Samen muziek luisteren met groepssessies in Spotify

© PXimport

Samen muziek luisteren met groepssessies in Spotify

Smartphone & tablet

Geplaatst: 17 december 2021 - 06:05

Aangepast: 25 november 2022 - 11:20

Daan Doedens

Muziek luisteren is sowieso al leuk, maar muziek luisteren met je vrienden is helemaal een feestje. Spotify heeft daar een leuke feature voor gebouwd: groepssessies. Officieel is de functie nog in ontwikkeling, maar het werkt prima, en je kunt hem gewoon gebruiken. Zo werken groepssessies in Spotify.

Een groepssessie starten

Om een groepssessie te starten, moet je eerst muziek afspelen - op je smartphone, want de desktopversie van Spotify ondersteunt de functie nog niet. Het kan een playlist zijn die je zelf hebt gemaakt, of je kunt een bestaande afspeellijst gebruiken, het gaat puur om de eerste nummers. 

Zodra je muziek afspeelt, druk je op het icoontje dat je normaal gesproken gebruikt om muziek naar je draadloze speaker te casten, het speakertje voor het halve beeldschermpje. Onderaan het venster dat opent, zie je Een groepssessie starten staan, met een bèta-icoontje erachter om aan te geven dat de functie nog in ontwikkeling is. Druk op de groene knop Sessie starten en het feest kan beginnen - letterlijk. 

© CIDimport

Vrienden uitnodigen

Nadat je een Spotify-groepssessie bent gestart, kom je in een volgend scherm terecht, waar je tot nu toe nog alleen je gebruikersnaam ziet staan. Tik op Vrienden uitnodigen om de lijst met opties te zien te krijgen. Je kunt een link delen, een WhatsApp-bericht versturen of een andere app gebruiken via het menu met de drie puntjes. Daar kun je ook op Dichtbij tikken: je telefoon zoekt dan smartphones in de buurt om mee te verbinden, al moet je dat nog wel even aanzetten. 

Deelnemers kunnen nu hun eigen muziek afspelen. Dat gaat vrij rigoureus: iedereen die op een nummer klikt krijgt meteen voorrang, dus spreek goed af wie wat doet. Ze kunnen ook kiezen of ze op hun eigen apparaat muziek willen luisteren of het apparaat willen gebruiken waar jij op dat moment mee aan het luisteren bent, handig als je je fysiek in dezelfde ruimte bevindt. Onthoud ook dat iedereen op een smartphone bezig moet zijn, pc's en laptops worden nog niet ondersteund. 

© CIDimport

© CIDimport

© CIDimport

Groepssessie beëindigen

Is je buurman het beu en heeft hij zich in je sessie gewerkt, of wil je om een andere reden iemand uit de lijst hebben? Losse deelnemers verwijderen kan niet zonder ze meteen helemaal te blokkeren, wat misschien een beetje teveel van het goede is. Je kunt natuurlijk wel altijd een nieuwe sessie starten en de deelnemers die je er wel in wil hebben opnieuw uitnodigen. 

Als het feestje is afgelopen, of de werkdag is over, dan kun je een venster teruggaan met het pijltje rechtsboven en onderaan tikken op Sessie beëindigen. Geen zorgen: je muziek draait gewoon door, alleen de andere feestgangers kunnen de playlist niet meer bedienen. 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000