De 6 beste YouTube downloaders

© PXimport

De 6 beste YouTube downloaders

Geplaatst: 21 juni 2023 - 14:00

Stefanie Katzenbauer

Het is in principe niet de bedoeling dat je video's van YouTube downloadt. Het is daarom geen verrassing dat YouTube deze optie zelf niet aanbiedt. Wil je toch voor eigen gebruik filmpjes op je pc, smartphone of tablet opslaan, dan zijn daar wel wat andere mogelijkheden voor. Wij zetten de beste YouTube Downloaders op een rijtje.

Downloaden van YouTube

Downloaden van YouTube is erg prettig, om video's lokaal te bewaren of om op je smartphone of tablet op te slaan om onderweg (zonder internetverbinding) terug te kunnen kijken. Volgens de voorwaarden van YouTube mag je geen video's van de streamingsite downloaden. "Dergelijke Content mag - zonder de voorafgaande schriftelijke instemming van YouTube [...] niet worden gedownload, gekopieerd, verveelvoudigd, verspreid, verzonden, uitgezonden, vertoond, verkocht, in licentie worden gegeven of anderszins worden geëxploiteerd", zo staat in de voorwaarden te lezen. 

Google loopt advertentie-inkomsten mis als je video's downloadt en sommige rechthebbenden kunnen gaan mokken tegen Google. Als je de video's downloadt voor eigen gebruik, dan hoef je niet zo bang te zijn voor een reprimande, zolang je de filmpjes maar niet opnieuw uploadt naar YouTube of een andere site of verder verspreidt. 

Google gaat voornamelijk achter de download-mogelijkheden aan. Veel YouTube-downloaders worden offline gedwongen, maar er zijn nog genoeg alternatieven die wél werken. Het blijft een soort kat-en-muisspelletje. Het kan dus voorkomen dat een YouTube-downloader die we beschrijven opeens niet meer beschikbaar is.

Keepvid

De originele Keepvid-site is offline gehaald door Google. Gelukkig maakte de site een doorstart onder het domein Keepvid.to. Soms moet je een paar keer de link in het zoekvak plakken voordat het werkt, maar zodra hij werkt kunt je in .mp4-formaat je clip downloaden.

 

© PXimport

YT Downloader Plus

YT Downloader Plus is een gratis softwareprogramma waarin je heel overzichtelijk je YouTube links kan plakken en converteren naar gewenste bestandstype. Je kunt alle mogelijke bestandstypes kiezen voor je video of alleen de audio downloaden als je dat liever wil.

Handig in dit programma is dat je meerdere links tegelijkertijd kunt downloaden en converteren. Leuk handigheidje aan dit programma: je kan ervoor kiezen dat het programma zichzelf afsluit wanneer je klaar bent met downloaden.

YT Downloader plus

© PXimport

WinX YouTube Downloader

WinX YouTube Downloader is eveneens een gratis softwareprogramma dat je eerst moet downloaden voordat je aan de slag kunt. Met de tool kun je niet alleen video's van YouTube downloaden, maar ook van bijvoorbeeld Facebook of Vimeo. Plak de URL van de video in het programmaatje, stel de videokwaliteit in en download de video. Als een video in 4K beschikbaar is, dan kun je deze ook in die kwaliteit downloaden.

 

© PXimport

Youtube to MP4

Youtube to MP4 doet precies dat wat de naam zegt dat ‘ie doet: hij zet je YouTube link om naar een downloadbaar MP4 bestand. Hier heb je verder niks in te kiezen, geen opties qua grootte van het bestand of bestandstype. Als een MP4 bestand nét hetgeen is dat je nodig hebt, dan is deze site een prima oplossing. Verder is hij overzichtelijk en hoef je niet bang te zijn voor reclame of duizend onduidelijke downloadknoppen.

YouTube to MP4 is de meest simplistische downloader site van het rijtje, maar als dat is waar je van houdt, dan is dit de site voor jou.

 

© PXimport

4K Video Downloader

Ook 4K Video Downloader is weer een downloadbaar gratis softwareprogramma. Dit programma richt zich echter niet alleen op YouTube maar ook op allerlei andere sociale media platformen waarop filmpjes geplaatst kunnen worden. Wil je dus dat ene grappige Facebook-filmpje naar je bejaarde oma mailen? Dan kan dat met de 4K Video Downloader.

Het programma zelf is simpel, overzichtelijk en heeft een aangenaam lichte interface. Natuurlijk heeft een dergelijk programma ook weinig poespas nodig maar je wordt ook niet doodgegooid met reclame.

 

© PXimport

Je eigen video's downloaden

 

© PXimport

CC Clip Convertor

CC Clip Convertor heeft iets minder opties dan de online versie van bijvoorbeeld de Online Video Converter of het softwareprogramma van YT Downloader Plus maar dat maakt de site daarom niet minder geschikt om jouw YouTubevideo van het net te plukken.

Fijne handigheid aan CC Clip Convertor is dat je niet alleen filmpjes met een link kan downloaden, je kunt ook filmpjes vanaf je computer uploaden om te converteren. Je wordt dan doorgestuurd naar de site van Cloud Convert.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten