Dit zijn de beste apps van augustus 2022

© PXimport

Dit zijn de beste apps van augustus 2022

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 5 augustus 2022 - 12:39

Aangepast: 14 december 2022 - 09:50

Redactie

Computer!Totaal zet elke maand de beste apps voor Android en iOS voor je op een rij. Of ze nou superhandig zijn, een groot probleem oplossen of gewoon leuk zijn: dit zijn de beste apps van augustus.

Wil je meer leren over apps? Start nu met de Online cursus: Apps bouwen

Planta: hou je planten in leven

Minder tegels en meer groen in de tuin, dat is het advies. Helaas beschikken we niet allemaal over groene vingers en kan het onderhouden van je planten er gemakkelijk bij inschieten. Met de app Planta krijg je een herinnering wanneer het tijd is om je planten te bewateren. De app zorgt voor een schema met daarin de momenten waarop planten in en om huis water nodig hebben. Heb je de smaak te pakken en wil je meer, dan is er een premium-abonnement beschikbaar waarmee je ook foto’s kunt herkennen (tip: dat kun je ook gratis met Google Lens doen), schema’s voor het verpotten en advies waar je je planten het best kunt plaatsen.

Planta

Besturingssysteem
iOS, Android
Prijs
Gratis (+ in-app-aankopen)8Score80

StudyGe - Aardrijkskunde quiz

Je bent nooit te oud om (bij) te leren, en als we op YouTube archiefbeelden van de Vakantieman nog eens terugkijken, dan blijkt de Nederlander best wat aardrijkskundeles te kunnen gebruiken. Met StudyGe leer je alle landen en hoofdsteden van de wereld herkennen. Dat gebeurt op een leuke en uitdagende manier. Zo kun je prestaties ontgrendelen en gemakkelijk zien waar je valkuilen liggen. Verder kun je het ook online tegen anderen opnemen.

StudyGe

Besturingssysteem
iOS, Android
Prijs
Gratis (+ in-app-aankopen)9Score90

© PXimport

Rec Room - Play with friends!

Rec room is al lange tijd in ontwikkeling als VR-game, maar vind snel een groter publiek omdat het nu ook beschikbaar is voor Android, iOS, pc en consoles. In dit gratis spelletje kun je online met elkaar afspreken, nieuwe mensen leren kennen en samen vele games spelen. Je speelt met je eigen avatar die je aan het begin van het spel kunt maken.

Rec Room

Besturingssysteem
iOS, Android
Prijs
Gratis (+ in-app-aankopen)10Score100

PostNL

Zie je graag van tevoren welke brieven of pakketjes bij je bezorgd worden? Dat is een van de handige functies van de PostNL-app. Wie zich via de app registreert, krijgt een activatiecode opgestuurd, waarna in de app vaak zelfs een dag van tevoren afbeeldingen van de briefstukken worden getoond. Naast je post kun je met de app ook verzendlabels en postzegels maken. Een label zelf printen is niet meer nodig; bij het postkantoor scannen ze de gegenereerde barcode en het etiket wordt voor je afgedrukt. Handig toch?

© PXimport

PostNL

Besturingssysteem
Android
Prijs
Gratis (+ in-app-aankopen)9Score90

Rovio Classics: Angry Birds

De eerste Angry Birds-game dateert alweer uit 2009. Het spel was een enorm succes dankzij de vrolijke grafische stijl en toegankelijke bediening. Tot teleurstelling van de fans is de oorspronkelijke game al enige tijd niet meer in de App Store en Play Store te vinden. Gelukkig maakt de game nu een comeback als Rovio Classic en kunnen we weer naar hartlust boze vogels richting de groene biggen katapulteren. Helaas niet gratis, maar voor nog geen euro knijpen we graag een oogje toe. Zeker omdat de game helemaal opnieuw is opgebouwd, zodat het ook op moderne HD-schermen werkt.

Rovio Classics: Angry Birds

Besturingssysteem
iOS, Android
Prijs
€ 0,999Score90

© CIDimport

CapCut – Video Editor

CapCut is speciaal ontwikkeld als aanvulling op de basisfuncties van videobewerkingstools die in bekende sociale platforms als TikTok en Instagram zitten. De app is gratis te gebruiken en wordt gepromoot als een gratis TikTok-bewerkingsapp, maar je kunt de video’s ook opslaan en later in andere socialmedia-apps gebruiken. Met de app kun je video’s knippen en filters, stickers, snelheidsveranderingen, achtergrondmuziek en effecten toevoegen.

CapCut – Video Editor

Besturingssysteem
iOS, Android
Prijs
Gratis9Score90

Too Good To Go

Jaarlijks wordt er in Nederland 2 miljard kilo aan voedsel verspild. Dat komt onder meer omdat we heel erg veel voedsel weggooien. Enorm zonde en enorm slecht voor het milieu. De app Too Good To Go is een geweldig initiatief om het grote verspillen enigszins tegen te gaan. Via de app kun je voedsel dat op het punt staat om te worden weggegooid voor een klein bedrag kopen. De ondernemers die hun waar aanbieden variëren van restaurants, supermarkten, lunchrooms en zelfs de viskraam of de slager op de hoek. Via de app kun je betalen en op de afgesproken tijd kun je een tas van Too Go To Go ophalen.

© CIDimport

Too Good To Go

Besturingssysteem
iOS, Android
Prijs
Gratis10Score100

SHAREit

Het is soms best lastig om grote bestanden met elkaar te delen. Natuurlijk kun je een clouddienst als Google Drive of OneDrive gebruiken, maar dat kost toch vaak meer stappen dan het direct met elkaar delen. Met SHAREit kun je direct apps, games, video’s en foto’s tussen twee smartphones delen. Het is zelfs mogelijk om bestanden te delen tussen een Android-toestel en een iPhone. Als de app is opgestart, is het slechts een kwestie van zoeken naar het netwerk voor het andere toestel, of even de QR-code scannen met het andere toestel.

SHAREit

Besturingssysteem
iOS, Android
Prijs
Gratis (+ in-app-aankopen)8Score80

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000