Handtekening toevoegen in Google Docs

© PXimport

Handtekening toevoegen in Google Docs

Geplaatst: 1 september 2022 - 08:16

Aangepast: 14 december 2022 - 09:42

Dirk Schoofs

Wil je een professionele elan aan een brief meegeven, dan voeg je een handtekening toe. Als je heel veel exemplaren van hetzelfde document moet afdrukken of als je het document per e-mail wilt versturen, dan kun je je handtekening ook eenvoudig digitaal toevoegen. Zo kun je eenvoudig een handtekening toevoegen in Google Docs.

Open het Google-document waaraan je de handtekening wilt toevoegen en klik op Invoegen / Tekening / + Nieuw. Hierdoor kom je in een canvas waar je een afbeelding kunt tekenen. Dat kan gaan om lijnen, vormen, pijlen, een tekst, et cetera.

Op de achtergrond van het canvas zie je een blokjespatroon. Dit patroon geeft aan dat de achtergrond transparant is. Handig, want hierdoor kun je je handtekening straks eventueel zelfs gedeeltelijk over de tekst slepen. Klik in de knoppenbalk op het pijltje naast het pictogram met het lijntje en kies voor de opdracht Krabbelen.

© PXimport

Vormgeven

In de modus Krabbelen kun je een vrije vorm op het canvas tekenen, zoals je handtekening. Dat gaat goed met een tekentablet of een touchscreen, maar ook met de muis kun je je handtekening maken. 

Wanneer je de eerste lijn tekent, veranderen de gereedschappen in de knoppenbalk. In de nieuwe set kun je de dikte, de kleur en het type (stippellijn, onderbroken lijn enzovoort) van de lijn instellen. Als je het ontwerp een beetje te hoekig vindt, gebruik dan Ctrl+Z om het ontwerp ongedaan te maken en opnieuw te beginnen. 

Wanneer de handtekening uit twee of meer lijnen bestaat, moet je de groep in z’n geheel selecteren om de kenmerken ervan aan te kunnen passen. Dat doe je door een selectiekader over de handtekening te slepen. Ben je klaar, klik dan rechtsboven op Opslaan en sluiten.

© PXimport

Positioneren

Door je handtekening op te slaan, verschijnt hij in het document. In de meeste gevallen zal de afbeelding met de handtekening veel te groot zijn. Door erop te klikken, komt er een blauwe rand met kleine vakjes eromheen te staan. Die vakjes zijn de handvaten. Houd Shift ingedrukt, klik op een handvat in een hoek en schaal de afbeelding. Door Shift te gebruiken, zal de hoogte-breedteverhouding van de tekening behouden blijven. 

Bij de geselecteerde handtekening vind je onderaan de mogelijkheden voor de tekstomloop. Kies daar de optie Voor de tekst. Hierdoor kun je de handtekening deels over de tekst plaatsen, net zoals je met een pen kunt doen.

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000