De meest oogstrelende tech-producten van 2019

© PXimport

De meest oogstrelende tech-producten van 2019

Geplaatst: 20 december 2019 - 08:30

Aangepast: 24 november 2022 - 13:46

Randolf Bouwma

Gadgetliefhebbers zijn doorgaans net eksters. Geef toe, jij ook! Een beetje bling-bling en ze móeten het hebben. Fabrikanten van dergelijke apparaten weten dat maar al te goed en het afgelopen jaar kwamen er dan ook weer heel wat gelikte tech-producten bij. Voor dit overzicht deden we een greep uit degenen met de grootste wow-factor van 2019, check hier de mooiste tech-producten van 2019.

IKEA x Sonos Symfonisk-speakers

© PXimport

Beginnen we met twee producten met op het eerste gezicht een laag gadget-gehalte en die juist daardoor zo goed in de smaak vallen. De Symfonisk-speakers zijn vermomd als tafellamp en als boekenplankje. Sonos en IKEA zijn een 'match made in heaven', wat dat betreft. IKEA weet als geen ander meubilair te ontwerpen dat in geen huishouden misstaat. En de technische know-how van Sonos op audiogebied betekent dan weer dat beide luidsprekers eenvoudig te integreren zijn in een multiroom-samenstelling.

Lees ook onze IKEA Symfonisk bookshelf review en de IKEA Symfonisk tafellamp review.

ASUS ZenBook Pro Duo

© PXimport

De Asus ZenBook Pro Duo kost een lieve duit, maar dan heb je ook een van de meest unieke laptops van 2019 in bezit. Het 4K OLED-scherm leent zich goed voor beeldbewerking, het kijken van films en voor gaming (hallo, GeForce RTX 2060!), maar vooral de zogeheten ScreenPad Plus steelt de show. Dit secundaire display is boven het toetsenbord geplaatst en vult de hele breedte van de notebook. Wat je daar zoal mee kan, bepaal je zelf.

Voorbeelden lees je in onze ASUS ZenBook Pro Duo review.

Lenovo Yoga Book C930

© PXimport

Een andere laptop die dit jaar door zijn uiterlijk opvalt, is de Yoga Book C930 van Lenovo. Deze verruilt namelijk het volledige fysieke toetsenbord voor een e-ink-touchscreen. Het idee is dat dit product ook dienst doet als tekentablet en e-reader. Wil je er op typen, dan komt er digitale toetsen tevoorschijn.

In de Lenovo Yoga Book C930 review van onze Computer Idee-collega's lees je dat deze aanpak nog niet helemaal zijn vruchten afwerpt. Maar dat het een blikvanger pur sang is, dát staat alleszins buiten kijf.

Samsung Space Monitor LS32R750U

© PXimport

Het leek er even op dat Samsung zich met zijn Galaxy Fold-smartphone van een plekje op deze lijst verzekerd had, maar we weten allemaal hoe dat is afgelopen. De Galaxy S10+ of Galaxy Note 10 dan? Prachtige toestellen, wel een tikkeltje saai. Nee, we kiezen dan toch voor de Samsung Space Monitor. Daarbij wordt tenminste out of the box gedacht. Het grote 4K-scherm typeert zich door zijn bijzondere voet, waardoor-ie maar weinig ruimte nodig heeft. De monitor ziet er door zijn dunne schermranden niet alleen zelf mooi uit, maar zorgt door zijn ontwerp ook voor een frisse uitstraling van je bureau. Win-win.

Lees er meer over in onze Samsung Space Monitor review.

Logitech G MX518 muis

© PXimport

Of je de Logitech G MX518 echt een schoonheidsprijs gunt, daarover kunnen we van mening verschillen. Toch willen we even een lans breken voor deze verbeterde klassieker. Het ontwerp van deze muis is immers al jarenlang uit duizenden te herkennen, en is dat niet waar een goed design uiteindelijk om draait? En dat voor een relatief simpele muis met zo op het oog weinig extra toeters en bellen. Misschien dat-ie juist daarom wel zo aanspreekt. Less is more.

Lees over de prestaties van deze muis in onze Logitech G MX518 review.

Google Nest Hub

© PXimport

Spraakassistenten zijn al een poosje aan een opmars bezig, we zien ze in telkens meer apparaten opduiken. Een relatief nieuwe productcategorie die dit jaar een vlucht heeft gemaakt, is het 'smart display'. We nemen de Google Nest Hub graag als voorbeeld. Op het eerste gezicht zou je denken dat het een fotolijstje betreft. Een onopvallend maar effectief ontwerp dat daardoor in elk huishouden wel een plaatsje kan hebben.

Je kunt er uiteraard veel meer mee dan enkel het tonen van foto's. Lees daarover de volgende artikelen:

Google Nest Hub: wat kun je ermee?

Google Nest Hub instellen doe je zo

Apple Watch 5

© PXimport

Er was een tijd dat we een artikel als deze makkelijk konden vullen met een reeks Apple-producten, maar we moeten streng zijn. Dit jaar valt de output wat tegen - althans, puur gekeken naar het ontwerp. Zo waren we niet weg van het letterlijk uitstekende camera-eiland van de iPhone 11 Pro Max en noemden we het design van de nieuwe iPad 2019 'oubollig'. Toch scoorde Apple wel degelijk punten met de Apple Watch 5, waarvan het always on-display absoluut een meerwaarde geeft aan de populaire smartwatch-reeks. Niet alleen functioneel, het klokje ziet er ook gewoon strakker uit dan ooit.

We hebben de nieuwe functies van de Apple Watch 5 voor je op een rij gezet.

Nintendo Switch Lite

© PXimport

Met de Switch Lite heeft Nintendo een reeds bewezen ontwerp verder geperfectioneerd. De spelcomputer kan niet op een tv worden aangesloten en de joy-con kunnen dan ook niet losgekoppeld worden. Daar staat tegenover dat er geen sprake meer is van losse onderdelen. De Switch Lite is een robuuste handheld met de afwerking die je inmiddels van het bedrijf mag verwachten. De voornaamste reden om op deze lijst te belanden, zijn de speelse kleuren waarin de Switch Lite is uitgebracht. Niet saai zwart of wit, nee. Wel geel en turquoise. En vooruit, ook in het grijs...

Hoe de spelcomputer is bevallen, lees je in deze Nintendo Switch Lite review van Gamer.nl.

Azio Retro Compact Keyboard

© PXimport

We sluiten de lijst af met een heuse guilty pleasure. Het Retro Compact Keyboard van Azio is een toetsenbord dat gebaseerd is op de typemachines van weleer. Dat zie je niet zo vaak meer en trekt dus meteen de aandacht. De ronde toetsen en de afwerking van hout of leer geven het keyboard een chique uitstraling. Sommige mensen vallen daar direct voor, anderen halen er hun neus voor op. Wat is dit, tussen kunst en kitsch?

Bij Computer Idee tikken ze er in elk geval vrolijk op los. Lees wat zij er van vinden in deze Azio Retro Compact Keyboard review.

0,0

ONS OORDEEL

Pluspunten

Minpunten

Conclusie

...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000