© PXimport

De beste wearables van 2020

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 28 december 2020 - 07:00

Aangepast: 25 november 2022 - 10:42

Wesley Akkerman

Wearables heb je in allerlei soorten en maten. Onder die categorie vallen bijvoorbeeld smartwatches en fitnesstrackers, maar ook (vaak sportieve) oordoppen. In dit artikel concentreren we ons op de eerste twee soorten. Wil je dus een vliegende start maken met je nieuwe, gezonde voornemens? Dan zie je hier welke producten je daarbij kunnen helpen.

Apple Watch SE

Apple bracht in 2020 twee smartwatches uit: de Apple Watch Series 6 en de Apple Watch SE. De SE is de betaalbare variant van de twee (maar dan nog is het apparaat niet heel goedkoop). Natuurlijk kun je er als iOS-gebruiker voor kiezen om te gaan voor een Series 3-smartwatch – maar gezien de verouderde hardware, lijkt het ons aannemelijk dat de softwareondersteuning snel tot een eind komt. Ten opzichte van de Series 6 haal je een ietwat minder sterk pakket in huis, maar dat heb je nou eenmaal voor die lagere prijs. Het gaat hier om de prijs-kwaliteitverhouding.

© PXimport

Je mist hier bijvoorbeeld de bloedzuurstofmeter, ecg en het altijd-aan-scherm, maar krijgt voor de rest wel een hoop functies die ook aanwezig zijn op de duurdere Series 6. Daarmee maakt de Apple Watch SE een hoop functies toegankelijk voor een groot publiek. Het grootste nadeel is misschien de batterijduur. Met maximaal anderhalve dag op de teller leg je de smartwatch vaak op de oplader.

Fitbit Sense

De Fitbit Sense is bedoeld voor mensen die lekker veel sporten en veel data verzamelen over hun prestaties en doelen. Het is een goed middel voor het tracken van je slaap en het meten van je hartslag. Daarnaast is ecg aanwezig voor het detecteren van (symptomen van) hartstoornissen bijvoorbeeld, al is dit geen vervanging van medische apparatuur. Daarnaast meet het apparaat je stress en lichaamstemperatuur, waardoor je echt heel veel over je eigen lichaam in kaart brengt. Wanneer je deze hardware koppelt aan een optioneel abonnement, dan haal je nog meer uit de resultaten van je eigen gegevens. Dat abonnement heet Fitbit Premium. Helaas wordt data niet echt geanalyseerd, dus dat moet je zelf na afloop nog even doen. Voordeel is wel dat de ingebouwde accu lekker lang meegaat, namelijk ongeveer zes dagen.

© PXimport

Samsung Galaxy Watch 3

De Samsung Galaxy Watch 3 is een uitgebreide en premium smartwatch met ontzettend veel functies en mogelijkheden. Mocht je al een iets oudere smartwatch of fitnesstracker van het bedrijf hebben, dan heeft dit model wellicht niet de waarde die het nieuwe eigenaars van dergelijke technologie weet aan te bieden. Het digitale polshorloge heeft een mooi amoled-scherm, draait op Tizen OS en heeft een unieke draairing waarmee je door de interface scrolt. Bovendien gaat het apparaat een paar dagen mee op een volle accu, waardoor je hem in elk geval minder vaak hoeft op te laden dan bijvoorbeeld een Apple Watch. Dit model is overigens goed geschikt voor mensen die vaak zwemmen of aan cardio doen, omdat er heel veel ingebouwde opties zijn. Wil je liever geen Apple-producten in huis halen, dan is dit waarschijnlijk het beste alternatief voor die smartwatch.

© PXimport

Amazfit Bip S

Mag het allemaal een onsje minder? Geen probleem, dan heeft Xiaomi een mooie smartwatch in het assortiment, voor een degelijke prijs. De Amazfit Bip S heeft misschien niet het mooiste design en de allerbeste hardware van dit moment, maar het is wel een extreem bruikbare smartwatch annex fitnesstracker waar je middels basale functies prima mee uit de voeten komt. Het apparaat heeft gps, kan je ook volgen tijdens het zwemmen en biedt functies aan als hartslagmeting en slaapgegevens. In vergelijking met Apple of Fitbit krijg je echt niet zo veel gegevens, maar de data is duidelijk en uitgebreid genoeg voor een gemiddelde sporter. Geen perfecte smartwatch dus, maar wel eentje die veel aanbiedt voor de prijs waarvoor je hem in de winkel haalt.

© PXimport

Apple Watch Series 6

De Apple Watch wordt vaak gezien als het beste dat een smartwatch te bieden heeft. En het pakket dat Apple levert met de Apple Watch Series 6 laat goed zien waarom. Het apparaat biedt sporters en mensen die op hun gezondheid letten ontzettend veel functies aan. De hoogtepunten zijn onder meer de hoogtemeters voor mensen die klimmen en door de bergen lopen, de bloedzuurstofmeter en de hartslagmeter (waarmee vroege signalen van hartproblemen ontdekt zouden kunnen worden). Het is tevens één van de duurste smartwatches van dit moment en dat komt onder meer ook door het altijd-aan-scherm (oled) en het kenmerkende design. Mocht je al een Series 5 om je pols hebben hangen, dan biedt de Series 6 wellicht net te weinig om een upgrade te rechtvaardigen. Verder mag je rekenen op gps, verschillende sportfuncties, waterdichtheid en alle belangrijke Apple Watch-functies die je ook op voorgaande modellen aantreft. De batterijduur kan nog roet in het eten gooien voor je: als je het een dag volhoudt, dan heb je eigenlijk mazzel.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000