Doe alsof je thuis bent met deze gadgets

© PXimport

Doe alsof je thuis bent met deze gadgets

Geplaatst: 21 februari 2020 - 14:58

Aangepast: 25 november 2022 - 08:36

Richard Veenstra

Je huis wordt steeds slimmer en producten die je hierbij helpen, worden steeds betaalbaarder. In dit artikel kijken we naar gadgets die simuleren alsof je thuis bent, denk aan deurbellen met communicatiefunctionaliteit, op afstand bedienbare gordijnen en automatische voederbakjes voor je huisdier.

OptiCam Slimme Stekker – set van 3

Prijs: € 54,95
www.bol.com

Ben je niet thuis, maar wil je simuleren dat je dat wel bent? Dan kun je een paar lampen op afstand aanzetten. Deze set van drie stekkers kun je programmeren dat ze elke dag op dezelfde tijd aan en uit gaan, maar je kunt ook je smartphone gebruiken om ze handmatig aan te zetten. De stekkers werken bovendien samen met Amazon Alexa, Google Assistant en de dienst IFTTT. Je hebt geen basisstation nodig om de stekkerset te kunnen gebruiken.

Tuya

© PXimport

Arlo Pro 3

Prijs: Vanaf € 599,00
www.arlo.com/nl

Wil je weten wat er in je huis gebeurt als je niet thuis bent? Dan moet je een slimme bewakingscamera ophangen. De Arlo Pro 3 is niet goedkoop, maar wel één van de beste in z’n soort. De camera is volledig draadloos, dit betekent dat je hem overal kunt ophangen, zowel binnen als buiten. Ook heeft de camera tweewegsaudio aan boord. Handig, want zo kun je niet alleen horen wat er in huis gebeurt, je kunt ook op afstand communiceren met iemand in huis. De camera is bovendien uitgerust met nachtzicht. Je hebt een Netgear Smart Hub nodig om de camera te kunnen gebruiken.

Wyze Cam Pan

Prijs: € 119,95
www.wyze.com

De Cam Pan is een intelligente camera waarmee je vier gezichtsvelden kunt bewaken. Je kunt beelden van de camera direct op je smartphone bekijken en als je een sd-kaartje in de camera stopt, kun je ook op afstand de beelden terugkijken. De Pan Cam is in de Verenigde Staten te koop voor slechts 30 dollar, helaas is het geïmporteerde model in Nederland een stuk duurder. De Cam Pan neemt in 1080p op en kan automatisch roteren om alle gezichtsvelden op te nemen.

Wyze

© PXimport

Cleverdog Smart Wi-Fi

Prijs: € 39,95
www.cleverdog.online

Deze camera van Cleverdog biedt veel functies voor de prijs. Je kunt de camera overdag en ‘s nachts gebruiken en het apparaat kan maar liefst zeven dagen aan beeldmateriaal opnemen op een sd-kaartje. Deze moet je wel extra erbij kopen overigens. Dat de camera zoveel beeld op kan nemen, komt doordat het geen hd-camera is. De Cleverdog kan namelijk slechts opnemen in een resolutie van 720 bij 576 pixels. Je kunt de opgenomen beelden bekijken op je iPhone of Android-toestel.

Linksys Velop 2-pack

Prijs: € 259,00
www.linksys.com/nl

De Velop-routers van Linksys maken gebruik van een mesh-netwerk. Dit betekent dat je een router met een aantal nodes in je huis installeert die met elkaar samenwerken om jou een perfect wifi-signaal te garanderen, overal in huis. Wat heeft dit met veiligheid te maken? De nodes zijn uitgerust met de speciale technologie Linksys Aware. Doordat de nodes met elkaar samenwerken, detecteren ze het als er iemand door het wifi-signaal loopt. Als je een indringer in huis hebt, kan het mesh-systeem je een melding geven op je smartphone, en dit allemaal zonder camera.

Linksys Velop

© PXimport

Philips Hue Starterkit E27

Prijs: € 199,95
www.meethue.com

Philips Hue heeft een heleboel producten in haar assortiment op het gebied van slimme lampen. In de starterkit vind je drie E27-lampen, een dimmer en een Philips Hue Bridge. De lampen kunnen draadloos met de Hue Bridge communiceren en deze kun je weer aansturen met je smartphone. De starterkit is in drie verschillende stijlen beschikbaar: één met warm-witte lampen, één met warm- tot koel-witte lampen en ééntje met witte en gekleurde lampen.

Google Nest Learning Thermostat

Prijs: € 249,00
www.nest.com

De Nest-thermostaat is een rond apparaatje dat ervoor zorgt dat je altijd een goede temperatuur in huis hebt. Het gaat niet om zomaar een thermostaat, want nadat je het apparaat een week hebt gebruikt, weet het hoe warm je het meestal in huis wilt hebben en zal het langzaamaan autonoom gaan werken. Het weet hoe lang het duurt om je huis op te warmen en kan hierop anticiperen. Je kunt via je smartphone de thermostaat bedienen of inzien hoe je energieverbruik de afgelopen tijd was.

Google Nest Learning Thermostat

© PXimport

Ikea Kadrilj

Prijs: Vanaf € 109,00
www.ikea.com/nl

Een slim rolgordijn? Jawel, sinds vorig jaar heeft Ikea twee slimme gordijnen in haar assortiment: de Kadrilj en de Fyrtur. Beide gordijnen kun je met de meegeleverde afstandsbediening aansturen, zodat je ze kunt openen zonder je bed uit te hoeven komen. Als je een Ikea Trådfri verbindings-hub hebt, kun je zelfs meerdere gordijnen bedienen met de Ikea Home-app. De rolgordijnen zijn beschikbaar in verschillende maten, de kleinste kost 99,95 euro en meet 60 bij 195 centimeter.

Netatmo Intelligente Thermostaat

Prijs: € 159,00
www.netatmo.com

Een goede concurrent van de Google Nest thermostaat is de intelligente thermostaat van Netatmo. Deze thermostaat is bijna honderd euro goedkoper en kan praten met onder andere Apple HomeKit, IFTTT en Homey. Maar ook op zichzelf is deze thermostaat erg handig, middels de Auto Adapt-functie kan het automatisch bepalen wanneer het aan moet gaan. Alle data is via een app in te zien en zo kun je tot wel 25 procent besparen op je energiekosten.

Roomba

© PXimport

iRobot Roomba 980

Prijs: € 615,00
www.irobot.nl

Stofzuigen is voor de meeste mensen niet het favoriete tijdverdrijf. Dit kun je dan ook maar beter over laten aan een robot. Bovendien hoef je daarvoor niet eens thuis te zijn. De Roomba 980 kun je aan- en uitzetten via een app. In deze app zie je meteen welke oppervlaktes de robot al heeft schoongemaakt. iRobot heeft niet alleen robotstofzuigers in haar assortiment, ook dweilen en grasmaaien kun je aan een robot overlaten.

Anova Culinary Precision Cooker Wifi + Bluetooth

Prijs: € 109,00
www.anovaculinary.com

Heb je geen zin om na je werk nog te moeten gaan koken, zet dan de Anova Culinary Precision Cooker op afstand met je smartphone aan. Dit werkt op basis van zogenaamd sous-vide koken: je stopt het te koken voedsel in een afgesloten plastic zak en legt dit in een pan met water. Je zet de Precision Cooker in de pan en kunt op afstand bepalen wanneer deze moet beginnen met het verwarmen van het water in de pan.

Google Nest Hello

Prijs: € 279,00
www.nest.com

De slimme deurbel van Google Nest kun je gebruiken als je niet thuis bent. Het apparaat heeft een camera zodat je kunt zien wie er voor de deur staat als er aangebeld wordt. Ook kun je een vooraf opgenomen bericht af laten spelen of live communiceren met degene die voor de deur staat. Als je wilt, kun je de Nest Hello zelfs als bewakingscamera inzetten. De deurbel kan in hd video’s opnemen en via je thuisnetwerk in de cloud opslaan. Voor de avonden en nachten heeft de deurbel een nachtmodus zodat je altijd perfect kunt zien wie er voor de deur staat.

Nest Hello

© PXimport

Nuki Smart Lock 2.0

Prijs: € 229,00
www.nuki.io

Wil je dat de deur van je huis opengaat zonder dat iemand hier een sleutel voor nodig heeft, bijvoorbeeld als je een deel van je huis onderverhuurd via Airbnb of als je de schoonmaker of oppas tijdelijk toegang wilt geven? Installeer dan een Nuki op je deur. Met behulp van een app bepaal je wie toegang tot je huis krijgt. Zelf kun je ook gemakkelijk naar binnen zonder sleutel, je smartphone kun je gewoon in je zak laten zitten. De Nuki werkt ook met de Apple Watch.

Yale ENTR KIT YS-L1 30/35

Prijs: € 299,00
www.yalelock.com

Yale is een bekend merk als het aankomt op traditionele sloten. Het bedrijf heeft zich nu ook op de slimme slotenmarkt begeven, de ENTR is een combinatie van een traditioneel slot met sleutel en een slim slot. Je kunt allerlei mensen toegang geven, zelfs als je je zelf niet in de buurt van je huis bevindt. Het openen van het slot gaat via bluetooth, dus degene die de deur wil openen moet wel in de buurt zijn. Mocht het systeem een keer niet goed werken, dan kun je altijd de deur nog openen met een noodsleutel.

Nuki

© PXimport

PetSafe Eatwell

Prijs: € 44,69
www.petsafe.net

Ben je niet thuis, maar moet je wel voor je huisdier zorgen? Dan is investeren in een automatische voederbak misschien wel een goed idee. Deze automatische bak kan tot wel vijf maaltijden bevatten. Eén maaltijd kan door je hond of kat gegeten worden, de andere maaltijd zit verstopt. Bepaal zelf wanneer de tweede maaltijd gegeven mag worden en de bak draait een bakje verder. Een maaltijd kan tot 230 gram aan voedsel bevatten.

Motorola MBP-944 Connect Halo

Prijs: € 349,00
www.motorolahome.nl

Als je even een drankje wilt doen bij de buren, maar je hebt een baby thuis, dan zijn er eigenlijk maar twee opties: een oppas regelen of een babyfoon aanschaffen. Deze slimme babyfoon van Motorola kun je op de box te monteren en heeft een bereik van 30 meter binnenshuis of 200 meter buitenshuis. De Halo kan verschillende lichtshows projecteren om je baby gerust te stellen en het is zelfs mogelijk om via de ingebouwde luidspreker met je baby te praten.

Motorola Connect Halo

© PXimport

Z-Com Babyfoon

Prijs: € 36,99
www.bol.com

Een babyfoon met wifi hoeft niet duur te zijn, dat bewijst dit model van Z-Com wel. Voor nog geen veertig euro heb je een babyfoon waar je je baby mee kunt bekijken via je smartphone. De babyfoon heeft een bereik van wel honderd meter binnenshuis. De camera kan bewegingen detecteren en draait de camera hier dan ook automatisch naartoe. De Z-Com heeft nachtzicht en kan beelden opnemen in 1080p-kwaliteit.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000