Google Pixel Buds Pro: ultieme Android-oortjes?

© PXimport

Google Pixel Buds Pro: ultieme Android-oortjes?

Audio

Geplaatst: 15 mei 2022 - 11:06

Aangepast: 25 november 2022 - 11:37

Wesley Akkerman

Tijdens de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van Google, genaamd I/O, kondigt het bedrijf vaak een serie aan producten aan. Niet alle producten komen (officieel) naar Europa, maar de Pixel Buds Pro wel. Worden dit de ultieme Android-oortjes?

Google gebruikt zijn eigen Pixel-merk om aan te tonen wat Android in huis heeft. Voorheen gebeurde dat met Nexus en kale Android-software, maar voor Pixel kiest Google ervoor om de software deels aan te passen. Dat betekent dat er ruimte is voor extra onderdelen en dat geldt ook voor ingebakken opties voor draadloze oortjes. Als OnePlus en Samsung dat kunnen, dan kan Google dat ook.

Het is geen geheim dat de markt voor draadloze oordoppen best verzadigd is, helemaal op het hogere niveau. Sony, Sennheiser en Apple doen allemaal hun best om aan de top te blijven. En nu doet Google ook een duit in het zakje met de Pixel Buds Pro, die het tijdens I/O 2022 aankondigde. 

Lees ook: Wat zijn de beste oortjes? 18 bluetooth-in-ears getest

Google Pixel Buds Pro aangekondigd

Zo op het eerste gezicht lijken de Pro op de eerder gelanceerde Pixel Buds, uit 2020. Maar er zijn wel degelijke verschillen. Zo zitten de siliconen dopjes nu iets dieper in het gehoorkanaal van de drager. Verschillende sensoren moeten ervoor zorgen dat de druk niet onprettig wordt, waardoor je ze lang comfortabel kunt dragen. Daarnaast levert Google drie soort dopjes mee, met een Silent Seal. Die zegel moet ervoor zorgen dat de actieve ruisonderdrukking goed werkt.

De Silent Seal werkt samen met verschillende algoritmen om maximale geluidwering tegen te gaan. In de oordoppen zelf zit een processor die beschikt over zes kernen, die onder meer voor een goede audiobeleving moeten zorgen. Daarnaast beschikken de Pixel Buds Pro over Fast Pairing (een bekende functie) en Volume EQ; daarmee optimaliseren de oordoppen de audio uit zichzelf.

© PXimport

Ook is het zo dat de Google-oordoppen moeiteloos tussen gekoppelde apparaten, die beschikken over bluetooth 4.0 of hoger, kunnen wisselen. Je hoeft hiervoor geen bluetoothinstellingen te openen op een apparaat, zo luidt de belofte. Daarnaast is er bluetooth-multipoint, waardoor het mogelijk is het setje aan twee apparaten tegelijkertijd te koppelen (zoals een telefoon en pc).

De Google Pixel Buds Pro gaan tot elf uur mee op een volle accu (zeven uur met actieve ruisonderdrukking actief). Opladen gaat via usb-c; draadloos laden is niet mogelijk. Later dit jaar krijgen ze de beschikking over ruimtelijke audio, waar bijvoorbeeld Apple furore mee maakt op de AirPods Pro. Google maakt hiervoor gebruik van eigen technologie en kennis.

Tot slot is het goed om te weten dat de oordoppen een ipx4-certificaat hebben, en het doosje een ipx2-variant. Ook kun je de Google Assistent aanspreken door hardop “Hey Google” uit te spreken. De Google Pixel Buds verschijnen in juni op de markt en hebben een prijskaartje van 219 euro. Dat is vergelijkbaar met het high-end aanbod van Sony, Sennheiser en Apple.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000