Opruimen in iOS: meer ruimte op je iPhone

© PXimport

Opruimen in iOS: meer ruimte op je iPhone

Smartphone & tablet

Geplaatst: 28 januari 2018 - 07:21

Aangepast: 24 november 2022 - 12:59

Martin Gijzemijter Gijzemijter

Wanneer je je iPhone een beetje fanatiek gebruikt, loop deze al vrij snel vol met apps, foto’s, video’s enzovoort. En omdat je die opslagruimte niet kunt uitbreiden, loont het de moeite om eens te kijken hoeveel ruimte er te besparen valt op je iPhone (en iPad natuurlijk). Gelukkig helpt iOS 11 je hier een handje bij. Meer ruimte op je iPhone vrijmaken doe je zo.

Apps opruimen

iOS heeft een aantal nieuwe mogelijkheden in iOS 11 gestopt voor het vrijmaken van (loze) ruimte. Je vindt deze opties door te drukken op Instellingen / Algemeen / iPhone opslag. Bovenin zie je zoals gewoonlijk hoeveel ruimte je in totaal hebt en hoeveel daarvan in gebruik is. Daaronder zie je de optie Ruim apps op. Wanneer je deze optie inschakelt, dan zullen apps die je nauwelijks gebruikt van je iPhone worden verwijderd wanneer er bijna geen ruimte meer vrij is. Je hoeft daarbij niet bang te zijn dat je bestanden verliest, want de inhoud van de app zelf wordt bewaard.

Oude gesprekken verwijderen

In een ideale wereld gooien we gesprekken netjes weg wanneer ze niet meer relevant zijn. Dat doen we in werkelijkheid helaas niet altijd (lees: zelden), deels uit nostalgie, deels uit luiheid. Gelukkig heeft iOS 11 hier nu ook een functie voor in dat menu iPhone opslag. Wanneer je drukt op Oude gesprekken verwijderen, dan worden automatisch alle berichten en bijlagen verwijderd die meer dan een jaar geleden zijn verstuurd of ontvangen. Dat kan je direct gigabytes aan ruimte opleveren. Let wel op: als je berichten wilt bewaren die je dierbaar zijn, kun je die het beste even doorsturen naar jezelf, anders worden deze dus onherroepelijk verwijderd.

© PXimport

Grote bijlagen bekijken

De laatste optie zit een beetje verscholen. Onder de optie Oude gesprekken automatisch verwijderen zie je een lijst met apps die je geïnstalleerd hebt en de ruimte die daarin opgeslokt wordt door bestanden. Een grote ruimtevreter is doorgaans de app Berichten, omdat we nu eenmaal niet graag berichten weggooien. Wanneer je echter drukt op Berichten, dan zie je een optie genaamd Bekijk grote bijlagen. Je kunt de optie ook oproepen door binnen iPhone opslag bovenin te drukken op Toon alles. Met deze optie kun je alle grote bijlagen uit de app Berichten bekijken en heel eenvoudig grote foto’s en video’s verwijderen, zonder dat het gesprek zelf verdwijnt.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000