Beveiligde usb-stick kopen - met of zonder pincode

Beveiligde usb-stick kopen - met of zonder pincode

Opslag

Geplaatst: 9 juni 2022 - 07:03

Aangepast: 25 november 2022 - 11:39

Redactie

Dankzij handige encryptiehardware bewaar je digitale gegevens volkomen veilig. Allerlei extra beveiligde usb-sticks bevatten namelijk een speciale chip die de inhoud versleutelt. Alleen na invoer van een wachtwoord, pincode of vingerafdruk heeft de rechtmatige eigenaar toegang. Beveiligde usb-stick kopen? Wij geven enkele opties.

Usb-sticks zijn typisch van die apparaatjes die je snel verliest. Dan is het geen fijne gedachte dat de eerlijke vinder deze alleen maar in zijn eigen pc hoeft te stoppen om bij al jouw persoonlijke spulletjes te kunnen. Beveiligde usb-sticks geven je daarin een stukje rust. 

Zelfs al verlies je deze stick of wordt 'ie gestolen, dan nog kan de nieuwe eigenaar de inhoud niet zien zonder de pincode of het wachtwoord in te voeren. Wil je meer weten over hoe versleuteling werkt, dan raden we de cursus Veilig met encryptie.

Dat gezegd hebbende, hieronder enkele voorbeelden van goed beveiligde usb-sticks!

Kingston DataTraveler 2000

Prijs: Vanaf ca. € 75,-
www.kingston.com

De Kingston DataTraveler 2000 is breed verkrijgbaar, waarbij geïnteresseerden keuze hebben tussen 4, 8, 16, 32, 64 en 128 GB opslag. Webwinkels hanteren nogal verschillende prijzen, dus let goed op waar je dit product aanschaft. De opvallende behuizing heeft net voldoende plek om tien numerieke toetsen te herbergen. Door de juiste code in te typen, krijg je toegang tot digitale gegevens. Deze blauwgekleurde usb-stick gebruikt XTS-AES-256-encryptie en voldoet aan de strenge eisen van de FIPS-norm.

Lexar JumpDrive Fingerprint F35

Prijs: Vanaf ca. € 40,-
www.lexar.com

Zoals de productnaam al doet vermoeden, heeft de Lexar JumpDrive Fingerprint F35 een vingerafdruksensor. Deze usb-stick onthoudt vingerafdrukken van maximaal tien personen, zodat onbevoegden de inhoud niet kunnen openen. Gebruik voor het beheer de bijbehorende app. Alle opgeslagen gegevens zijn versleuteld aan de hand van AES-256-encryptie. 

De JumpDrive Fingerprint F35 is slechts bij een handjevol verkoopadressen verkrijgbaar, dus wellicht is het even zoeken. Kies tussen 32, 64, 128 en 256 GB opslagruimte.

Corsair Flash Padlock 3

Prijs: Vanaf € 59,99
www.corsair.com

Corsair brengt met zijn Flash Padlock 3 een betaalbare usb-stick met hardwarematige versleuteling op de markt. De 16GB-uitvoering kost bij de meeste verkoopadressen iets meer dan vijftig euro, maar voor twee á drie tientjes extra kun je ook 32 of 64 GB opslagruimte overwegen. Er is daarnaast nog een uitvoering met 128 GB opslagcapaciteit, hiervoor hanteert Corsair een adviesprijs van 139,99 euro. De rubberen behuizing bevat numerieke toetsen waarmee je een pincode kunt invoeren. Als versleutelingsmethode gebruikt deze waterbestendige usb-stick AES-256-encryptie.

Integral Courier FIPS 197

Prijs: Vanaf ca.€ 33,-
www.integralmemory.com

De tekst ‘256-bit AES Hardware Encrypted’ staat in witte letters op de blauwe behuizing gedrukt. Over de veiligheid bestaat dus geen enkele twijfel. Voor een usb-stick met hardwareversleuteling vallen de prijzen erg mee. Zo kost de uitvoering met 16 GB opslagcapaciteit bij de meeste webwinkels iets meer dan drie tientjes. Bij een aantal webshops is de Integral Courier FIPS 197 ook met 32 of 64 GB opslagruimte te koop. Na het typen van het juiste wachtwoord krijg je toegang tot de gegevens. Na zes mislukte inlogpogingen wist deze usb-stick automatisch alle data.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000