Zo wis je veilig je geschiedenis in Safari op de Mac

In dit artikel laten we zien hoe je zonder alle website gegevens te verliezen je geschiedenis kunt wissen in Safari. Je geschiedenis wissen kan namelijk ook gedeeltelijk.

Het is mogelijk om in Safari je geschiedenis te wissen zonder dat je alle website gegevens verliest, zoals je wachtwoorden, formulieren, cookies enzovoorts. De websites die je bezocht hebt worden wel verwijderd. Lees ook: Zo kun je afgesloten tabbladen opnieuw openen in Safari.

Vanaf OS X 10.10 Yosemite kun je ervoor kiezen om in Safari je volledige geschiedenis weg te gooien, inclusief cookies, formulieren en inloggegevens.

Vanaf deze update is het ook mogelijk om alleen je bezochte websites te wissen, en de website gegevens te behouden, zodat je niet alles opnieuw hoeft in te voeren wanneer je een website opnieuw bezoekt.

© PXimport

Alleen bezochte websites wissen

Om alleen de bezochte websites uit je geschiedenis te verwijderen en de website gegevens wel te behouden, moet je op je Mac naar Safari gaan en in de menubalk op Safari klikken. Druk vervolgens op de Option-toets. De optie Wis geschiedenis verandert nu in Wis geschiedenis en behoud websitegegevens. Klik op deze optie terwijl je de Option-toets ingedrukt houdt om alleen je bezochte webpagina's te wissen en de rest te bewaren.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000