Dit zijn de nieuwe functies van de Apple Watch 5

© PXimport

Dit zijn de nieuwe functies van de Apple Watch 5

Smartphone & tablet

Geplaatst: 13 september 2019 - 13:51

Aangepast: 24 november 2022 - 13:42

Justin Doornekamp

Het was al lang geen verrassing meer dat Apple werkte aan een nieuwe versie van de Apple Watch. Zoals verwacht werd de Watch 5 officieel door Apple aangekondigd tijdens het By Innovation Only-event afgelopen dinsdag. Om meteen met de deur in huis te vallen: er is niet veel veranderd aan het slimme horloge. Er zijn slechts wat kleine nieuwe functies die we in dit artikel kort voor je op een rijtje zetten.

Voor huidige Apple Watch-bezitters is er weinig nieuw onder de zon, maar voor wie nog geen smartwatch heeft en wel van plan is om er eentje aan te schaffen, is deze Apple Watch 5 absoluut een interessant model.

Na het testen van de Apple Watch Series 4, konden we al niet anders dan concluderen dat de smartwatch écht een nuttig horloge is, dat een fijne aanvulling vormt op je smartphone, en een belangrijke partner is op het gebied van gezondheid, fitness en communicatie. Met de opvolger doet Apple er nog een schepje bovenop met enkele nieuwe features.

Always On-display

Zo heeft het nieuwe horloge een Always On-display, waardoor je altijd de tijd kunt zien zonder dat je eerst op het scherm hoeft te tikken of je pols hoeft te bewegen. De digitale horlogeplaatjes zijn geoptimaliseerd voor deze functie en Apple zegt dat de accuduur van de smartwatch er niet door wordt beïnvloed.

Het nieuwe horloge heeft ook een kompas gekregen, waardoor gebruikers die geen telefoon bij zich dragen toch altijd de juiste richting vinden. Ook zouden bepaalde fitnessapps hierdoor beter werken.

© CIDimport

Verder kun je met de Watch 5 direct nooddiensten bellen zonder tussenkomst van je smartphone. Door de knop aan de zijkant van het horloge ingedrukt te houden, wordt direct het noodnummer gebeld. Helaas hebben wij er in Nederland niet zo heel veel aan. De edities met 4G-ondersteuning zijn momenteel nog niet verkrijgbaar, mede door het ontbreken van de eSIM-ondersteuning voor de Apple Watch in ons land.

De overige functionaliteiten in de Watch 5 zijn ook te vinden in de voorganger, dus op dit vlak zijn er weinig veranderingen te melden.

Speciale App Store

Op softwareniveau is er nu speciaal voor het slimme horloge een App Store opgezet, waardoor een iPhone niet meer nodig is om applicaties te downloaden. In de nieuwe store vind je onder meer aanvullende digitale horlogeplaatjes en de nieuwe Noise-app, die door middel van een decibelmeter een waarschuwing afgeeft zodra het geluidsniveau in je omgeving verandert. Dit moet gehoorschade voorkomen. Verder komen er nieuwe apps voor spraakmemo’s, de rekenmachine en audioboeken.

Meer over de onthulling van de Apple Watch 5 vind je in dit artikel.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000