De verschillen tussen een alarmsysteem of signaleringssysteem in huis

© Daniel Jędzura - stock.adobe.com

De verschillen tussen een alarmsysteem of signaleringssysteem in huis

Alarmsystemen

Geplaatst: 14 januari 2023 - 08:30

Redactie

Inbrekers buiten houden en de inboedel beveiligen. Voor ieder huishouden een puntje om bij stil te staan, al is het maar om een veilig gevoel te bieden. Waar je op moet letten bij kiezen van een alarmsysteem (of signaleringssysteem) vertellen we je.

Je kunt een alarmsysteem kopen omdat je graag een veilig gevoel wilt, het kan ook een eis zijn van bijvoorbeeld de verzekeraar voor je inboedelverzekering. Wanneer dat het geval is, zijn er vaak specifieke eisen, waarbij een monteur het alarmsysteem moet plaatsen en het systeem aan bepaalde eisen moet voldoen voor een meldkamer die een lijntje heeft met de politie. Kleine nuanceverschillen maken hierbij uit of het gaat om een alarmsysteem of een signaleringssysteem.

Wanneer de politie wel - of niet komt bij een melding is dus afhankelijk van het systeem. Dat leggen we uit, net zoals tips en advies voor een alarm- of signaleringssysteem. Hetzelfde geldt van het perspectief van een inbreker. Waar trapt deze wel of niet in? En houd er natuurlijk altijd rekening mee dat een inbreker altijd binnen kan komen. Je beveiliging moet voorkomen dat dit ongemerkt en ongezien kan gebeuren zodat er geen tijd binnen is.

Watch on YouTube

Wil je meer video's zien, abonneer je op het YouTube-kanaal van ID.nl.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000