Nieuwe Sennheiser-oordoppen hebben bekend design en betere anc

Nieuwe Sennheiser-oordoppen hebben bekend design en betere anc

Audio

Geplaatst: 30 april 2022 - 08:12

Aangepast: 25 november 2022 - 11:35

Wesley Akkerman

De Sennheiser Momentum-serie is een veelgeprezen oordoppenreeks die in 2020 een laatste iteratie kreeg. Nu is het aan de beurt voor de derde versie, genaamd Momentum True Wireless 3. Wat zijn de grote verschillen met de vorige variant?

Zo op het eerste gezicht lijkt Sennheiser zich voornamelijk bezig te houden met zaken die minder met audiobeleving te maken hebben. Het design van de Momentum True Wireless 3 lijkt namelijk erg op het ontwerp van de Sennheiser CX en CX Plus, die Computer!Totaal testte.

Mogelijk wil de fabrikant zich focussen op een eenduidige designtaal, maar dat heeft nu dus als nadeel dat alle oortjes in eerste instantie op elkaar lijken. Het is wel zo dat ze premium ogen. Dus als je de CX Plus overgeslagen hebt, dan kun je nu alsnog aansluiten.

Lees ook: Wat zijn de beste oortjes? 18 bluetooth-in-ears getest

Oplaaddoosje met stoffen buitenkant

Het oplaaddoosje van de Sennheiser Momentum True Wireless 3 lijkt heel op wat Sennheiser met de 2 aanbood. Echter, dit keer zit de usb-c-poort voor het opladen aan de voorkant. Daarnaast ondersteunt het systeem draadloos opladen, wat dikke prima is. Zeker gezien de prijs.

Verder laat Sennheiser in zijn persbericht weten vooral de nadruk te leggen op comfort, belkwaliteit en een verbeterde actieve ruisonderdrukking (anc). Op het gebied van audio lijkt het bedrijf echter geen grote wijzigingen door te voeren in vergelijking met voorgaande modellen.

Ook deze oordoppen maken gebruik van drivers van zeven millimeter groot. Binnen de app is er nu wel een luistertest beschikbaar, waarmee je de treble, bass en middentonen instelt op je persoonlijke gehoor. Maar waarschijnlijk verschillen de oordoppen qua geluid niet ontzettend veel ten opzichte van de Sennheiser Momentum True Wireless 2.

De True Wireless 3 ondersteunt in elk geval de bluetoothaudiocodec aac, sbc en aptX Adaptive. Door de laatste standaard zit er geen merkbare vertraging tussen beeld en geluid en kan audio in een hogere bitrate afgespeeld worden, mits het afspeelapparaat de codec ondersteunt.

Een belangrijke pilaar voor de Sennheiser Momentum True Wireless 3 is de actieve ruisonderdrukking. De fabrikant laat weten dat het systeem constant de omgeving monitort, waardoor de anc zich automatisch aanpast aan verschillende situaties. Gelukkig is er ook altijd de optie de functie handmatig in- en uit te schakelen of te modereren.

Prijs en beschikbaarheid

De Sennheiser Momentum True Wireless 3 is vanaf 10 mei te koop in Nederland, voor een bedrag van 249,90 euro. 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000