Teleparty - Filmavondje met duizend man

© PXimport

Teleparty - Filmavondje met duizend man

Software

Geplaatst: 13 januari 2022 - 06:12

Aangepast: 14 december 2022 - 10:09

Dirk Schoofs

Met vrienden op afstand naar dezelfde films kijken, dat is de opzet van Teleparty. Vroeger heette dit product Netflix Party, maar inmiddels is de functionaliteit uitgebreid naar andere streamingdiensten. Samen Netflix kijken, of Disney+ of een van de andere ondersteunde diensten, zo werkt dat hiermee.

Meer dan tien miljoen mensen hebben Netflix Party al geïnstalleerd. Het fenomeen werd zelfs een begrip, men had het over ‘sociale tv’. Het idee is dat je met vrienden afspreekt om samen, ieder in z’n eigen huis, tegelijkertijd te kijken naar dezelfde film (op voorwaarde dat iedereen een account heeft bij de streamingdienst in kwestie).

Ultra HD

Heb je Teleparty nog nooit gebruikt, dan moet je het eerst downloaden. De extensie is gratis, maar werkt alleen op Google Chrome en Microsoft Edge. Na installatie verschijnt het Teleparty pictogram in de taakbalk, daarna start je de streamingdienst op.

Vanaf versie 2 werd de naam Netflix Party vervangen door Teleparty. Logisch, want de extensie ondersteunt nu ook Disney+, HBO Max en Hulu. In Edge kun je zelfs in de hoogste kwaliteit kijken: Ultra HD (4K).

© PXimport

Start the party

Klik op de knop Start the party en vervolgens geneert de extensie een unieke link die je deelt met de andere gasten. Je kunt aangeven dat jij degene bent die de film start, pauzeert en uitzet. Genodigden moeten uiteraard ook de extensie hebben. Met de link opent de ontvanger zijn browser op de juiste pagina.

Met de chatfunctie kun je tijdens het kijken voor iedereen zichtbaar commentaar geven. Kijk je liever naar de film zonder het chatvenster, dan zet je de optie Show chat uit.

Synchroon

Met Teleparty kijk je altijd synchroon; je weet dus exact op hetzelfde moment hoe de film eindigt. Er kunnen maximaal duizend kijkers deelnemen aan dezelfde sessie. Bovendien heeft iedere deelnemer zijn eigen (aanpasbare) gebruikerspictogram.

Conclusie

Teleparty werkt soepel, maar draait alleen op laptops en desktops. Als je een film of serie wilt bekijken met iemand in een ander land, dan moet je wel even controleren of de titel ook daar beschikbaar is. Verder is dit een bijzonder leuk concept.

© PXimport

8,0

ONS OORDEEL

Teleparty 3.1.6

Pluspunten

Werkt erg vlot

Maximaal duizend deelnemers

Minpunten

Werkt niet op mobiele systemen en smart-tv

Conclusie

**Prijs** Gratis **Taal** Engels **OS** Windows, macOS **Website** [www.teleparty.com](https://www.teleparty.com/)...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000