Foto's overzetten van pc naar iPhone of iPad doe je zo

© PXimport

Foto's overzetten van pc naar iPhone of iPad doe je zo

Geplaatst: 19 augustus 2022 - 10:20

Aangepast: 14 december 2022 - 09:43

Redactie

Wil je foto's overzetten van je pc naar je iPad of iPhone, dan werkt dit vrij gemakkelijk met iCloud. Je moet wel even weten hoe het werkt. In dit artikel leggen we het uit.

iCloud wordt doorgaans gebruikt om automatisch foto's te laten synchroniseren vanaf je iPhone of iPad naar je computer, met wat Apple Photo Stream noemt. Photo Stream bevat de nieuwste 1000 foto's, maar als die foto's eenmaal in de Photo Stream map binnen My Pictures op je pc of laptop staan, worden ze niet verwijderd. Dus dat is een prima manier om automatisch foto's op je iOS apparaat te back-uppen zonder dat je het met een kabel aan je computer hoeft te koppelen.

Je kunt de Photo Stream map echter ook gebruiken in combinatie met iCloud Control Panel om foto's vanaf je pc naar je iOS apparaat te sturen. Om iCloud onder Windows te kunnen gebruiken heb je wel extra software van Apple nodig. Hier kun je lezen wat je moet doen om iCloud Control Panel te installeren en te configureren voor Windows.

Hier kun je de nieuwste versie van iCloud Control Panel vinden.

Wanneer het eenmaal is ingesteld, worden foto's die je met je iPhone of iPad maakt opgeslagen naar je Photo Stream en geüpload naar iCloud, en vervolgens gedownload naar je computer de eerstvolgende keer dat je hem aanzet.

Foto's uploaden van je pc naar je iPhone

Er zijn verschillende manieren om foto's op een iPhone of iPad te zetten, maar hier doen we het via iCloud Control Panel en de Uploads map binnen de Photo Stream map.

Stap 1

Op je computer, open een Verkenner venster en ga naar de map waarin de foto's die je wilt hebben zijn opgeslagen. Selecteer de foto's die je wilt, klik er met de rechtermuisknop op, en kies Kopiëren.

 

© PXimport

Stap 2

Ga naar de Afbeeldingen map. Zoek de iCloud-foto's map die gecreëerd wordt wanneer je het iCloud Control Panel installeert, en dubbelklik erop om de inhoud weer te geven. (Klik niet op de iCloud-foto's snelkoppeling in de Windows Verkenner favorietenlijst, want op die manier kun je niet bij de Uploads map komen.)

 

© PXimport

Stap 3

Open de Uploads map in iCloud-foto's, klik met de rechtermuisknop en Paste je gekopieerde foto's naar deze map.

 

© PXimport

Stap 4

Je foto's zullen al snel in je iCloud-foto's op je iPhone verschijnen (binnen de Foto's-app). De iCloud-foto's-map is gerangschikt op datum (de datum waarop de foto's genomen zijn), dus het kan een beetje lastig zijn om ze te vinden als je al het maximale aantal foto's (1000) in je stream hebt staan. Maar het kan ook dat Windows de bestanden de datum van vandaag gegeven heeft. Dan staan de foto's achteraan in je iCloud-foto's.

Een veelvoorkomende bron van verwarring is het feit dat iCloud-foto's geen video's ondersteunt, dus je kunt op deze manier geen video's naar je iPhone of iPad uploaden. Om video's aan je camerarol toe te voegen, moet je iTunes gebruiken en ze synchroniseren met het tabblad Foto's (zorg dat je het vakje bij Inclusief video'ss aanvinkt), of je kunt een app installeren waarmee je bestanden toe kunt voegen via Bestandsdeling in iTunes.

Je hebt waarschijnlijk veel foto's op je telefoon staan, waardoor je niet voorkomt dat je na het overzetten dubbele foto's op je pc hebt staan. Er zijn heel veel programma's te vinden op internet die je helpen zoeken naar dubbele foto's.  Lang niet alle programma's hebben een efficiënte manier om duplicaten ook daadwerkelijk te verwijderen. Fast Duplicate File Finder Professional heeft dat wel. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000