Quick Fix: Zo wis je je YouTube-geschiedenis

© Andreas Prott - stock.adobe.com

Quick Fix: Zo wis je je YouTube-geschiedenis

Televisie

Geplaatst: 24 januari 2023 - 08:29

Aangepast: 25 januari 2023 - 21:12

Dirk Schoofs

YouTube gebruikt je kijkgeschiedenis, reacties op video’s en zoekopdrachten om aanbevelingen te doen voor andere filmpjes. Geeft je dat een ongemakkelijk gevoel? Wil je niet dat YouTube je kijkgeschiedenis bijhoudt, of dat iemand anders je YouTube-verleden zou kunnen zien? ID.nl legt uit hoe je deze geschiedenis kunt verwijderen of tijdelijk onderbreken.

Zoektermen wissen

Je hebt bijvoorbeeld je telefoon of iPad aan je kind gegeven. En je vindt het niet prettig dat in de geschiedenis de Peppa Big-video’s je eigen feeds verdringen. Of je wilt dat de suggesties professioneel blijven. Het verwijderen van je YouTube-geschiedenis is eenvoudig. Je kunt individuele zoektermen, bepaalde geschiedenisitems of de volledige kijkgeschiedenis wissen. Op de pc klik je in de zoekbalk van YouTube. Daar verschijnen al je recente zoektermen in een vervolgkeuzelijst. Klik op de knop Verwijderen naast het zoekitem dat je wilt verwijderen.

In het zoekvak haal je de geschiedenis van de zoektermen tevoorschijn.

 

Geschiedenis weg

Om de recente kijkgeschiedenis te verwijderen gebruik je het tabblad Geschiedenis in de zijbalk. Klik op het X-teken naast de video die je in de zoekgeschiedenis wilt weghalen. Dat X-teken komt pas tevoorschijn als je met de muisaanwijzer over het miniatuur gaat. In het tabblad Geschiedenis kun je aan de rechterkant ook de knop Volledige kijkgeschiedenis wissen gebruiken. Daaronder staat een knop om het bijhouden van de kijkgeschiedenis tijdelijk te onderbreken tot je deze functie via dezelfde weg opnieuw activeert. En als je op Kijk en zoekgeschiedenis klikt, dan krijg je per dag de geschiedenis te zien en ook hier kun je de items verwijderen. Bovenaan deze pagina staat trouwens de functie Je YouTube-geschiedenis wordt automatisch opgeslagen. Die instelling kun je hier uitzetten.

Wil je de volledige kijkgeschiedenis wissen of onderbreken?

 

YouTube-app

Op een mobiel toestel gaat het bijna op dezelfde manier. Je bekijkt de geschiedenis door op het zoekvak te tikken en daarna kun je de zoekitems verwijderen. In de YouTube-app tik je onderaan op Bibliotheek en ook dan kun je het tabblad Geschiedenis openen. Door op de drie puntjes in de rechterbovenhoek van een miniatuur te tikken, kun je items verwijderen. Om de volledige kijkgeschiedenis te verwijderen, tik je op profielpictogram in de rechterbovenhoek en dan ga je naar Instellingen / Geschiedenis en privacy en ook daar kun je de kijkgeschiedenis en de zoekgeschiedenis wissen en het bijhouden van de geschiedenis tijdelijk onderbreken.

In de mobiele versie staat de geschiedenis in de bibliotheek.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000