Afvallen en sporten met behulp van je Apple Watch: deze tips helpen jou!

© uflypro

Afvallen en sporten met behulp van je Apple Watch: deze tips helpen jou!

Connected health

Geplaatst: 8 januari 2023 - 13:02

Aangepast: 9 januari 2023 - 14:10

Justin Doornekamp

De Apple Watch leent zich uitstekend als sportmaatje, maar er is een grote kans dat je nog lang niet alles uit je slimme horloge haalt. Daarom zetten we wat tips op een rijtje die je helpen bij het sporten of bij het afvallen.

Scherminfo aanpassen

Standaard zie je tijdens het sporten handige informatie op je Apple Watch, die aangepast is op het type work-out dat je doet. Zo zie je bijvoorbeeld tijdens het hardlopen je hartslagzones, maar tijdens een wandeling een overzicht van de hoogte waarop je je bevindt. Door op het scherm van je horloge naar boven of naar beneden te vegen, kun je schakelen tussen de verschillende weergaven.

Je kunt zelf instellen welke informatie je te zien krijgt tijdens elk type work-out. Ga hiervoor naar de Work-out-app op je horloge en tik naast de activiteit die je wilt bewerken op de drie puntjes. In het menu dat dan verschijnt, tik je op het pen-icoontje en vervolgens op Work-out weergaven en Wijzig weergaven. Je kunt nu kiezen welke informatie je te zien krijgt tijdens de betreffende work-out, bijvoorbeeld informatie over hoeveel calorieën je hebt verbrand of welke afstand je hebt afgelegd. Tijdens je work-out kun je de schermweergave overigens niet aanpassen: doe dit dus voorafgaand aan je sportsessie.

Tijdens je work-out zie je diverse gegevens op het scherm.

Tijdens een work-out verbruikt de Apple Watch nogal wat energie. Misschien is dit artikel ook interessant voor jou: Energiebesparingsmodus Apple Watch: dit werkt niet meer.

En misschien vind je het ook handig om je Apple Watch gemakkelijk op te laten op een Magnetisch oplaaddock.

Doelen stellen

Stel je graag duidelijke doelen voor jezelf, dan kan kun je in de Work-out-app opnieuw bij een activiteit op de drie puntjes tikken. Afhankelijk van het type work-out kun je doelen stellen met betrekking tot de tijd die je besteedt aan sporten, de afstand die je aflegt tijdens bijvoorbeeld het hardlopen of de calorieën die je verbrandt. Door op Maak work-out aan te tikken, kun je zelf je eigen doelen verzinnen.

Ben je binnen aan het sporten, dan kun je bijvoorbeeld als doel een bepaald aantal calorieën instellen.

Hardloop- of fietssessie pauzeren

Ben je net lekker op dreef tijdens het fietsen of hardlopen en moet je stoppen voor het verkeerslicht? Daar gaat je gemiddelde tempo! Gelukkig kun je instellen dat je workouts automatisch worden gepauzeerd als je stopt met bewegen. Open de Instellingen-app op je horloge, tik op Work-out en vervolgens op Autom. Pauze. Zodra je Apple Watch nu detecteert dat je stopt met bewegen, zal je activiteit gepauzeerd worden. Je Apple Watch moet wel goed om je pols zitten om de bewegingen te kunnen detecteren. Tijdens het sporten is een siliconen bandje daarom erg handig.

Handmatig pauzeren

Je kunt ook altijd zelf je activiteit pauzeren. Dit kan standaard op twee manieren:

  1. Veeg op het scherm naar rechts en tik op de pauzeerknop.

  2. Druk tegelijkertijd op de Digital Crown en de zijknop van het horloge.

Wil je deze laatste optie uitschakelen? In de Apple Watch-app op je iPhone kun je dit uitzetten. Ga in de app naar Mijn Watch, Work-out en schakel Druk om te pauzeren uit. Vanaf dan kun je een workout alleen pauzeren of stoppen door op het scherm naar rechts te vegen en te tikken op de pauzeerknop.

Je kunt je work-out zelf pauzeren of stoppen.

Waterslot gebruiken

Het waterslot van je Apple Watch voorkomt dat het apparaat onbedoeld reageert doordat er water op het scherm komt tijdens het zwemmen of douchen. Ook zal je Apple Watch zelf de luidspreker weer watervrij maken (door een paar tonen af te spelen) zodra je het waterslot na het douchen of zwemmen uitschakelt. Ben je extreem aan het zweten of aan het hardlopen in de stromende regen, dan is het verstandig het waterslot in te schakelen. Houd je vinger op de onderkant van het scherm wanneer de wijzerplaat of een app zichtbaar is. Wacht tot het bedieningspaneel wordt weergegeven, veeg omhoog en tik op Waterslot om de functie te activeren.

Het waterslot voorkomt dat je horloge reageert op onbedoelde aanrakingen.

Apple Watch kopen?

Heb je nog geen Apple Watch maar wil je er wel eentje aanschaffen? Bekijk dan de populairste modellen op Kieskeurig.nl

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000