iPhone herkent je niet? Face ID resetten kan helpen

© PXimport

iPhone herkent je niet? Face ID resetten kan helpen

Geplaatst: 21 februari 2022 - 09:09

Aangepast: 25 november 2022 - 11:28

Dirk Schoofs

Je kunt de gezichtsherkenning op je iPhone op ieder moment opnieuw instellen. Vind je dat het te lang duurt voordat je telefoon je herkent? Heb je je telefoon hersteld vanuit een back-up? Of wil je een baard laten groeien, een facelift laten uitvoeren of voortaan met een Mohawk-kapsel door het leven? Dan moet je Face ID resetten.

Face ID

Om je Face ID te herstellen, open je de app Instellingen en ga je naar Face ID en toegangscode. Daarna voer je de toegangscode van je telefoon in. In het volgende scherm kun je aangeven waarvoor je Face ID wilt gebruiken. Dat kunnen iPhone-functies als de ontgrendeling van het toestel en het invullen van wachtwoorden zijn. Onder Andere apps vind je de toepassingen die deze technologie voor authenticatie aanspreken. 

Er is ook een optie Aandacht vereist voor Face ID. Eigenlijk is dit een veiligheidsvoorziening. De TrueDepth-camera controleert hiermee of je in de smartphone-camera kijkt. Als iemand jouw toestel afpakt en hem probeert te ontgrendelen door hem voor je gezicht te houden, kun je dus best je ogen sluiten.

Configureren

Het resetten kost weinig tijd en het opzetten duurt slechts een paar minuten. Tik op de optie Stel Face ID opnieuw in en daarna op de knop Configureer Face ID. Ga in een ruimte staan met voldoende licht en zorg dat je gezicht niet bedekt is door een hoed, een sjaal, zonnebril … 

Positioneer je gezicht binnen het kader en draai je hoofd zoals de telefoon het vraagt. Er worden twee scans genomen. Doorloop de procedure totdat je afleest dat de functie gereset is.

Face ID is slim en zal je zelfs herkennen als je een bril bent gaan dragen of overgestapt bent op lenzen. Alleen als je een mondmasker draagt, werkt de gezichtsherkenning niet. 

Je kunt ook een tweede Face ID toevoegen. Zo kun je Face ID nog steeds gebruiken tijdens je hobby als CliniClown of als je een opzichtige zonnebril draagt. Of je voegt het gezicht van je partner of kind toe. 

Ga hiervoor tot slot via de Instellingen naar Face ID en toegangscode. Kies hier de optie Configureer een ander uiterlijk en registreer het tweede gezicht. Nu heb je - letterlijk - meerdere gezichten! Weliswaar op je iPhone, maar dat was ook de bedoeling.

© CIDimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000