4 tips voor je AirPods Pro

© PXimport

4 tips voor je AirPods Pro

Audio

Geplaatst: 31 augustus 2022 - 09:37

Aangepast: 25 november 2022 - 11:46

Justin Doornekamp

In oktober 2019 werd de AirPods Pro gelanceerd en sindsdien bracht Apple diverse updates uit om de oortjes nog verder te verbeteren. Met de komst van iOS 14 kwam er bijvoorbeeld de optie Ruimtelijke audio bij, hetgeen surround sound mogelijk maakt voor films en video’s. Er zijn waarschijnlijk nog meer mogelijkheden waar je nog niet eerder van gehoord hebt. Wij geven enkele tips voor je AirPods Pro.

1. Ruisonderdrukking en transparantiemode

De AirPods Pro heeft in tegenstelling tot de eerste AirPods een noise cancellingfunctie, waardoor vervelende omgevingsgeluiden niet of nog maar beperkt te horen zijn. Maar er is ook een transparantiemodus, waarmee je geluiden van buitenaf juist wél hoort. Dat kan handig zijn als je bijvoorbeeld op de fiets stapt en het verkeer om je heen wil blijven horen. Je kunt tussen de verschillende modi switchen door de druksensor ingedrukt te houden totdat je een geluid hoort.

Wist je dat je de ruisonderdrukking ook voor één oortje kunt inschakelen? Ga daarvoor naar de instellingen op je iPhone of iPad, tik op Toegankelijkheid en daarna op Ruisonderdrukking voor één AirPod. Je kunt ook heel makkelijk via je Apple Watch schakelen tussen de verschillende modi, door op het AirPlay-icoontje te tikken. 

© PXimport

2. Pasvormtest

Zitten de oordopjes niet helemaal lekker, dan kun je kiezen voor kleinere of grotere oorkussentjes. Deze worden standaard geleverd bij de AirPods Pro. Volgens Apple is het voor de geluidskwaliteit en ruisonderdrukking van belang dat je de juiste pasvorm gebruikt. Om daarachter te komen, kun je een pasvormtest doen. Ga naar de instellingen op je iPad of iPhone en tik op Bluetooth. Tik op de infoknop naast de AirPods in de lijst met apparaten en kies voor Pasvormtest. Je zult na de test te zien krijgen of de oordoppen voldoende aansluiten op je oren. 

© PXimport

3. Samen telefoongesprekken voeren en muziek luisteren

© PXimport

Het is mogelijk om de AirPods Pro met iemand te delen om samen naar muziek te luisteren of om een telefoongesprek te voeren. Hoewel je oordopjes twee microfoons bevatten, kun je er maar één tegelijk gebruiken. Je kunt wel zelf schakelen tussen actieve microfoons door opnieuw bij Bluetooth op het info-icoontje te drukken. Onder Microfoon vind je de optie om de microfoon toe te wijzen aan een van de twee oordopjes.

Wil je samen met een vriend of vriendin naar muziek luisteren, dan kun je de optie Deel audio gebruiken. Hierdoor wordt het mogelijk om twee AirPod Pro-oordopjes aan te sluiten op één telefoon, waardoor je samen naar dezelfde muziek kunt luisteren. Dit werkt overigens ook met een draadloze Beats-koptelefoon. De Deel audio optie vind je door op je telefoon of iPad op het AirPlay-symbool te drukken, dat je vindt in het bedieningspaneel, toegangsscherm of in bijvoorbeeld je Spotify-app.     

4. Accuduur checken

Als je wilt weten of je AirPods Pro-oordopjes en de bijhorende oplaadcase bijna leeg zijn, dan kun je je oplaadcase openen met de AirPods Pro erin terwijl je je iPhone of iPad hebt ontgrendeld. Je zult dan een animatie zien, waarin wordt aangegeven hoe vol (of leeg) je oordopjes en oplaadcase op dat moment zijn. 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000