Huis- of werklocatie opslaan in Google Maps

© PXimport

Huis- of werklocatie opslaan in Google Maps

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 30 maart 2015 - 07:02

Aangepast: 24 november 2022 - 11:18

Richard Veenstra

Google Maps is een handige dienst om snel even een route van je huis naar een andere locatie te berekenen. Je kunt natuurlijk gewoon elke keer je adres intoetsen, maar wist je dat je je werk- en thuislocatie kunt achterlaten bij Google Maps zodat je de volgende keer tijd bespaart?

Locatie instellen

Om gebruik te kunnen maken van de functie moet je zijn ingelogd bij Google. Als je een Google-account hebt, klik je rechts bovenin op Inloggen. Heb je nog geen Google-account, klik dan op Een account maken. Om een locatie in te stellen, klik je op het tandwiel rechts onderin beeld, klik vervolgens op Uw plaatsen, je wordt nu tijdelijk naar de oude versie van Maps geleid. In de linkerkolom zie je de optie Thuislocatie instellen, klik erop en sluit af door op Opslaan te klikken. Om je werklocatie in te stellen, kies je voor Werklocatie instellen.

© PXimport

Stel je locaties in aan de linkerkant.

Locatie bewerken

Om een locatie aan te passen, navigeer weer naar dezelfde pagina en klik op het driehoekje naast Thuislocatie instellen. Klik op Bewerken of Verwijderen, afhankelijk van wat je wilt doen. Je kunt ook meteen een routebeschrijving naar je locatie starten door op Routebeschrijving te klikken. Ga je een volgende keer naar Google Maps, dan zie je de twee adressen meteen staan als je in het zoekvenster klikt. Mocht dit niet het geval zijn, klik dan nog eens op het tandwiel, kies voor Geschiedenis en activeer deze functie in het volgende scherm. Bij sommige gebruikers werkt de thuislocatie namelijk niet als de geschiedenis niet is geactiveerd. Je kunt overigens meteen de geschiedenis-functie weer deactiveren zodra je je thuislocatie hebt gezien in Maps.

© PXimport

Je thuis- en werklocatie zijn zichtbaar zodra je in het zoekvenster klikt.

Op je smartphone

Op je smartphone kun je je thuis- of werklocatie ook veranderen. In de app van Google Maps tik je op de drie liggende streepjes en kies je voor Mijn plaatsen. Tik rechts bovenin op de drie stipjes en selecteer Woon- of werkadres bewerken. Tik op één van de adressen en wijzig het adres. Sluit af door op Gereed te drukken.

© PXimport

In de app van Google Maps kun je ook je locaties wijzigen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000