Acronis True Image 2017 -Vriendelijke noodzaak

© PXimport

Acronis True Image 2017 -Vriendelijke noodzaak

Geplaatst: 21 december 2016 - 12:11

Aangepast: 14 december 2022 - 14:33

Edmond Varwijk

In tijden van ransomware is back-up geen overbodige luxe maar bittere noodzaak. Back-upsoftware is wel vaak gebruiksonvriendelijk of biedt uiteindelijk onvoldoende zekerheid. Acronis True Image 2017 is een enorme stap vooruit en misschien wel de eerste oplossing om alle apparaten van het hele gezin te beschermen tegen dataverlies.

True Image 2017 is een geslaagde mix van gebruiksvriendelijkheid en professionele functionaliteit. Het ondersteunt Windows en macOS en nu ook iOS en Android. De interface verschilt per het apparaat waarop je de software installeert, maar blijft altijd herkenbaar en eenvoudig te gebruiken. Back-ups worden bewaard op een lokale schijf, externe schijf, NAS of in de Acronis-cloud.

Back-up naar bijvoorbeeld Google Drive of Microsoft OneDrive is niet voorzien. Back-up van mobiele apparaten is niet beperkt tot de cloud maar kan ook naar een pc. De manier waarop dit werkt is briljant. Eerst geef je op de pc aan waar je de mobiele apparaten wilt back-uppen. Het programma genereert vervolgens een QR-code. Die scan je met de True Image-app op de mobiel, en klaar. Op de mobiel heb je vervolgens nog twee keuzes: altijd back-uppen of alleen wanneer de mobiel wordt opgeladen, en wifi-only of ook via 4G. Een kunstje dat True Image niet is verleerd is het maken van een image van de systeempartitie. Behalve voor systeemherstel is dit ook een prima manier om snel tussen verschillende besturingssystemen of versies daarvan te kunnen wisselen.

© PXimport

Webportal

In de webportal zijn alle beheerde apparaten en back-upinstellingen te zien. Je kunt er back-ups die je in de cloud hebt opgeslagen bekijken en doorzoeken, ook wanneer deze met een wachtwoord zijn beveiligd of versleuteld. Ook kun je online op elk apparaat een back-up starten of een back-upbeleid instellen. De portal is het enige onderdeel dat duidelijk nog wel iets sneller en overzichtelijker kan. De nieuwe Facebook-back-up waarmee je alle berichten, commentaren en foto’s van je Facebook-feed bewaart, is bovendien alleen aanwezig in deze webportal. True Image 2017 is te koop als los product of als abonnement voor een of twee jaar, en voor een, drie of vijf apparaten. Het aantal mobiele apparaten is altijd onbeperkt.

© PXimport

Conclusie

De vorige versie van True Image liet nog weleens een paar steekjes vallen. Die zwalkte vervaarlijk tussen lokale opslag en cloud, wat het lastig maakte ruimhartig voor het product te kiezen. Maar True Image 2017 zal furore maken als de eerste back-upoplossing die zorgt dat jij en al je gezinsleden altijd rustig kunnen slapen.

9,0

ONS OORDEEL

Pluspunten

Zeer compleet

Imaging en back-up

Lokaal, NAS en cloud

Windows, macOS, iOS en Android

Minpunten

Cloud is traag

Cloudinterface

Conclusie

Acronis True Image 2017 ----------------------- **Prijs** Vanaf € 49,99 **Taal** Nederlands **OS** Windows 7/8/8.1/10; OS X; iOS; Android **Website**[www.acronis.com](http://www.acronis.com/en-eu/)...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000