Fitness gear voor in de gym: dit heb je nodig

© Destina - stock.adobe.com

Fitness gear voor in de gym: dit heb je nodig

Sport elektronica

Geplaatst: 13 januari 2023 - 11:31

Aangepast: 18 januari 2023 - 15:22

Daan Doedens

Iedereen die wel eens in een sportschool is geweest, weet dat je daar alles vindt wat je nodig hebt om fit te worden, spieren te kweken, je conditie op peil te houden of gewicht te verliezen. Maar het is handig om zelf ook wat spullen mee te nemen. In dit artikel vind je een checklist voor alles wat je nodig hebt in de gym.

Ook interessant: Afvallen en sporten met behulp van je Apple Watch: deze tips helpen jou!

Kleding

Je kleding is natuurlijk het allerbelangrijkst. Als je weleens naar de gym gaat, weet je dat de outfits nogal uiteenlopen. De een draagt het liefst een korte broek en T-shirt, de ander hult zich in een legging of juist in een dikke trui. Het gaat er vooral om waar je je comfortabel in voelt, zowel fysiek als mentaal. Het kan een flinke stap zijn om naar de sportschool te gaan, helemaal als je nog niet helemaal tevreden bent met je lichaam. Een goede outfit waarin je je prettig voelt kan dan zeker helpen. Goede zaalschoenen zijn ook fijn, maar afhankelijk van wat je gaat doen werken gewone sneakers ook prima.

Extra’s

Er ligt al een hoop in de sportschool zelf, maar sommige dingen moet (of wil!) je zelf meenemen. Hieronder vind je een handige checklist. Denk eraan dat je heus niet alles per se iedere keer nodig hebt, dus cherrypicken mag.

✅ Handdoek. Mag je niet vergeten.

Een slotje voor je kluisje. Tenzij je liever de hele tijd je rugtas wilt meezeulen.

✅ Koptelefoon of oordopjes. Je eigen muziek is toch altijd net iets beter dan de muziek in de sportschool.

✅ Smartphone. Niet per se om te bellen of appen tijdens je workout, maar wel om muziek af te spelen en eventueel om je resultaten bij te houden.

✅ Drinkfles. Voldoende vocht binnenkrijgen is belangrijk. Water werkt; nog beter wordt het als je tussendoor een sportdrankje drinkt.

✅ Matje. Hebben ze gewoon bij de sportschool, maar misschien vind je je eigen matje wel fijner.

Elastische band. Ideaal voor een warming-up of een stretch-workout.

Halterriem. Nu wordt het serieus. Wordt vooral gebruikt voor deadliften, maar als je daar nog nooit van hebt gehoord, raden we je aan er nog niet mee te beginnen.

✅ Handschoenen. Voor als je zwakkere polsen hebt, pijn aan je handpalmen krijgt tijdens het gewichtheffen of gewoon, omdat het kan.

✅ Fitnesstracker of smartwatch. Lees hieronder verder.

Fitnesstracker

De fitnesstracker lichten we apart even uit, want er valt veel over te vertellen. Je kunt voor een paar tientjes al een fitnesstracker kopen die je hartslag bijhoudt. Je selecteert een workout, en het polsbandje doet de rest. Vooral handig als je later nog eens wilt terugzien wanneer je hebt gesport, en wat je hartslag gemiddeld doet tijdens een workout.

Als je wat meer te besteden hebt, kun je richting een echt sporthorloge gaan denken. Die hebben vaak speciale functies voor in de sportschool. Zo zijn er horloges die het aantal reps (herhalingen) tellen. Soms kun je ook de gewichten die je gebruikt invoeren, zodat je de volgende keer weet waar je bent gebleven. Sporthorloges focussen vaak op een bepaalde groep sporten, dus kijk goed of ‘ie ook geschikt is voor fitnessen.

Een echte, uitgebreide smartwatch kopen, speciaal om naar de gym te gaan, is een beetje overbodig, maar als je er toch al eentje hebt, kun je hem zeker gebruiken! Veel smartwatches hebben een functie voor het doormeten van je fitnessprestaties ingebouwd. Ze beginnen vaak ook automatisch te meten zodra je begint, en slaan al je data meteen op in de bijbehorende app op je smartphone. Zo heb je er helemaal geen omkijken naar, en kun je met een gerust hart gaan sporten.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000