) en gekookte broccoli. Met een eetlepel 30+ geraspte kaas erover heen voor het confetti-effect😉. Of ik de airfryer/multicooker nu echt zoveel makkelijker vind dan gewoon de oven ... dat weet ik nog niet. Ik ga nog wat gezonde nieuwe recepten uitproberen en I’ll keep you posted (er is blijkbaar een team #airfryer en team #doemaarlekkergewoondeoven).

Op naar zaterdag, 2e keer buiten, weer in het zand, whoop whoop.

Mijn zelfgemaakte havermoutkoeken, een recept van Chickslovefood.

© PW | ID.nl

⏰ Zaterdag 21 januari

Week 2, dag 3. We waren weer buiten spelen in de zandbak. Koud, maar lekker. Beetje sneeuw en later kwam het zonnetje. Handschoenen en extra trui konden snel uit (ik dacht handschoenen, jeej geen vieze handen, maar helaas, te warm) alles ging lekker uptempo, circuitjes, berg zand op en af, kettlebells, hele zware ballen en touwen. De burpees gaat eruit zien als Goh meid, je doet je best in plaats van Oh jeetje deze vrouw krijgt een toeval. Ik zie dus zeker progressie en niet alleen in de oefeningen, maar ook in mijn gewicht. Ruim 2 kg eraf! Dus een blije meid hier.

3 graden, maar gevoelstemperatuur 0 ... En het dan toch warm hebben!

Ik heb deze week ook mijn Fitbit-horloge aangezet tijdens de training, ik zet hem dan op krachttraining (woensdag was ik iets te laat…). Je ziet dat de zaterdag meer cardio (uptempo) is. Ik droeg de Fitbit tot nu toe meer voor het monitoren van mijn slaapritme en voor de bewegingsprikkels. Die heb ik nu niet meer nodig😉, maar goed om te zien wat er met mijn hartslag gebeurt in zeer actieve beweging (voor mijn doen dan). Daar ga ik mij deze week wat meer in verdiepen. Ik denk dat ‘onder zones’ betekent dat ik toen even dood was na 5 burpees en daarna weer tot leven kwam hahaha.

Week 2, check ✅. 1/3 van de 6 weken gehad, op naar de rest. Ik ga het bijna leuk vinden.

Informatie van mijn Fitbit. Ik zie progressie! Klik op de foto voor een grotere afbeelding

© PW | ID.nl

0

Powered by

logo

P.S. Leestip: Smartwatch, smartband en apps: zo helpt tech je met met sporten en actiever leven.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000