Zo kun je wifi en bluetooth volledig uitschakelen in iOS 11

© PXimport

Zo kun je wifi en bluetooth volledig uitschakelen in iOS 11

Geplaatst: 21 september 2017 - 07:59

Aangepast: 24 november 2022 - 12:43

Lub Snoek

Met de komst van iOS 11 zijn er een aantal handige functies toegevoegd aan onze iPhones en iPads. Toch zijn er ook wat verwarrende dingen doorgevoerd – zo kun je bluetooth en wifi niet meer uitschakelen via het bedieningspaneel. Maar waar zijn die icoontjes dan voor? En hoe schakel je het dan wel uit?

Bedieningspaneel

Je hebt het misschien zelf al gemerkt: wanneer je wifi of bluetooth uitschakelt in het bedieningspaneel in iOS 11, staat het nog steeds aan wanneer je bij Instellingen kijkt.

Door de knoppen voor bluetooth en wifi in het bedieningspaneel in te drukken, verbreek je in iOS 11 wel de verbinding met het huidige netwerk of bluetooth-apparaat, maar schakel je bluetooth of wifi niet uit. Om bluetooth of wifi volledig uit te schakelen navigeer je naar Instellingen – Wifi of Instellingen – Bluetooth. Daar zet je de schakelaar over om deze functies volledig uit te schakelen.

Media has no description

© PXimport

Media has no description

© PXimport

 

© PXimport

De iconen zijn ook aangepast. Er zijn nu 3 verschillende icoontjes die aangeven of wifi en bluetooth gewoon aanstaan, uitstaan voor netwerken of helemaal zijn uitgeschakeld.

Waarom?

Deze nieuwe manier van bedienen heeft zo z’n voor- en nadelen. Zo kun je met de wifi-knop in het Bedieningspaneel wel de verbinding verbreken met het huidige netwerk, maar blijven functies als AirDrop – wat ook via wifi gebeurt – wel bruikbaar. Door bluetooth in het Bedieningspaneel uit te schakelen ontkoppel je bijvoorbeeld wel je iPhone met een koptelefoon, maar blijft de bluetooth-verbinding met je Apple Watch gewoon intact.

Een nadeel is de batterijduur. Het altijd aan laten staan van wifi en bluetooth vergt nou eenmaal meer batterij. Vooral wanneer je zo lang mogelijk je iPhone of iPad wil gebruiken kan het van pas komen om via Instellingen deze functies volledig uit te schakelen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000