Apple kondigt de Apple Watch Series 6 & Apple Watch SE aan

© PXimport

Apple kondigt de Apple Watch Series 6 & Apple Watch SE aan

Geplaatst: 15 september 2020 - 16:37

Aangepast: 25 november 2022 - 10:33

Justin Doornekamp

Apple heeft dinsdag conform verwachting twee nieuwe slimme horloges aangekondigd, te weten de Apple Watch Series 6 en de goedkopere Apple Watch SE.

Dinsdagavond werd onder meer de Apple Watch Series 6 onthuld. Het slimme horloge krijgt een bloedzuurstofmeter die door middel van een infraroodsensor in vijftien seconden het zuurstofgehalte in je bloed kan meten. Deze metingen worden direct uitgelezen door de Gezondheid-app van Apple.

Binnenin het horloge vinden we bovendien een snellere chip, namelijk de A13-chip die momenteel al in de iPhone 11 te vinden is, maar die geoptimaliseerd is voor het horloge. De huidige Series 5-horloges moeten het nog doen met vrijwel dezelfde chip als de Series 4. De A13-chip is volgens Apple 20% sneller dan de huidige chips in de laatste Apple Watch.

Scherm

Verder werd het always-on-display aangepast, waardoor het scherm een stuk beter valt af te lezen als de zon flink schijnt. Ook worden hoogteverschillen realtime bijgehouden, hetgeen vooral interessant lijkt voor bergbeklimmers.

Verwacht bovendien een serie nieuwe schermdesigns, waaronder een ontwerp waarmee je de tijd in verschillende tijdzones kunt zien op één scherm. Ook kun je je Memoji op je uurwerk krijgen en kun je je horloge omtoveren tot een stopwatch.

 

© PXimport

Interessant is ook de siliconen Solo Loop-band, die nu uit één stuk bestaat. De band, die in veel verschillende maten beschikbaar zal zijn, schuif je over je pols heen en zal in zeven kleuren te koop zijn.

Prijs

De smartwatch zelf zal ook in verschillende kleuren te koop zijn, waaronder goud en grijs. Voor het eerst is de Apple Watch ook beschikbaar in blauw en rood. Het blijft evenwel de vraag of het horloge ook in Nederland in al deze kleuren te verkrijgen zal zijn.

De Watch Series 6 heeft een prijskaartje gekregen van 399 dollar. Een prijs in euro's moet nog bekend worden gemaakt.

Watch SE

Ook werd er een tweede Apple Watch aangekondigd, de Watch SE, een budgetmodel die als opvolger dient van de Series 3. Dit model kost 279 dollar en is vanaf vrijdag vooruit te bestellen. Ook voor dit model is er nog geen prijs in euro's beschikbaar.

In het horloge vinden we een S5-chip, die sneller is dan de Series 3. Er zijn volgens Apple veel bekende functies aanwezig, waaronder de valdetectie en een hartslagmeter.

Apple kondigde vandaag ook iPad-nieuws aan.

 

© PXimport

Voor families

Door een goedkoper model te lanceren hoopt Apple dat ook gezinnen de Apple Watch gaan omarmen. Hiervoor is een zogenoemde family setup ontworpen, waarmee het voor kinderen mogelijk is om hun horloges te koppelen aan de iPhone van hun ouders. Als ouder kun je vervolgens zien waar je kind uithangt en met wie hij contact mag hebben. In Nederland is de family setup nog niet beschikbaar, maar wel al in Duitsland. Dit doet vermoeden dat andere Europese landen snel volgen.

 

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten