Waterdicht en geen homeknop: alle geruchten over de iPhone 7

© PXimport

Waterdicht en geen homeknop: alle geruchten over de iPhone 7

Smartphone & tablet

Geplaatst: 22 juni 2016 - 09:27

Aangepast: 14 december 2022 - 14:51

Jeffrey Noordermeer

Als we de geruchtenmolen mogen geloven, bewaart Apple de écht grote veranderingen voor de iPhone voor 2017, als de iPhone zijn 10-jarig jubileum viert. Maar dat betekent niet dat er komende september geen iPhone 7 uitkomt.

Volgens verschillende bronnen zal de iPhone 7 vrijwel hetzelfde uiterlijk hebben als de iPhone 6s. Dit met een paar kleine aanpassingen, wat de telefoon toch weer een stuk beter moet maken. Maar er zijn ook hardnekkige geruchten die wel een flinke verandering voorspellen. Lees ook: iOS 10: De grootste update van iOS ooit?

Uiterlijk

Een groot verschil is dat de camera aan de achterzijde van de nieuwe iPhone niet meer uit zal steken. De camera zal namelijk geheel geïntegreerd zijn in de body van de iPhone 7. Ook lijkt het zo dat de twee lijnen zijn verdwenen die fungeerden als radioantenne. Verder moet de iPhone 7 even dik - of dun - worden als de iPhone 6s.

© PXimport

Het is maar concept art, maar het is wel fijn om naar te kijken.

Hardware

Het kan heel goed zijn dat het wegwerken in de body niet de enige verandering van de camera is. Er gaan namelijk geruchten dat Apple een tweede camera aan de achterkant van het toestel inbouwt, waardoor je 3D-achtige beelden kan gaan schieten. Het kan ook zijn dat de dubbele camera alleen wordt toegevoegd voor kwaliteitsverbetering, zoals bij de Huawei P9.

Het lijkt erop dat Apple eindelijk de standaard opslagcapaciteit van de telefoons verhoogt van 16 GB naar 32 GB. De maximale opslag zou verhoogd worden van 128 naar 265 GB. Ook kan het goed zijn dat de iPhone 7 3GB aan werkgeheugen krijgt.

Waterdicht

Misschien wel het meest tot de verbeelding sprekende gerucht is het feit dat de iPhone 7 waterdicht zal zijn. Dat verhaal doet echter vaker de ronde als er een nieuwe iPhone op stapel staat, dus wat daar dit keer van waar is, moeten we nog maar zien. Het lijkt logischer dat Apple een eventuele waterdichte iPhone bewaart tot volgend jaar.

Geen homeknop

Er gaan ook geruchten dat deze iPhone geen homeknop heeft en dat de vingerafdrukscanner zich geheel onder het glas van de telefoon bevindt. Techsite Mobipicker heeft foto's van de vermeende nieuwe homeknop, die inderdaad meer op een touch-button lijkt.

Geen headphone-jack

Meer is niet altijd beter, maar Apple gaat na het weghalen van de meeste poorten in de nieuwe serie MacBooks ook bij de nieuwe iPhone vrolijk verder met het dichten van de gaten. De iPhone 7 zou geen ingang voor een koptelefoon meer hebben. Hoe Apple het probleem van mensen die geen bluetooth-oortjes hebben gaat oplossen, moeten we maar afwachten.

© PXimport

Zijn we de 3,5mm-jack straks kwijt?

Prijs en releasedatum

De iPhone 6s en zijn grotere 6s Plus-broer gaan voor respectievelijk 749 en 859 euro over de toonbank. Het ligt in de lijn der verwachting dat de iPhone 7 minstens net zo veel gaat kosten, en bij grote veranderingen nog iets duurder zal zijn.

Als Apple vasthoud aan de normale cyclus, zal de nieuwe iPhone in september van dit jaar op de markt komen. Tot die tijd moeten we het dus doen met geruchten.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000