Netflix Party: samen online kijken

© PXimport

Netflix Party: samen online kijken

Netwerk

Geplaatst: 18 maart 2020 - 08:22

Aangepast: 25 november 2022 - 08:39

Randolf Bouwma

Bingewatchen met je vrienden doe je de komende tijd even niet meer samen op de bank. Door quarantaine-maatregelen rond het coronavirus zoeken veel mensen hun heil bij online streamingdiensten om de tijd te doden. Met de Netflix Party-extensie kijk je Netflix met anderen online, zodat het toch nog gezellig te maken is. Lees hier hoe.

Het voornaamste probleem met het kijken van online video's met anderen is het coördineren van het moment waarop iedereen tegelijk op 'play' drukt. Laat staan als iemand halverwege de film pauzeert en de rest per ongeluk niet. Voor je het weet zit een deel van de kijkers diep in spoiler-gebied en loopt de rest achter. Chaos!

Met een tool als Netflix Party automatiseer je dit proces. Scheelt een hoop gedoe en je hebt er bijna niets voor nodig, op een extensie voor Chrome na.

Netflix Party installeren

Ga naar de Netflix Party-site en klik op Get Netflix Party for free. Je wordt naar de Chrome Web Store voor het installeren van extensies gebracht. Klik hier op Add to Chrome. Er komt een pop-up in beeld met de vraag of je Netflix Party wilt toevoegen. Bevestig met de knop Extensie toevoegen. Je ziet nu rechts bovenin beeld een NP-icoontje opduiken, naast de adresbalk waar vermoedelijk wel meer extensie-icoontjes staan.

Ga nu naar Netflix zelf en start een film of een aflevering van een serie naar keuze. Je merkt dat het grijze icoontje bovenin nu juist een rode kleur krijgt.Door eerst een vinkje te plaatsen voor Only I have control, bepaal je of andere kijkers de film kunnen pauzeren, terugspoelen et cetera. Zonder vinkje (de standaard optie) heeft iedereen die mogelijkheid dus. Klik vervolgens op de blauwe knop: Start the party.

© PXimport

Link rondsturen

Je krijgt een link toebedeeld en rechts verschijnt een venster dat dienst doet als chatkamer. Stuur de link nu simpelweg door naar vrienden, die vervolgens mee kunnen kijken. Fijn is dat zij niet helemaal de extensie hoeven te installeren. Zo lang ze maar Chrome gebruiken.

Door rechtsboven nog op het profiel-icoontje te klikken, kan iedereen een eigen icoontje uitkiezen en een nickname invullen. Zo weet je wie wat zegt. Druk op play en de video start voor iedereen tegelijkertijd.

Je kunt natuurlijk ook overwegen om met hiernaast op een andere manier met elkaar contact te houden. Je zou bijvoorbeeld kunnen (video)bellen met software als Skype, Zoom en Discord, zodat je gewoon luidop door de film kunt praten - net zoals je in het echt zou doen, geef toe.

Wat gaan we kijken?

De techniek is er, nu nog de vraag wat je gaat kijken met z'n allen. We kennen immers allemaal wel het eindeloos scrollen door het enorme aanbod van Netflix. Hoe meer kijkers, hoe langer dit gaat duren. Neem eens een kijkje bij ons artikel over de beste Netflix films en series. Of laat het lot bepalen met een site als Netflix Roulette. Zit je ineens voor een Aziatische romcom, weer eens wat anders!

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000