Pc ziet usb-apparaat niet? Probeer deze stappen

© PXimport

Pc ziet usb-apparaat niet? Probeer deze stappen

Geplaatst: 3 augustus 2022 - 05:06

Aangepast: 14 december 2022 - 09:50

Dirk Schoofs

Heb je een usb-station aangesloten op je computer en krijg je hem niet te zien in Windows Verkenner, dan is het verstandig om de pc te herstarten. Sluit de schijf opnieuw aan om te controleren of hij nu wel opduikt. Werkt dat niet, probeer dan het volgende …

Controleer of de externe schijf of usb-stick een stationsletter heeft gekregen. Daarvoor open je Schijfbeheer. Druk op in Windows 10/11 op de combinatie Windows-toets+X en klik op Schijfbeheer. Je kunt ook in het zoekvak van de taakbalk diskmgmt.msc typen en op Enter drukken. 

Schijfbeheer ziet er op beide besturingssystemen hetzelfde uit. Als de externe schijf een stationsletter heeft gekregen, dan wordt die hier naast de stationsnaam weergegeven. Is er geen stationsletter, voer dan de volgende stap uit.

© PXimport

Stationsletter toekennen of wijzigen

Klik met de rechtermuisknop op het externe station dat je in Windows Verkenner wilt zien en kies de opdracht Stationsletter en paden wijzigen. In het dialoogvenster dat nu opent, gebruik je de knop Toevoegen. In het volgende venster kun je dan een nieuwe stationsletter aan het apparaat toevoegen. 

Normaal gesproken wijst Windows automatisch een schijfletter toe aan het geselecteerde station, maar je kunt ook voor een eigen letter kiezen door op het pijltje naast de stationsletter te klikken. Klik op OK om de stationsaanduiding te bevestigen.

© PXimport

Mapopties

In Windows Verkenner is er een optie die ervoor zorgt dat een leeg usb-station verborgen blijft. Ook die instelling kan de boosdoener zijn. Voor Windows 10 klik je in Verkenner rechtsboven bij Opties op het pijltje dat naar beneden wijst. Zo kom je bij de opdracht Map- en zoekopties wijzigen. In het venster Mapopties selecteer je het tabblad Weergave. Controleer of er een vinkje staat bij Lege stations verbergen. Je kunt dat vinkje weghalen, zodat je voortaan ook een lege usb-stick als schijf in Verkenner ziet staan.

In Windows 11 zijn de Mapopties ook nog steeds toegankelijk via Verkenner. Klik bovenaan op de knop met de drie puntjes en selecteer uit dit menu Opties. Daarna krijg je hetzelfde venster te zien als in Windows 10 en kun je op het tabblad Weergave het vinkje verwijderen bij Lege stations verbergen.

Als de externe schijf nu nog niet wordt weergegeven nadat je deze stappen hebt uitgevoerd, probeer deze dan eens op een andere pc aan te sluiten om na te gaan of deze daar wel te zien is.

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000