Zo kijk je Disney+ op je tv

© PXimport

Zo kijk je Disney+ op je tv

Geplaatst: 6 mei 2022 - 10:09

Aangepast: 25 november 2022 - 11:36

Laura Jenny

Disney+ is uitgegroeid tot een serieuze concurrent van Netflix. Je kunt de streamingdienst op meerdere apparaten gebruiken, bijvoorbeeld op je tv, smartphone, pc of tablet. Wij leggen uit hoe je Disney+ op je apparaat krijgt.

Er zijn meerdere wegen naar Rome, die afhankelijk van je televisie heel gemakkelijk of iets ingewikkelder zijn. Wil je gebruikmaken van Disney+, dan is het verstandig om eerst de app (Android en iOS) te downloaden op je telefoon of de site op de pc te openen. Het is namelijk nodig om een account aan te maken voor Disney+ en vaak is het wat ingewikkeld tikken op de televisie.

Aanmelden

Zodra je deze opent, kun je je voor de dienst aanmelden. Je deelt hiervoor je e-mailadres met Disney, voert een wachtwoord in en dan ga je door naar de betaling. Het is sinds kort niet meer mogelijk om een gratis proefabonnement op Disney+ af te sluiten. De streamingdienst is hier helaas mee gestopt. Wel kun je zelf kiezen voor een maand- of jaarabonnement op de streamingdienst, waardoor je het ook eerst een maand kunt uitproberen. Momenteel betaal je 8,99 euro per maand of 89,90 euro per jaar. 

Je betaalt het zoals andere apps in de App Store of Google Play. Als je je aanmeldt via de site van Disney+ kun je betalen met creditcard, iDeal of Paypal.

Nu je een account hebt, kijk dan welke situatie op jou van toepassing is om deze op je televisie te gebruiken.

Je hebt een smart-tv

Als je een smart-tv hebt, dan zijn er twee manieren om Disney+ te kijken. In de applicatiewinkel van je smart-tv zelf zal je Disney+ als losse applicatie kunnen downloaden. Je hoeft na de download alleen maar in te loggen met je e-mailadres en wachtwoord en je kunt beginnen met kijken. Navigeren door menu’s doe je met de pijltjestoetsen op je afstandsbediening. Bovendien is je televisie slim, waardoor je Disney+ ook kunt aanzetten door je smartphone te gebruiken, dat kan via Airplay (Apple) of Chromecast (Android en iOS). Zie hiervoor de beschrijving bij punt 3. Via Airplay kun je het beeld van je iPhone naar je tv streamen. Nieuwere smart tv's hebben tegenwoordig een Airplay applicatie, hierdoor heb je in sommige gevallen geen Apple TV meer nodig.

Disney+ beschikbaar op Samsung-televisies

De Disney+ app is inmiddels ook te downloaden op Samsung smart tv's. De app is via de Samsung Smart Hub te verkrijgen. Je kunt de applicatie installeren op alle smart televisies vanaf 2017. De Smart Hub van Samsung is het platform waar je onder andere kan browsen op het internet en televisie kunt kijken via verschillende apps.

Zo kijk je Disney+ op je tv-18708290

© PXimport

Je hebt geen smart-tv, maar wel een PlayStation of Xbox One

Smart-tv’s hebben een applicatiewinkel, maar datzelfde geldt voor consoles PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X en Series S en Xbox One, die ook de app aanbieden. Het nadeel ten opzichte van een smart-tv is dat je wel je console en je televisie aan moet hebben om te kijken, maar zonder smart-tv is het juist heel handig om de console te gebruiken om naar films en series van onder andere Star Wars, Marvel en Pixar te kijken. Je gebruikt de controller om door de menu’s te navigeren.

Geen smart-tv of game-console?

Heb je zowel geen smart-tv als game-console, dan hoef je alsnog niet per se alleen via je telefoon te kijken naar Disney-klassiekers als Belle & het Beest en Aladdin. Je kunt gebruikmaken van een Chromecast. Dit is een rond apparaatje dat vanaf 39 euro te koop is en waarmee je via WiFi media kunt streamen. Als je een HDMI-port in je televisie hebt, dan kun je de Chromecast hierop aansluiten. Vervolgens kun je via de app in de telefoon het ‘chromecast’-icoontje selecteren voor je de film of serie aanzet. Zorg wel dat je met je telefoon op hetzelfde WiFi-kanaal zit.

Als laatste optie heb je ook de mogelijkheid om je pc of laptop via een HDMI-kabel aan de televisie te koppelen. Hiermee gebruik je je tv in feite als een extra monitor voor je Windows 10-apparaat. In een ander artikel leggen we uit hoe je een extra beeldscherm toevoegt aan je laptop. 

Zo kijk je Disney+ op je tv-18708291

© PXimport

Disney+ opzeggen

Ben je nog niet overtuigd van het aanbod? Of wil je gewoonweg naast Netflix en Spotify niet nog een extra betaalde dienst afnemen? Bekijk hier hoe je Disney+ moet opzeggen. Wil je toch optimaal gebruik maken van alle beschikbare diensten maar levert het aanbod én de maandelijkse bedragen je gigantische keuzestress op? In een ander artikel geven we wat tips om alles uit je streamingsdienst te halen zonder je bankrekening te plunderen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten