ID.nl logo
🤳 WhatsApp-stickers: de allerleukste stickersets
© Limpreom
Huis

🤳 WhatsApp-stickers: de allerleukste stickersets

Naast gifjes en emoji, kun je in WhatsApp ook gebruikmaken van stickers. De app biedt al een aantal stickers standaard aan, maar je kunt ook extra stickerpakketten downloaden. Benieuwd welke stickerpakketten de moeite waard zijn? Wij zetten de beste voor je op een rijtje.

In dit artikel zetten we de beste, leukste en grappigste stickerpakketten op een rijtje, zodat je altijd een gevatte reactie op iemands appje kunt geven. Een paar voorbeelden:

😎 Stickify 😜 Sticker Maker 📎 Clippy Stickers

Lees ook: Zo maak je zelf een avatar aan in WhatsApp

🥳 Stickify

Filmfanaat of gek van de popcultuur, dan is Stickify een pakket dat je zeker zal bevallen. Je kunt uit een heleboel categorieën kiezen. Zo vind je onder meer John Travolta uit Pulp Fiction, of de bijzondere persoonlijkheden uit MTV-reeks Jersey Shore. Je kunt cartoons kiezen, nog meer emoji, en zelfs stickerpacks op basis van land. Eigenlijk is dit dus niet zozeer een stickerpack, maar een virtuele schoenendoos vol met stickervellen. Vandaar dat we hieronder een aantal favorieten uitkiezen, zodat je niet teveel apps hoeft te installeren voor het gebruiken van WhatsApp-stickers. En oja, je kunt met Stickify ook je eigen stickers maken.

💕 Love Love van Amolika (Stickify)

Hoewel sommige stickers vrij uitgesproken en soms wat negatief zijn, is er ook een heel arsenaal aan stickerpakketten met vrolijke of schattige figuren. Een goed voorbeeld daarvan is het Love Love-stickerpack van Amolika, waarin je een simpel poppetje dat bestaat uit slechts een paar zwarte lijnen tegenkomt. Maar wel met altijd ergens een hartje: heel cute dus. Je vindt dit stickerpack in de Stickify-app.

🍔 Food Emojis van Emojify (Stickify)

Niet iedereen is fan van voedsel met oogjes, maar dat maakt het misschien extra leuk om je partner te plagen als hij of zij weer vraagt wat jullie gaan eten ‘s avonds. Een lekker gebakken ei, een zak patat of een filmpje kijken met popcorn? Je kunt er met de Food Emoji’s altijd een leuk antwoord op geven.

Of je bladert in een kookboek

Omdat je toch iedere avond iets op tafel moet zetten

🎁 Happy Birthday van Sandy (Stickify)

De Happy Birthday-collectie doet precies wat je zou denken. Het is een collectie stickers waarop de fijne verjaardagswens in het Engels te lezen is, wat ideaal is als je deel uitmaakt van WhatsApp-groepen die het leuk vinden om elkaar vol enthousiasme allemaal een fijne verjaardag te wensen. Deze stickerset is niet heel uitgebreid, maar is wel groot genoeg voor wat je aan felicitaties wilt zeggen.

💻 IT Guys van Sofia (Stickify)

We komen er bij ID.nl natuurlijk niet onderuit een stickerset aan te raden die iets met computers te maken heeft. De IT Guys van Sofia is geen heel grote set, maar hij bevat grappige en herkenbare plaatjes voor IT’ers en andere mensen die veel gebruikmaken van computers en laptops.

😹 Sticker Maker

Waar je in Stickify je eigen stickers kunt maken, kun je dat in Sticker Maker (Android en iOS) nog beter. Deze app laat je uit foto’s stickers maken. Je kunt dus bijvoorbeeld zelf allemaal emoties laten zien met je gezicht. Of je fotografeert je huisdier en maakt daar stickers van. Helemaal leuk: je kunt mensen waarmee je praat verrassen door een rare sticker te maken van hun WhatsApp-profielfoto.

👾 New Memes 2023 Sticker pack

Veel stickerpacks bestaan uit een collectie van één persoon, bijvoorbeeld Elvis, Mr. Bean of Donald Trump. Echt voor liefhebbbers dus. Zelf zijn wij vooral te spreken over de stickerpacks die een wat veelzijdiger assortiment bevatten. Een goed voorbeeld daarvan is New Memes 2023. Je vindt hier bijvoorbeeld de bekende meme van de peuter die zijn vuistje op een ‘yes’-manier balt, of een sticker van acteur Robert Downey Jr. die wat afkeurend kijkt. Welke emotie je ook wilt overdragen: met New Memes 2023 heb je altijd een sticker paraat.

📎 Clippy stickers

Als je Word gebruikte in de nineties of de zero's, dan ken je hem waarschijnlijk wel. Clippy was de hevig geanimeerde paperclip die je (soms hinderlijke) tips gaf over hoe je het tekstverwerkingsprogramma van Microsoft het beste kon gebruiken. In dit pack zitten een paar goede antwoord-stickers, zoals een verbaasde Clippy, een vinkje, een heel nerdy Clippy en een onzekere Clippy. Al zien we hem natuurlijk het liefst hoe we hem vooral kennen: je vriendelijk aankijkend met zijn dopoogjes.

Watch on YouTube

Welke kleur kies jij?

De iPhone 15

Powered by Kieskeurig.nl

▼ Volgende artikel
Consumenten testen: de slimme Philips RSL3000/10 robotgrasmaaier
© Philips
Huis

Consumenten testen: de slimme Philips RSL3000/10 robotgrasmaaier

Met de Philips RSL3000/10 robotgrasmaaier houd je je gazon moeiteloos strak en egaal. Dankzij GPS-gestuurde maairoutes en bediening via een app biedt deze robotmaaier gemak en precisie. Maar hoe presteert hij in de praktijk? Lees hier wat het Review.nl Testpanel van deze robotgrasmaaier vond.

Partnerbijdrage - in samenwerking met Philips

De Philips RSL3000/10 robotgrasmaaier gebruikt GPS en maait in parallelle, rechte banen zodat je gazon er strak en professioneel uitziet. Via de HomeRun-app kun je eenvoudig instellingen aanpassen, maaischema's maken en zelfs de voortgang van de maaier volgen. De maaier is voorzien van sensoren waardoor obstakels worden vermeden en keert automatisch terug naar het laadstation bij regen of een lege batterij. Dankzij de kantelbare constructie en een eenvoudig reinigingssysteem is onderhoud een fluitje van een cent.

De Philips RSL3000/10 Robotgrasmaaier krijgt van testers een gemiddelde score van 8,1. Het apparaat wordt geprezen om zijn stille werking, nauwkeurige maairoutes en gebruiksvriendelijke app. Hier volgen de belangrijkste bevindingen van het testpanel.

©Philips

Soepele installatie

De installatie wordt door veel testers als eenvoudig ervaren. "De robotmaaier is ontzettend makkelijk te installeren, binnen een uur na het uitpakken had ik de robotmaaier al aan het werk", zegt Didrik. Steffiecar was wat langer bezig. "Ik ben ongeveer twee uur bezig geweest met het installeren van het basisstation, de begrenzingsdraad en de maaier. Ondanks de obstakels (prieeltje, glijbaan, waterput) die wij in de tuin hebben, ging dat zeer gemakkelijk met behulp van de duidelijke aanwijzingen in de app."

Gebruiksgemak en resultaat

De maaier scoort volgens testers hoog door de slimme GPS-technologie, die ervoor zorgt dat de maaier in strakke, parallelle banen maait en geen plekje overslaat. "Ons grasveld is ongeveer 105 vierkante meter," zegt Steffiecar, "en na ongeveer 80 minuten op het maaiprogramma met de normale snelheid hebben we een prachtig egaal gemaaid gazon." Ook tuinen die niet standaard of rechttoe-rechtaan zijn vormen geen probleem voor deze robotmaaier. "Ik ben blij dat hij de verschillende hoeken en hellingen zonder problemen aankon", zegt Jeroenn990.

Daarnaast wordt de mogelijkheid om de snelheid en frequentie van het maaien aan te passen door testers gewaardeerd. "Je kunt kiezen of de maaier een willekeurige route doet of strakke banen maait. Dat ons denken aan een keurig gemaaide grasmat van een voetbalclub. Echt top!" vertelt Marie-Claire. Een andere tester voegt nog toe: "De maaihoogte is instelbaar, waardoor ik het gras precies naar mijn wensen kan aanpassen." Wel merkt een van de testers op dat hij een sensor aan de voorzijde mist. "Daardoor stopt hij niet direct stopt als hij ergens tegenaan botst."

©Philips

Opvallend is dat de testers van mening verschillen over het geluid dat de robotmaaier maakt. Tester D. noteerde dat hij het geluid tijdens het maaien hoog en scherp vond, terwijl Didrik juist het tegenovergestelde ervaarde: "Wat mij direct opviel bij het gebruik van de robot, is dat hij ontzettend stil is, je hebt amper door dat hij aan het werk is."

"Wat een feest om te zien dat je zelf niks hoeft te doen!"

- Tester M.

Slimme functies via de app

De HomeRun-app wordt door veel testers als een waardevolle toevoeging gezien. De app biedt uitgebreide functies, zoals het instellen van maaihoogte, maaischema's en verschillende maaipatronen. "De app helpt je door de installatie heen en biedt handige functies zoals maaischema's en maaipatronen", zegt BartM. "In de app kun je heel gemakkelijk een weekschema toevoegen, waarna de maaier volledig automatisch aan de slag gaat", voegt Steffiecar toe. Wel blijkt de verbinding met de app blijkt niet altijd stabiel, wat door enkele testers als frustrerend wordt ervaren. " Wij konden de maaier af en toe niet aanzetten via de app. Hij gaf dan aan begrenzingdraad is niet te detecteren", zegt een van hen.

Uitstekende klantenservice

De klantenservice van Philips wordt door meerdere testers als een groot pluspunt genoemd. Met name de hulp bij installatie en ondersteuning wordt geprezen. "Ik had een probleem met de bekabeling waardoor de app en de wifi niet goed aansloten op de robot bij de installatie door mijzelf. Zelf kon ik dat niet oplossen. Na een bezoek van het Philips Aftercare team, is de robot goed aangesloten. Daarna weinig problemen meer gehad met verbinding en wifi." Ook Amanda benadrukt de goede ondersteuning: "Het advies van het technische team heeft ons geholpen om de begrenzingsdraad optimaal te plaatsen, zodat de maaier alles meepakt."

©Philips

✅ Pluspunten

  • GPS-technologie

  • Gebruiksvriendelijke app

  • Mooi maairesultaat

  • Fijne klantenservice

❌ Minpunten

  • App werkt niet altijd stabiel

  • Begrenzingsdraad installeren kost tijd

Eindoordeel

De Philips RSL3000/10 robotgrasmaaier is een handige oplossing voor iedereen die het tuinonderhoud wil vereenvoudigen. Met een gemiddelde beoordeling van een 8,1 zijn testers overwegend positief. De strakke maaipatronen dankzij GPS en gebruiksvriendelijke app worden vaak geprezen. Hoewel de installatie van de begrenzingsdraad en enkele technische verbeterpunten aandacht verdienen, blijft deze robotgrasmaaier een prima hulp voor iedereen die niet zelf telkens zijn gazon wil maaien.

Ontdek de RSL3000/10 robotgrasmaaier

Op Kieskeurig.nl
▼ Volgende artikel
Zo maak je een smartphone seniorvriendelijk
© deagreez
Huis

Zo maak je een smartphone seniorvriendelijk

Moet jij je vader, oma of een ander familielid vaak helpen met zijn of haar smartphone? Dan is dit artikel precies wat je nodig hebt. We leggen uit hoe je met een paar eenvoudige instellingen een telefoon gebruiksvriendelijker maakt voor senioren. Zo kunnen zij hun smartphone gemakkelijker gebruiken, zonder jou steeds om hulp te hoeven vragen.

In dit artikel leggen we voor Android en iOS stapsgewijs uit: • Op welke manieren je de gebruiksvriendelijkheid van de telefoon verbetert • Hoe je de leesbaarheid en het volume verhoogt • Wat je kunt doen om de veiligheid te verbeteren • Wat je kunt doen om de smartphone functioneler te maken

Lees ook: Zo vind je de beste tablet voor senioren

💡 Tip vooraf: overleg alles met de gebruiker

Het is handig om aanpassing van de instellingen samen en in overleg te doen met je (groot)ouders, oom of tante. Daardoor leert diegene meteen waar de belangrijkste applicaties staan en hoe je bepaalde functies gebruikt. Doe desnoods voor hoe je een contactpersoon belt, een bericht stuurt of een foto maakt.

Opruimen van het startscherm

Smartphones zijn onder andere lastig in gebruik omdat je er zo ontzettend veel mee kunt. Maar een groot deel van de ouderen maakt vaak alleen gebruik van de basisfuncties en standaardapplicaties. Een overvloed aan icoontjes voor programma's en instellingen kan daardoor verwarrend werken. Dit probleem wordt versterkt doordat nieuwe telefoons vaak vol staan met voorgeïnstalleerde apps. Je maakt het al een stuk makkelijker door applicaties die niet gebruikt worden te verwijderen.

Het kan zijn dat de naam van een menu op een 🤖 Android-telefoon afwijkt van wat je hieronder ziet staan. Dat komt omdat Android-telefoons door verschillende fabrikanten worden gemaakt, die soms hun eigen benamingen voor menu-onderdelen gebruiken. Over het algemeen moet je echter een eind komen met onderstaande uitleg.

Tekst vergroten

Tekst en icoontjes op een smartphone zijn vaak klein en daardoor niet altijd goed leesbaar. Gelukkig kun je dit aanpassen via de instellingen. Zowel op iOS als Android vind je een optie om de lettergrootte te vergroten. Daarnaast is er een aparte instelling om de grootte van het scherm en de icoontjes aan te passen.

🤖 Android

Androidgebruikers vinden deze opties onder Instellingen en Toegankelijkheid. Daaronder is een menu dat Weergavegrootte en tekst heet. In dit scherm vind je een slider voor de lettergrootte en de weergavegrootte. Daaronder staan nog meer instellingen om de leesbaarheid te verbeteren, zoals alle tekst dikgedrukt maken en het contrast verhogen.

🍎 iOS

Applegebruikers gaan naar Instellingen, selecteren Beeldscherm en helderheid en klikken op Tekstgrootte om de leesbaarheid te verbeteren. Door bij Weergavezoom te kiezen voor Grotere tekst wordt alles op het scherm groter weergegeven.

Volume instellen

Naarmate we ouder worden, kan ons gehoor wat minder goed worden. Daarom is het belangrijk dat meldingen, alarmen en het spreekvolume van een smartphone luid en duidelijk zijn. Gelukkig kun je voor elk type geluid apart het volume instellen, zodat alles goed hoorbaar blijft.

🤖 Android

Ga naar Instellingen, kies Geluid en trillingen en pas het volume van onder andere media en de ringtone onafhankelijk van elkaar aan. Bij de meeste smartphones kun je dit menu ook openen door de volumeknoppen aan de zijkant in te drukken.

🍎 iOS

Via Instellingen en dan Horen en voelen kom je in het menu terecht om het geluid aan te passen. Net zoals bij Androidtelefoons kom je hier ook als je de volumebuttons aan de zijkant kort ingedrukt houdt.

Om juist te voorkómen dat het volume onbedoeld wordt aangepast met de knoppen aan de zijkant zet je in hetzelfde menu Wijzig met knoppen uit. Bij de meeste Androidtelefoons moet je daar een losse applicatie voor downloaden, dus wat dat betreft is het op een iPhone makkelijker.

Snelkoppelingen voor favoriete contacten

Veel ouderen bellen en appen met slechts een handjevol mensen. Voor het gemak kun je de meest gebelde contacten als losse snelkoppeling op het hoofdscherm plaatsen. Met een enkele klik op het icoontje wordt die contactpersoon gebeld.

🤖 Android

Houd je vinger kort op het hoofdscherm tot een menu verschijnt en klik op Widgets en daarna op Contacten. Kies Direct bellen 1 x 1 en sleep het icoon op de gewenste plek op het hoofdscherm. Kies daarna een contactpersoon.

🍎 iOS

Open de Opdrachten-app en klik op het plusicoontje rechts bovenin. Selecteer Telefoon en vervolgens de contactpersoon in kwestie. Daarna zet je de snelkoppeling op de gewenste positie.

💡Beveilig de telefoon

Met een vingerafdrukscanner, wachtwoord, pincode, patroon of gezichtsherkenning kun je voorkomen dat iedereen zomaar toegang heeft tot een smartphone. Zorg ervoor dat deze beveiliging is ingeschakeld en dat de gebruiker weet hoe deze werkt.

Nuttige apps en functies

Voor een deel van de senioren is een telefoon niet meer dan een apparaat waarmee je mensen belt. Maar een smartphone kan veel meer. Laat bijvoorbeeld zien hoe je een tekstbericht stuurt, een foto maakt of iets in de agenda zet (natuurlijk alleen als je denkt dat de persoon in kwestie het gaat gebruiken). Daarnaast zijn er voor ouderen speciale applicaties en functies, zoals:

🍌 Een valalarm

📖 Automatisch voorlezen van tekst voor slechtzienden

💊 Een herinnering om medicatie in te nemen

Probeer vooral mee te denken met de persoon die de telefoon gebruikt. Wat heeft hij of zij nodig?

Conclusie

Met de tips en instellingen uit dit artikel zorg je ervoor dat senioren in je omgeving meer plezier van hun smartphone hebben. Door ze duidelijk uit te leggen wat je precies aanpast en hoe je dat doet, zorg je er ook voor dat ze hun telefoon wat beter gaan begrijpen. Fijn voor hen én fijn voor jou!

Smartphone vaak kwijt?

Koop een hoesje in een opvallende kleur!