Review Yale slim alarmsysteem starterskit – Duur en doeltreffend

© Wesley Akkerman

Review Yale slim alarmsysteem starterskit – Duur en doeltreffend

Geplaatst: 17 april 2024 - 17:27

Wesley Akkerman

De Yale slim alarmsysteem starterskit bestaat uit een aantal onderdelen waarmee je je huis voor een groot deel van binnenuit kunt beveiligen. Het totale pakket is met 329,99 euro flink aan de prijs en dat is nog exclusief een eventueel maandabonnement.

8,0

Yale slim alarmsysteem starterskit

Pluspunten

Uitbreidbaar

Veel opties binnen de app

Snel en accuraat

Redelijk compleet

Beveiligingszones aanmaken

Je krijgt overal melding van

Minpunten

Prijs

4G-back-up in abonnement

Informatievoorziening kan beter

Zonder camera

Conclusie

Na het installeren, hoef je eigenlijk niet specifiek meer naar de Yale slim alarmsysteem starterskit om te kijken. Het enige wat je misschien zo nu en dan zou moeten doen, is checken hoe het zit met de accu’s van geïnstalleerde producten. En je kunt het systeem natuurlijk direct bedienen, indien nodig. Maar het alarm doet verder wat het moet doen. Zodra er beweging is of iemand iets opent, dan krijg je een melding en kun je eventueel actie ondernemen. In dat opzicht werkt deze kit niet anders de andere kits. Door wat Yale-camera’s aan te sluiten zal de kit completer aanvoelen. Of de Yale slim alarmsysteem starterskit hét pakket is voor jou, valt moeilijk te zeggen. In de basis lijkt de kit sterk op wat andere aanbieders bieden. Dat is niet erg, maar daardoor vissen alle aanbieders in dezelfde vijver. Dit is uiteraard een perfect aanvullend systeem voor mensen die al geïnvesteerd hebben in recente Yale-producten. De toegankelijkheid en opties verschilt van de kit sluiten uitstekend aan – en het is zoals gezegd erg handig dat we binnen de app die unieke beveiligingszones kunnen aanmaken....
Lees meer

Waar Yale met de slimme binnencamera, slimme buitencamera, het nieuwe slimme slot en de recente videodeurbel een fijne prijs-kwaliteitverhouding aanbiedt, zien we dat het bedrijf met de Yale slim alarmsysteem starterskit een beetje uit de bocht vliegt. Met een prijs van net geen 330 euro zit Yale boven een aantal bekende en populaire merken die soortgelijke pakketten aanbieden. In de starterskit tref je een hub, keypad, raam-deursensor, bewegingssensor en kleine afstandsbediening aan. Dit is dus een zes-in-één-kit.

Voor de beveiliging in huis is de starterskit bijna compleet. Je kunt weliswaar niet elke kamer van de nodige accessoires voorzien, maar je krijgt wel van alles wat. Zo maak je direct kennis met wat het systeem aanbiedt. Toch vinden we eigenlijk dat een beveiligingskit niet écht compleet is zonder beveiligingscamera: want als het alarm nu afgaat, weet je eigenlijk nog niet precies wat er aan de hand is. Maar dit komt vaker voor, dus daar kunnen we Yale niet te streng op aanspreken. Dit alarmsysteem werkt wel met de Yale slimme binnencamera.

Review Yale slim alarmsysteem starterskit – Duur en doeltreffend-c_jFn6uPQbyFj8Qj4lVyHg

© Wesley Akkerman

Review Yale slim alarmsysteem starterskit – Duur en doeltreffend-WAuZbqGJTTKKkugFzxATAw

© Wesley Akkerman

Een beveiligingskit is in onze ogen pas écht compleet als er ook een camera bijzit.

Zelf samen te stellen alarmsysteem

Een binnencamera toevoegen, is slechts een voorbeeld van de mogelijkheden die je tot je beschikking hebt. Want via de website van Yale kun je allerlei extra accessoires kopen en verbinden met hetzelfde beveiligingsnetwerk. Je kunt via de slimme hub tot honderd apparaten aansluiten, vooropgesteld dat de hub ze ondersteunt. Op de website wordt netjes aangegeven om welke apparaten dat gaat. Denk aan een simpele paniekknop (die het alarm meteen activeert) en extra raam-deur- en bewegingssensors (voor zowel binnen als buiten).

Het Yale-alarmsysteem werkt ook met de Yale-rookmelder (die samen met FireAngel gemaakt is) en de sirenes voor binnen en buiten. Het kan handig zijn extra te investeren in dergelijke sirenes, omdat de hub zelf qua hoeveelheid decibel misschien niet toereikend is voor jouw situatie. We vinden het geproduceerde geluid hard, maar niet luid genoeg om hem altijd buiten te kunnen horen. Je hangt die sirenes op als extra waarschuwing. Het geluid van de hub zal vast een afschrikwekkend effect hebben op kwaadwillenden, maar als je meer sirenes zoekt, dan zijn ze beschikbaar.

Een fijn onderdeel aan dit alarmsysteem – en alarmsystemen in het algemeen – is het fysieke bedieningspaneel. Dat kun je naast de deur hangen om het alarm in en uit te schakelen zonder dat je daarvoor de app hoeft te gebruiken. Binnen de app werkt het wel sneller (daar later meer over), maar met het fysieke paneel hoef je niet iedereen een app te laten downloaden. Ook kun je specifieke mensen toevoegen (via de app dan wel) en die een eigen code geven. Zodoende weet je wie het alarm (de)activeert en op welk moment dat gebeurde.

Review Yale slim alarmsysteem starterskit – Duur en doeltreffend-JrGGuPTRSsOA6QACAQCEdw

© Wesley Akkerman

Review Yale slim alarmsysteem starterskit – Duur en doeltreffend-NKJuYI4LQSmZfe1sqHJcWg

© Wesley Akkerman

Installeren en in gebruik

De installatie van het systeem laat een gemengde indruk achter. Het koppelen van verschillende accessoires aan de hub gaat vrijwel probleemloos, maar het is nogal een gedoe om alle QR-codes te scannen. Die codes zitten namelijk achter klepjes die behoorlijk strak zitten. We snappen dat dat is om te voorkomen dat mensen de boel gaan saboteren, maar dat gaat dus ten koste van de gebruiksvriendelijkheid. Ook laat de hub al vanaf het begin een waarschuwing zien. Waar die waarschuwing voor is, vertelt hij er niet bij. En de handleiding biedt ook geen soelaas.

Gelukkig gaat dat niet ten koste van het gebruik van het systeem. Want de sensors, keypad en afstandsbediening doen wat ze moeten doen. Zodra er iets binnen het netwerk verandert, dan krijg je daar een melding van. Je kunt binnen de app instellen of je wilt dat je alleen meldingen ontvangt of dat je ook het alarm zelf wilt laten afgaan. Dat kun je per onderdeel instellen, waardoor je behoorlijk wat ruimte hebt het systeem naar jouw voorkeuren in te stellen. Ook kan de hub een kort geluidje afspelen als er beweging is, of als iemand een deur of raam opent.

De Yale slim alarmsysteem starterskit heeft drie modi: Niet Thuis, Thuis en Uitgeschakeld. Per modus kun je precies instellen wat het gedrag van de accessoires moet zijn. Dat kun je helaas niet met overkoepelende instellingen doen, dus je zult apart de instellingen per apparaat moeten nalopen. Geen groot probleem, aangezien je dat waarschijnlijk toch wel van plan was. Yale heeft ook gedacht aan eventuele problemen. Mocht iemand rommelen met een accessoire of mocht die verbinding verliezen, dan kun je instellen dat je ook daarvan een melding krijgt.

Review Yale slim alarmsysteem starterskit – Duur en doeltreffend-MGLyEiAfSgWw2ZFghTUDLg

© Wesley Akkerman

Review Yale slim alarmsysteem starterskit – Duur en doeltreffend-VNXzSmAeQ2epiDikneRVMg

© Wesley Akkerman

Verschillende ruimtes in huis

Wanneer je een apparaat toevoegt, dan kun je aangeven waar het staat of hangt door een kamer te selecteren. Wat in de app niet mogelijk is, is dat je per specifieke kamer of gang apparaten en accessoires in- of uitschakelt. Het systeem staat of aan of uit, maar er is wel een uitzondering. Met de Yale slim alarmsysteem starterskit kun je in de app wel vier aparte zones aanmaken en op die manier dat probleem een beetje omzeilen. Zo zou je bijvoorbeeld de garage kunnen aanmaken als aparte zone, of een ruimte als een box of kelder.

Op het moment dat je thuis bent, hoeft niet elke sensor of camera op scherp te staan. Maar een garage, kelder of schuur, waar je de rest van de tijd niet komt, kan misschien wel nog die extra beveiliging gebruiken. Je kunt per zone aparte regels instellen en het alarm activeren. Dat is superhandig en ook razendsnel opgezet. Zo weet je zeker dat bepaalde ruimtes altijd beveiligd zijn, ook wanneer je thuis bent. Instellen gaat via de app: je maakt de zone aan, voegt de accessoires toe en klaar is Kees. Vervolgens kun je het systeem aan- of uitzetten.

Bij de Yale slim alarmsysteem starterskit hoort ook een optioneel abonnement. Daarmee krijg je alleen toegang tot een back-upoptie via 4G. Dat is handig voor wanneer je wifi eens uitvalt. We hadden liever gezien dat er gewoon standaard een apart simkaartje in had gekund, waardoor we dat zelf konden regelen met een eigen mobiele abonnement. Maar goed, als je ook camera’s van dit merk gebruikt, evenals het slimme slot en de slimme deurbel, en je zoekt naar extra back-upmogelijkheden, dan is het abonnement zeker het overwegen waard.

Review Yale slim alarmsysteem starterskit – Duur en doeltreffend-IDy9pq7zRga8F32htSoIKQ

© Wesley Akkerman

Review Yale slim alarmsysteem starterskit – Duur en doeltreffend-LNl7ycCUSpGyolFMTQzTnA

© Wesley Akkerman

Yale slim alarmsysteem starterskit kopen?

Na het installeren, hoef je eigenlijk niet specifiek meer naar de Yale slim alarmsysteem starterskit om te kijken. Het enige wat je misschien zo nu en dan zou moeten doen, is checken hoe het zit met de accu’s van geïnstalleerde producten. En je kunt het systeem natuurlijk direct bedienen, indien nodig. Maar het alarm doet verder wat het moet doen. Zodra er beweging is of iemand iets opent, dan krijg je een melding en kun je eventueel actie ondernemen. In dat opzicht werkt deze kit niet anders de andere kits. Door wat Yale-camera’s aan te sluiten zal de kit completer aanvoelen.

Of de Yale slim alarmsysteem starterskit hét pakket is voor jou, valt moeilijk te zeggen. In de basis lijkt de kit sterk op wat andere aanbieders bieden. Dat is niet erg, maar daardoor vissen alle aanbieders in dezelfde vijver. Dit is uiteraard een perfect aanvullend systeem voor mensen die al geïnvesteerd hebben in recente Yale-producten. De toegankelijkheid en opties verschilt van de kit sluiten uitstekend aan – en het is zoals gezegd erg handig dat we binnen de app die unieke beveiligingszones kunnen aanmaken.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten