ID.nl logo
Beter plannen met Todoist
© Reshift Digital
Huis

Beter plannen met Todoist

Te weinig structuur in je leven zorgt voor stress. Als je regelmatig een deadline vergeet, een belangrijke afspraak mist, niet op komt dagen bij een oudergesprek op school … kun je jezelf wel voor je kop slaan! Een goede to do-app is dan wellicht de oplossing voor dit gênante probleem. Met Todoist kun je beter plannen, vergeet je geen taken of afspraken meer en de app houdt zelfs je productiviteit in de gaten.

Todoist-account aanmaken

Todoist is beschikbaar voor alle apparaten en alle platformen. Eenmaal geïnstalleerd zal het de gegevens synchroniseren tussen de apparaten waarop je bent ingelogd met hetzelfde account. Het boodschappenlijstje dat je gisteren hebt samengesteld op je Windows-computer vind je de volgende dag dus ook gewoon op je telefoon als je naar de supermarkt gaat. 

Er zijn drie versies: gratis, premium (3 dollar per maand) en business (5 dollar per persoon per maand). Met de gratis versie (die we hier beschrijven) kom je al een heel eind. Registreer je op www.todoist.com met een Google-, Facebook- of Apple-account of via een e-mailadres. Daarna kies je een van de vier beschikbare thema’s (in de premium-versie zitten meer thema’s).

Uiteindelijk kom je in het dashboard op de pagina Vandaag waar Todoist vraagt of je je eerste taak toe wilt voegen. Er is geen reclame en de lay-out is sober en fris, zonder flashy knoppen. De nadruk ligt immers op je projecten en taken. In dit afleidingsvrije ontwerp zullen sommige functies pas zichtbaar worden wanneer je met de muisaanwijzer of je vinger over bepaalde elementen gaat.

©PXimport

Projecten aanmaken

Aan de linkerkant zie je de groep Projecten waar al twee projecten op je wachten: Welkom en Boards uitproberen. Een project is een thematische lijst waarin je je taken bijhoudt. Je kunt bijvoorbeeld een project Werk maken voor alle professionele taken, een project Privé waar je persoonlijke lijstjes in opslaat en een project Films waar je aanraders vasthoudt die je de komende tijd wilt bekijken. 

Een nieuw project maak je aan door over de knop Projecten te bewegen en dan op het plusteken te klikken. In het venster Project toevoegen geef je het project een naam en een kleur. Je kunt ook de schakelaar Toevoegen aan favorieten aanzetten. Hierdoor zal het project in het linkerdeelvenster naar boven verschuiven, zodat je er gemakkelijk bij kunt. In de gratis versie mag je vijf actieve projecten beheren, terwijl dat er in de Premium-editie maar liefst driehonderd zijn. 

Omdat je in de gratis versie dus zuinig wilt zijn op het aantal projecten, kun je de twee reeds aanwezige projecten archiveren. Gearchiveerde projecten tellen namelijk niet mee in het quotum. Ga met de muisaanwijzer over de naam van het project, zodat er drie puntjes verschijnen. Klik erop en kies Archiveren. Gearchiveerde projecten kun je weer boven water halen door in de linkerkolom te klikken op Gearchiveerde projecten.

©PXimport

Tip 03: Taken in de Inbox

De projecten vormen het skelet van je to-dosysteem. Aan die projecten wil je nu taken toe gaan voegen. Dat kan op verschillende manieren. Stel dat je morgen niet moet vergeten medicijnen voor je hond te bestellen, dan kun je in de linkerkolom klikken op Inbox en daar kies voor Taak toevoegen kiezen. Of je drukt op de Q-toets op je computer. Typ vervolgens een titel en een korte omschrijving van de taak. 

Klik daarna op de knop Inplannen en selecteer een dag uit het dropdownmenu. Het is zelfs mogelijk een tijdstip toe te voegen. Daarna klik je nog een keer op Taak toevoegen. Alle taken die nog niet zijn gekoppeld aan een project belanden in de Inbox.

Taken in projecten

Je hebt maar weinig aan een project als daar geen of niet de juiste taken in staan. Selecteer daarom in de Inbox (of later in een project) de taak zet de muisaanwijzer links van het bolletje. Je ziet dan een soort handvat. Hiermee kun je de taak vastgrijpen en naar een project slepen.

Makkelijker is nog om al tijdens het invoeren van de taak op het knopje Inbox te klikken, waardoor er een keuzemenu geopend wordt waarin alle projecten staan. Je kunt ook een al gemaakte taak openen en de knop Selecteer een project gebruiken. Dat is een pictogram met puntjes en streepjes. Ten slotte kun je natuurlijk ook vanuit een bepaald project de knop Taak toevoegen gebruiken, zodat de taak meteen in het juiste project verschijnt.

In de mobiele app verschijnen snelle actieknoppen wanneer je over een taak veegt. Met deze knoppen kun je de taak wijzigen die vandaag, morgen, volgende week, over een maand of een willekeurige datum moet worden voltooid.

©PXimport

Als je bij het invoeren van de naam van een taak een hashtag typt, gevolgd door de naam van een van je projecten, zal Todoist deze taak meteen in het juiste project droppen. Binnen projecten kun je met een vlaggetje prioriteiten aan je taken toewijzen.  Er zijn vier prioriteitsniveaus. Taken met een vlaggetje komen boven de andere taken te staan, zodat je ze niet kunt vergeten. Verder herkent Todoist niet alleen datums in tekst, maar ook prioriteit. Als je achter de taaknaam p3 typt, zal de taak prioriteit 3 krijgen.

©PXimport

 Voltooide taken

Moet je voor één taak meerdere handelingen verrichten, dan kun je subtaken aanmaken. Dat doe je op dezelfde manier als het creëren van een nieuwe taak. Wanneer je een subtaak afstreept, zal deze worden doorgestreept. Dit in tegenstelling tot taken. Afgeronde taken verdwijnen namelijk uit beeld. 

Wel kun je in het activiteitenlog alle voltooide taken nog terugvinden. Klik daarvoor op je avatar in de rechterbovenhoek en selecteer Activiteitenlog. Klik je bovenaan in het logboek op Alle acties, dan krijg je alles te zien wat je hebt toegevoegd en verwijderd. Wijzig je de weergave in Voltooide taken, dan zie alleen de geschiedenis van wat je tot nu hebt afgerond.

Iedere ochtend ontvang je een e-mail met het overzicht van de taken die vandaag op je wachten

-

Vandaag en aankomend

In het linkermenu vind je behalve Inbox nog twee interessante rubrieken: Vandaag en Aankomend. In Vandaag lees je alle taken die voor die dag staan ingepland én alle taken waarvan de deadline ondertussen is verstreken, maar die je nog niet afgerond hebt. De taken van vandaag staan in een bepaalde volgorde. Bovenaan komen de items die een tijdstip hebben meegekregen en daaronder worden de taken gerangschikt volgens prioriteit.

De rubriek Aankomend toont een chronologisch overzicht van alle taken en subtaken die de volgende zeven dagen op je afkomen, los van de projecten waar ze bij horen. Met filters kun je een weergave maken die alleen taken toont die bijvoorbeeld de volgende dag moeten worden uitgevoerd.

©PXimport

Schakel je pushmeldingen vaak uit omdat ze opdringerig of overdreven zijn? Bij Todoist kun je ze maar beter ingeschakeld laten, want ze maken deel uit van het timemanagementsysteem. De meldingen zorgen er juist voor dat je je taken niet vergeet uit te voeren. Waarvoor heb je anders deze app? 

Todoist-instellingen

Via je avatar rechtsboven kom je bij de Instellingen, je vind daar enkele interessante opties. Bij Account kun je een foto van jezelf uploaden. Bij Algemeen, onder Thuispagina, kun je aangeven met welke pagina de app moet openen. Standaard is dat de pagina Vandaag, maar je kunt ook telkens door een van je projecten verwelkomd worden. Let in de categorie Algemeen ook op de instelling Slimme datumherkenning, die zorgt ervoor dat de app automatisch datums in taken kan lezen. 

Interessant is de categorie Notificaties, waarin je aanvinkt van welke soorten gebeurtenissen je meldingen wilt ontvangen. Zo kun je een Dagelijks overzicht opvragen. Hierdoor ontvang je iedere ochtend gepersonaliseerde productiviteitsstatistieken en het overzicht van de taken die die dag op je wachten. Zelfs al mag je op kantoor Todoist niet installeren, dan kun je ’s ochtends in een e-mail lezen wat je die dag te doen staat. 

Tot slot vind je helemaal onderaan in de rubriek Integraties knoppen en koppelingen om Todoist te verbinden met externe diensten als Google Agenda, Outlook en Apple Agenda.

©PXimport

Bij het instellen van vervaldatums begrijpt Todoist natuurlijke taalinvoer. De app herkent datumaanduidingen in taaknamen als over twee weken, maandag 3 september, vandaag enzovoort.  Wil je bijvoorbeeld aangeven dat je vrijdag de auto naar de garage moet brengen, dan typ je als taaknaam Garage gevolgd door een spatie en daarachter vrij. Todoist zal automatisch het woord vrijdag aanvullen en dit ook zo in de agenda noteren.

©PXimport

Productiviteit verbeteren

Karma is een functie van Todoist waarmee je productiviteit in beeld wordt gebracht. Je kunt de functie straal negeren, maar sommige gebruikers vinden het een leuke manier om in te zien hoe het met hun productiviteit gesteld staat. Door de app op veelvuldig te gebruiken, verdien je Karma-punten en kun je een bepaald niveau bereiken.

In de web-app moet je bovenaan naar het cirkeltje gaan dat links naast het vraagteken staat. Op de mobiele app staat dit cirkeltje linksboven. Je ziet dan een overzicht van je dagelijkse en wekelijkse productiviteit. En op het tabblad Karma kun je aflezen hoeveel punten je hebt verdiend door taken op tijd af te werken, door taken toe te voegen en door geavanceerde functies te gebruiken, zoals terugkerende herinneringen. 

Streaks leveren ook punten op. Je scoort een streak als je de doelen meerdere dagen na elkaar bereikt. Wanneer je deadlines verwaarloost (vier dagen over tijd) verlies je karma. Tussen 0 en 499 punten ben je Beginner, en zo klim je telkens een niveau omhoog. De hoogste vorm is Verlicht, maar dan moet je minstens 50.000 Karma-punten achter je naam zetten.

©PXimport

Terugkerende taken

Uiteraard zijn er taken die zich regelmatig herhalen. Denk maar aan een maandelijks rapport, het vuilnis dat je moet buitenzetten of bloemen die je ieder jaar koopt voor moederdag. Een terugkerende taak wordt automatisch ingesteld voor de volgende deadline, zonder dat je daarvoor iets hoeft te doen. 

In tegenstelling tot veel to-domanagers is een terugkerende taak één enkele taak die telkens verschuift wanneer de deadline is bereikt. Als je dus als terugkerende taak aangeeft dat je iedere maandag van de maand teamvergadering hebt, dan kun je de eerstkomende meeting wel zien, maar niet die van de volgende maanden. 

Weer zal de automatische datumherkenning zijn werk doen. Je typt als taak bijvoorbeeld Teamvergadering, daarna druk je op de Spatiebalk en geef je een tijdsverwijzing op, zoals elke dag om 9 uur, elke vrijdag van de maand, elke 3e vrijdag van de maand, elke 27e januari, elke drie dagen of elke dag vanaf vandaag tot 7 augustus.

Delen en Kanban

Je projecten kun je ook delen met anderen. Ze moeten dan wel zelf een Todoist-account hebben of aanmaken. Zodra iemand je uitnodiging heeft geaccepteerd, kun je taken aan diegene toewijzen en andersom. Ook kun je bestanden en opmerkingen toevoegen aan de taken die je deelt.

Ondertussen heeft de app ook een bordweergave toegevoegd. Hiermee ondersteunt Todoist de trend om de fameuze Kanban-methode te gebruiken. Hiermee organiseer je je taken in borden. De taken verhuizen van de kolom Te doen naar Invoering en komen uiteindelijk in Uitgevoerd terecht.

©PXimport

▼ Volgende artikel
Verras je gasten: 5 keer de lekkerste koffie voor de feestdagen
© ID.nl
Huis

Verras je gasten: 5 keer de lekkerste koffie voor de feestdagen

Na een uitgebreid diner is de koffie vaak de afsluiter van de avond. In plaats van een standaard zwarte bak zet je met een paar simpele ingrediënten iets bijzonders op tafel. Je hoeft geen volleerd barista te zijn om indruk te maken; met wat kruiden of een restje chocolade geef je de koffie direct een feestelijke twist. Speciaal voor jou: vijf heerlijke koffierecepten.

Bij deze recepten draait het vooral om het contrast tussen de warme drank en de extra toevoegingen. Je kunt de smaken vaak al voorbereiden voordat de gasten aan tafel gaan, zodat je op het moment zelf niet te lang in de keuken staat. In de tabel onderin zie je telkens wat de basiskoffie voor een recept is en wat je extra toevoegingen zijn.

Lees ook: 5 veelgemaakte espressofouten (en zo voorkom je ze!)

Espresso met witte chocolade en kardemom

Witte chocolade is een goede match voor de sterke smaak van een espresso. Leg een paar blokjes witte chocolade onderin het glas en laat deze langzaam smelten door de hete koffie eroverheen te gieten. Als je een snufje kardemom door de melk mengt voordat je deze opschuimt, krijg je een heerlijke warme en kruidige geur. De kardemom zorgt ervoor dat de zoete chocolade niet de overhand krijgt, waardoor de koffiesmaak goed overeind blijft.

Tiramisu uit een glas

Je kunt de smaken van het bekende Italiaanse dessert ook gewoon drinken. Meng een sterke kop koffie met een drupje amandelsiroop voor de herkenbare smaak van amaretto, maar dan zonder de alcohol. In plaats van gewone melk kun je een mengsel van halfstijve slagroom en een beetje mascarpone bovenop de koffie leggen. Een flinke laag cacaopoeder over de room maakt het plaatje compleet. Dit koffierecept kan eigenlijk ook direct als vervanger van een dessert kan dienen, vooral het serveert met bijpassend koekje, zoals cantuccini of amaretti.

Mokka met sinaasappel en pure chocolade

De combinatie van pure chocolade en sinaasappel doet het altijd goed tijdens de feestdagen. Rasp de schil van een sinaasappel en roer dit samen met een blokje pure chocolade door je warme koffie totdat alles is opgelost. De olie uit de sinaasappelschil geeft een fris aroma dat heel goed samengaat met donker gebrande koffiebonen. Als je dit serveert met een klein stukje sinaasappelschil op de rand van het glas, ziet het er meteen feestelijk uit. De pure chocolade maakt de koffie wat dikker en voller, wat goed past bij een koude winteravond.

Karamel met een snufje zeezout

Gezouten karamel is al jaren populair en dat is niet zonder reden. Het zout versterkt namelijk de zoete tonen van de karamel en haalt tegelijkertijd de bittere randjes van de koffie af. Doe een scheutje karamelsiroop in je glas en voeg daar echt maar een heel klein beetje zeezout aan toe. Gebruik havermelk voor het schuim, omdat dit van zichzelf al een beetje romig en nootachtig smaakt. Het resultaat is een zachte koffie die het door de combinatie van zout en zoet bij bijna iedereen goed doet.

Koffie met honing en kaneel

Voor wie geen chocolade of room lust, is een combinatie van honing en kaneel een goed alternatief. Roer een goede lepel honing door de zwarte koffie en bestrooi de melkschuimlaag met wat kaneelpoeder. De honing geeft een andere soort zoetheid dan suiker en maakt de koffie zachter voor de keel. Het is een eenvoudige manier om een normale latte een feestelijke upgrade te geven met spullen die je waarschijnlijk al in je keukenkastje hebt staan. De geur van kaneel die van de warme melk afkomt, maakt meteen duidelijk dat het kerst is! 

©ID.nl

Zo maak je je koffie helemaal af

Je kunt de feestkoffie nog net wat mooier presenteren door aandacht te besteden aan de garnering. Een klein beetje kaneel, nootmuskaat of cacaopoeder op de melkschuimlaag doet bijvoorbeeld al wonderen. Gebruik een klein zeefje zodat de poeder gelijkmatig verdeeld wordt en er geen klontjes ontstaan. Voor een luxe effect kun je met een fijne rasp wat krullen van een blok pure of witte chocolade schaven. Dit smelt langzaam weg in het schuim en geeft bij elke slok een beetje extra textuur.

Ook met koekjes of fruit kun je creatief uit de hoek komen. Serveer de koffie met een typisch winters koekje op de schotel, zoals een speculaasje of een Italiaanse cantuccini. Een dunne reep sinaasappelschil die je even rond je vinger draait tot een krul staat erg chique aan de rand van het glas. Wil je echt uitpakken, dip de rand van het glas dan in wat water en daarna in suiker voor een bevroren effect. In plaats van een gewone lepel kun je tot slot een kaneelstokje in de koffie zetten, wat tijdens het drinken subtiel steeds meer smaak afgeeft.

ReceptBasisSmaakmakerTopping
Witte chocoladeEspressoWitte chocoladeKardemom
TiramisuSterke koffieAmandelsiroopMascarpone-room
Sinaasappel mokkaEspressoPure chocoladeSinaasappelrasp
Zoute karamelEspressoKaramelsiroopZeezout
Honing & kaneelLatteBloemenhoningKaneelpoeder

Drie espressomachines voor je feestkoffie

De'Longhi PrimaDonna Soul

Dit apparaat van De'Longhi is een zeer uitgebreide volautomaat. Dankzij de 18 voorgeprogrammeerde recepten zet je met één druk op de knop een krachtige espresso of een zachte latte. Voor wie van variatie houdt, biedt dit toestel ook de mogelijkheid om de sterkte van de koffie nauwkeurig aan te passen, zodat je altijd die gewenste sterke kop koffie krijgt. De machine is bovendien via een smartphone-app te bedienen.

Siemens EQ.500

De Siemens EQ.500-serie staat bekend om het gebruiksvriendelijke display waarbij je de koffiespecialiteiten direct via sensorvelden selecteert. Naast de standaard espresso en latte beschikt dit apparaat over de zogenaamde 'aromaDouble Shot'-functie. Hiermee zet je een extra sterke koffie door middel van een dubbel maal- en zetproces, zonder dat de koffie een bittere nasmaak krijgt.

Melitta Barista Smart T

De Melitta Barista Smart TS blinkt uit in veelzijdigheid met maar liefst 21 voorgeprogrammeerde recepten. Een groot voordeel is de fluisterstille molen, waardoor je zonder veel lawaai geniet van versgemalen bonen. Dankzij het dubbele bonenreservoir kun je bovendien eenvoudig wisselen tussen een milde boon voor je latte en een krachtige variant voor de espresso. De machine is via een handige app op je smartphone te bedienen. Met de 'My Coffee Memory'-functie sla je de persoonlijke voorkeuren van acht verschillende personen op.

Watch on YouTube
▼ Volgende artikel
Steengrill, bakplaat of raclette: wat is het verschil en wat kies je?
© ID.nl
Huis

Steengrill, bakplaat of raclette: wat is het verschil en wat kies je?

Het is dé klassieker tijdens de feestdagen: met de hele familie rondom een apparaat zitten om je eigen eten te bereiden. Maar sta je in de winkel of scrol je online door het aanbod, dan vliegen de termen je om de oren. Is racletten hetzelfde als gourmetten? Waarom zou je voor een steen kiezen in plaats van een metalen plaat? Wij leggen haarfijn (en hapklaar) uit wat de verschillen zijn.

Raclette: voor de echte kaasfans

Laten we beginnen met de term die vaak voor de meeste verwarring zorgt: raclette. Hoewel we het woord in Nederland vaak door elkaar gebruiken met gourmetten, is het van oorsprong een Zwitsers nationaal gerecht. De naam komt van het Franse woord racler, wat 'schrapen' betekent. Bij traditionele raclette verwarm je een groot stuk kaas aan één kant, waarna je de gesmolten laag over aardappelen, zilveruitjes en augurken schraapt.

Kijken we naar de consumentenapparaten die je nu in de winkel koopt, dan verwijst de term raclette specifiek naar het gebruik van de pannetjes die je onderin het apparaat schuift. Je gebruikt hierbij de hitte van het verwarmingselement om kaas te smelten of kleine gerechtjes, zoals een omelet of pannenkoekje, te garen. Vaak zit er bovenop het apparaat nog een grillplaat of steen, zodat je het racletten kunt combineren met grillen. Ben je een echte kaasliefhebber of houd je van afwisseling tussen bakken en gratineren, dan is de raclette-optie onmisbaar. Een handige tip is om altijd speciale raclettekaas te gebruiken; deze smelt perfect met een ideale romigheid.

Lees ook: 🧀 Ze smelten de kazen! Waarom raclette dé topper is voor de feestdagen

©Roland - stock.adobe.com

Steengrill: puur natuur en gezond

De naam geeft het eigenlijk al weg: bij een steengrill bak je het voedsel op een plaat van natuursteen, meestal gemaakt van graniet. Dit ziet er niet alleen robuust en chique uit op tafel, het werkt ook fundamenteel anders dan een metalen plaat. Een steen heeft namelijk wat meer tijd nodig om op te warmen, dus reken er bij het aanzetten op dat je zo'n twintig tot dertig minuten geduld moet hebben voordat de plaat goed heet is. Eenmaal op temperatuur houdt de steen de hitte echter extreem goed en lang vast.

Het grootste voordeel van de steengrill is het gezonde aspect. In tegenstelling tot andere bakplaten heb je op een steen geen boter of olie nodig. Vaak strooi je alleen wat zout op de steen om aanbakken te voorkomen. Hierdoor schroeit het vlees snel dicht en blijven de sappen optimaal bewaard, wat zorgt voor een pure smaak. Houd er wel rekening mee dat steen een poreus natuurproduct is. Je mag deze beslist niet met afwasmiddel schoonmaken, want dat trekt in de steen en proef je de volgende keer terug in je biefstukje. Even laten weken en schoon schrapen of schrobben met enkel warm water is hier het devies.

©Yaruniv-Studio - stock.adobe.com

De bakplaat: snelheid en gemak

De bakplaat, vaak ook grillplaat of Teppanyaki genoemd, is meestal gemaakt van metaal en voorzien van een sterke anti-aanbaklaag. Je ziet ze vaak in twee varianten: de geribbelde grillplaat voor die mooie, karakteristieke streepjes op je vlees of groente, en de vlakke plaat die ideaal is voor roerbakken of vis.

De grote kracht van de metalen bakplaat is snelheid en gebruiksgemak. Je stopt de stekker in het stopcontact en binnen enkele minuten kun je al beginnen met bakken, wat een stuk sneller is dan bij natuursteen. In tegenstelling tot de steengrill gebruik je hier wel een klein beetje boter of olie. Dankzij de gladde antiaanbaklaag glijdt je eten makkelijk over de plaat en blijft er zelden iets kleven. Ook na het eten wint de bakplaat het op punten van de steengrill: je kunt de plaat vaak losklikken en eenvoudig met een sopje afwassen. Sommige platen zijn zelfs bestand tegen de vaatwasser, al is het altijd verstandig om dat even in de handleiding te checken.

©Donghyun Kim - stock.adobe.com

In één oogopslag: De technische verschillen

Twijfel je nog over welk apparaat bij jou past? We hebben van alle drie de apparaten de technische eigenschappen naast elkaar gezet:

EigenschapSteengrillBakplaat (metaal)Raclette
MateriaalNatuursteen (graniet)Metaal met anti-aanbaklaagPannetjes (onderin)
OpwarmtijdLangzaam (20-30 min)SnelDirect (via element)
Boter/OlieNee (gebruik zout)JaNee (kaasvet is genoeg)
SmaakPuur, dichtgeschroeidBakken en bradenRomig, gesmolten kaas
SchoonmaakSchrobben met waterMakkelijk (sopje/vaatwasser)Pannetjes weken

Kiezen? Dat hoeft niet!

Vroeger moest je echt een keuze maken tussen deze apparaten, maar fabrikanten snappen gelukkig dat wij consumenten van alles wat willen proberen. Tegenwoordig zijn de meeste apparaten die als 'gourmetstel' worden verkocht, slimme combi-apparaten. Deze bieden vaak ruimte voor de raclette-pannetjes onderin, terwijl de bovenkant bestaat uit een grill- en/of bakplaat is.

Er zijn ook modellen met verwisselbare platen, waarbij je de ene keer kiest voor de gezonde steengrill en de andere keer voor de snelle bakplaat. Als je een nieuw apparaat gaat kopen, is zo'n combi-set met verwisselbare opties vaak de beste keuze voor de meeste huishoudens. Let er bij aankoop ook op of het apparaat een 'parkeerdek' heeft; dat is een koude zone waar je je hete pannetje even veilig kwijt kunt als je een eetpauze inlast.

Lees ook: Gourmetten nieuwe stijl: topfavoriet met een eigen twist


❤️🧑‍🍳Matchmaker: welk ingrediënt op welke plaats?

Niet elk stukje vlees of groente wordt blij van dezelfde bereiding. Wil je de beste smaak? Hanteer dan deze vuistregels voor je ingrediënten:

IngrediëntBeste keuzeWaarom?
Biefstuk & ossenhaasSteengrillDoor de hoge hitte schroeit het vlees direct dicht; zo blijft het supermals.
Gemarineerd vleesBakplaatMarinades en kruiden verbranden snel op steen en koeken aan. Op de metalen plaat met wat olie gaat dit perfect.
Vis & garnalenBakplaatVis is kwetsbaar en plakt snel vast aan natuursteen. De anti-aanbaklaag van de bakplaat is veiliger.
Hamburgers & worstjesBakplaatDeze producten laten veel vet los; op een bakplaat (vooral een geribbelde) loopt dit makkelijker weg naar het opvangbakje.
Groenten (paprika/ui)Steengrill / RacletteOp de steen garen ze langzaam en puur. Wil je ze gratineren met kaas? Doe ze dan in het pannetje.
Pannenkoeken & eiBakplaat / RacletteVloeibare ingrediënten lopen van de steen af. Gebruik een vlakke bakplaat of het pannetje.
KaasRacletteDe enige echte plek voor kaas is in het pannetje onder het element!

Steengrill, raclette en bakplaat: bekende merken

Tefal levert veelzijdige sets zoals de Tefal Raclette Gourmet 3-in-1 RE610D , een tafelmodel dat grillen, raclette en bakken in één apparaat combineert. De stevige antiaanbaklaag en eenvoudige bediening maken dit dé keuze voor mensen die iets zoeken dat prettig werkt en makkelijk schoon blijft.
Princess
biedt betaalbare en degelijke tafelgrills. Een goed voorbeeld is de Princess 162660 Raclette Purify. Dit apparaat is speciaal voor grotere gezelschappen en is niet alleen gebruiksvriendelijk(zo kun je met draaiknoppen de warmte instellen), maar heeft ook nog eens ingebouwde geurafzuiging!
Solis staat bekend om multifunctionele en duurzame tafelgrills. Met de Solis Table Grill 5-in-1, heb je de keuze uit verschillende bereidfingswijzen. Grillen, bakken of gourmetten: het kan allemaal.
Tristar levert voordelige sets voor kleinere of gemiddelde huishoudens. Neem bijvoorbeeld de Tristar RA-2996 Raclette Grill, een model dat simpel werkt en genoeg ruimte biedt voor een avondje samen eten.
Bourgini combineert toegankelijke prijzen met degelijke bouw. De Bourgini Gourmet Raclette Grill Plus – 8 personen is een combinatie van een raclette en grill. Hij is robuust van bouw en heeft (altijd fijn) een antiaanbaklaag en een cool grip handgreep.