Zo stap je over naar een nieuwe iPhone

© PXimport

Zo stap je over naar een nieuwe iPhone

Smartphone & tablet

Geplaatst: 2 december 2016 - 08:56

Aangepast: 24 november 2022 - 12:16

Martin Gijzemijter Gijzemijter

Sommige mensen zijn bang om hun gegevens op een externe server als iCloud te plaatsen, bijvoorbeeld omdat ze het eng vinden de controle over hun gegevens uit handen te geven of simpelweg omdat ze Apple niet vertrouwen. Kun je je daar overheen zetten, dan is iCloud een fantastische dienst. Bijvoorbeeld wanneer je een nieuwe iPhone (of iPad) koopt en alle gegevens van je oude toestel daarop wilt plaatsen.

Extra ruimte huren

Om de gegevens van je iPhone over te zetten naar een nieuwe iPhone, zul je eerst een reservekopie moeten maken van die gegevens in iCloud. Afhankelijk van de gegevens die je meeneemt in die reservekopie, kan het zijn dat je niet genoeg hebt aan de 5 GB die je gratis krijgt van Apple. In dat geval is het verstandig om wat ruimte bij te huren (je hebt al 50 GB voor 99 eurocent per maand). Je doet dit door op je iPhone te navigeren naar Instellingen / iCloud / Opslag en vervolgens te klikken op Wijzig opslagabonnement. De betaling wordt automatisch verrekend via de betaalmethode die je hebt ingesteld in je account. Lees ook: Zo installeer en gebruik je widgets op je iPad en iPhone.

Reservekopie configureren

De meeste mensen kunnen met 50 GB prima een reservekopie maken van hun gehele iPhone. Maar wil je geen ruimte kopen of red je het daarmee nog niet, dan kun je ook aangeven wat je wél en niet in de reservekopie wilt hebben. Je doet dit via Instellingen / iCloud / Opslag en vervolgens te klikken op Beheer opslag. Druk op de reservekopie die je reeds hebt gemaakt en vervolgens op Toon alle apps. Je ziet nu een lijst met alle apps die meegenomen worden in de back-up. Echter, het gaat hier niet om de apps zelf, maar om de inhoud in die apps. Zoals je ziet, neemt WhatsApp al snel enkele gigabytes in beslag, hetzelfde geldt voor de app Gezondheid. Door de schakelaars uit te zetten, voorkom je dat deze gegevens worden meegenomen in je reservekopie.

© CIDimport

© CIDimport

© CIDimport

Reservekopie terugzetten

Wanneer je je nieuwe telefoon start, dan kom je terecht in het welkomstmenu van iOS. Je zult een aantal stappen moeten doorlopen met vragen, waarna je de vraag krijgt of je het toestel wilt configureren als nieuwe telefoon of een reservekopie wilt terugzetten. Je kiest in dit geval voor het laatste. Houd er wel rekening mee dat je hiervoor verbonden moet zijn met internet via wifi. Heb je een toestel gekocht of gekregen dat nog niet is teruggezet naar fabrieksinstellingen, druk dan op Instellingen / Algemeen / Stel opnieuw in en vervolgens op Wis alle inhoud en instellingen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000