AirPods met Android verbinden: dit wil je weten

© PXimport

AirPods met Android verbinden: dit wil je weten

Geplaatst: 1 maart 2022 - 06:48

Aangepast: 19 juni 2024 - 10:30

Wesley Akkerman

Of je het nu verwacht of niet, er zijn mensen die hun AirPods met een Android-smartphone willen verbinden. Apple maakt immers fijne oortjes, die ook in de smaak vallen bij mensen buiten het ecosysteem van de Amerikaanse techgigant. In dit artikel leggen we uit hoe je de oordoppen verbindt met een Android-apparaat.

Het maakt overigens niet uit welke setje Apple-oordoppen gebruikt. Of dat nou de AirPods, AirPods Pro of AirPods Max zijn – je kunt ze gewoon aan een Android-apparaat koppelen. Oké, de AirPods Max zijn geen oordopjes, natuurlijk. Maar ook die over-ear headset is prima te bundelen met een smartphone die draait op het besturingssysteem van Google. 

Alle AirPods maken namelijk gebruik van bluetooth, waardoor je dus niet verplicht bent een iOS-apparaat in huis te halen. De integratie met de platformen van Apple is wel beter, maar Android-gebruikers staan niet in de kou.

AirPods met Android verbinden

Sommige functies mis je dus als Android-gebruiker, waar iOS-gebruikers dankbaar gebruik van maken. Zo krijg je geen batterijstatus te zien op je smartphone en weet je dus ook niet snel of de accu van je AirPods snel leeg is. Daarnaast is Siri, de stemassistent van Apple, niet aanwezig op apparaten die buiten het ecosysteem vallen. 

Je kunt dit gemis enigszins opvangen door een app als MaterialPods te downloaden. Je ziet dan wel de batterijstatus in beeld staan. Plus: je kunt de Google Assistent dan gebruiken in combinatie met de AirPods. Dubbele winst dus, als Android-gebruiker.

AirPods met Android verbinden: dit wil je weten-18713722

© PXimport

AirPods met Android verbinden: dit wil je weten-18713724

© PXimport

De AirPods koppelen gaat als volgt. Open de bluetoothintstellingen van je Android-apparaat. Dan kan via het snelle menu of via Instellingen > Bluetooth & apparaatverbinding > Bluetooth. Zet bluetooth nu aan. Open nu de case van de AirPods (Pro) en houd die in de buurt van je Android. Druk op de witte knop achterop en wacht totdat de oordoppen in de lijst met beschikbare apparaten verschijnen. Druk op de naam, zodat het koppelproces geactiveerd wordt. 

Heb je de Max liggen? Haal ze uit de case en houd de knop voor geluidsonderdrukking ingedrukt, totdat ze in beeld verschijnen. Nu kun je wederom de accessoire aan je smartphone koppelen.

Omdat de koppeling gewoon via bluetooth geregeld wordt, kun je de AirPods aan koppelen aan andere apparaten, zoals smart tv’s en computers. Zolang je weet hoe je bluetooth activeert op een apparaat en de AirPods, dan is het dus mogelijk de verbinding te leggen. 

Meld je aan voor het Koptelefoonwijzer Eindrapport 2024

Door het invullen van jouw naam en e-mailadres meld je je aan voor ontvangst van de Kieskeurig.nl Koptelefoonwijzer-resultaten. Tevens ben je ingeschreven voor de Kieskeurig.nl nieuwsbrief.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten