Zo kun je je gezondheidsgegevens exporteren in iOS 10

Het is handig om de data uit de Gezondheid-app extern op te slaan. Zo kun je je gezondheidsgegevens exporteren in iOS 10.

De Gezondheid-app bevat allerlei gegevens die je waarschijnlijk graag wilt bewaren om later op terug te vallen, of over te zetten op een nieuw apparaat. Je kunt hiervoor een iCloud of iTunes reservekopie maken. Lees ook: Zo check en beheer je de permissies van de Gezondheid-app.

Vanaf iOS 10 is het echter ook mogelijk om de data op een prettige manier handmatig te exporteren en extern te bewaren. Ga naar de Gezondheid-app en druk op het tabblad Gegevens. Druk bovenaan op het silhouette icoon en druk onderaan het scherm op Exporteer gezondheidsgegevens.

iCloud en Dropbox

Afhankelijk van de hoeveelheid data die er in de app is opgeslagen kan het enige tijd duren voordat het exporteren voltooid is. Vervolgens kun je kiezen op welke manier je de data wilt delen, bijvoorbeeld via Mail, Berichten, of opslaan, bijvoorbeeld op iCloud Drive of Dropbox.

Op een later tijdstip kun je deze extern opgeslagen data weer naar de Gezondheid-app importeren. Dat is handig wanneer je een nieuw apparaat in je bezit hebt.

Back-up

Je kunt natuurlijk ook automatisch de gegevens laten terugzetten via iCloud en iTunes, maar het is altijd een goed idee om een extra reservekopie van belangrijke gegevens te hebben voor het geval er ergens iets misgaat.

In dat geval kun je het dus handmatig doen. Hiervoor heb je wel een app van derden nodig, zoals Health Data Importer. Deze app kost€2,99 maar is erg handig.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000