Motorola Moto E7 Plus: ideale instapsmartphone?

© PXimport

Motorola Moto E7 Plus: ideale instapsmartphone?

Smartphone & tablet

Geplaatst: 25 oktober 2020 - 11:19

Aangepast: 14 december 2022 - 10:44

Rens Blom

De Motorola Moto E7 Plus is een smartphone met een groot scherm, een grote accu en een kleine prijs van 149 euro. Is dit de ideale instapsmartphone voor kinderen, ouderen en alles ertussenin? Computer!Totaal praat je bij in deze Motorola Moto E7 Plus review.

De Moto E7 Plus is een typische budgetsmartphone, maar wel een met het ontwerp en de specificaties van 2020. En dat is een groot verschil met de instapmodellen van een paar jaar geleden, die goedkoop overkwamen en simpele hardware hadden. De Moto E7 Plus laat zijn prijskaartje moeilijker raden, al merk je wel degelijk dat er compromissen gesloten zijn.

Ontwerp en scherm

Het toestel heeft een plastic behuizing die degelijk overkomt en weinig vingerafdrukken laat zien. De knoppen voelen stevig aan, al vind ik het nut van de speciale Google Assistent-knop beperkt. Die knop zit op de rechterzijkant, helemaal bovenin. Ik kom er als rechtshandige gebruiker daarom niet meteen bij. Fijn is dat de Moto E7 Plus een snelle vingerafdrukscanner (op de achterkant) heeft en voorzien is van een 3,5mm-hoofdtelefoonpoort. Jammer genoeg laadt de smartphone op via een micro-usb-poort in plaats van het nieuwere en betere usb-c.

© PXimport

© PXimport

© PXimport

© CIDimport

Het 6,5inch-scherm van de Moto E7 Plus is groot en niet tot nauwelijks met één hand te bedienen. Gelet op het prijskaartje is de kleurweergave prima. De hd-resolutie (1600 bij 720 pixels) is een groter aandachtspunt omdat het beeld zichtbaar minder scherp oogt dan een full-hd-scherm (minimaal 1920 bij 1080 pixels). Gebruik je nu een smartphone met hd-scherm of wordt de Moto E7 Plus je eerste toestel, dan valt het je waarschijnlijk nauwelijks op. Maar hecht je waarde aan een groot en scherp scherm om bijvoorbeeld de krant op te lezen, dan kun je beter kijken naar een voordelig toestel met een full-hd-display.

© CIDimport

Hardware

Over de hardware ben ik positiever dan verwacht. De Moto E7 Plus heeft een eenvoudige Snapdragon-processor die met 4 GB werkgeheugen krachtig genoeg is om populaire apps als WhatsApp vlot te draaien. Natuurlijk merk je vertragingen bij het openen van en wisselen tussen apps en duren alle handelingen langer dan op een iPhone of dure Android-smartphone. Maar de Moto E7 Plus werkt naar behoren, met een goede basis. Een ruime 64 GB opslaggeheugen voor media, aardige camera’s op de voor- en achterkant en een grote 5000 mAh-accu die bij intensief gebruik anderhalve dag meegaat. Doe je het rustiger aan dan is twee tot drie dagen mogelijk. Opladen gaat helaas langzaam via de micro-usb-poort.

Twee noemenswaardige bezuinigingen zijn het gebrek aan een nfc-chip (om contactloos te betalen in winkels) en het feit dat de Moto E7 Plus alleen overweg kan met wifi 802.11b/g/n (wifi 4). Je kunt met dit toestel dus niet internetten op een 5 GHz-frequentie.

© CIDimport

© CIDimport

Software: alleen Android 11

Motorola installeert Android 10 op de Moto E7 Plus en past weinig aan. Dat vind ik fijn omdat de software van zichzelf gebruiksvriendelijk is, en er nu geen extra apps, functies of visuele aanpassingen in de weg zitten. Motorola voegt een paar handige foefjes toe om onder meer snel de camera en zaklamp te starten. Prima! De fabrikant garandeert één Android-update, naar versie 11. Die update voelt als niet meer dan logisch omdat Android 11 al uit was toen de Moto E7 Plus uitkwam. Een update naar Android 12 – dat naar verwachting in de herfst van 2021 verschijnt – was naar mijn mening op zijn plaats geweest. Merken als Nokia en Samsung geven hun budgettoestellen wél Android 12. Zij garanderen ook drie jaar beveiligingsupdates en dat is beter dan Motorola’s twee jaar. De Moto E7 Plus heeft dus niet het beste updatebeleid, maar kan wel twee jaar mee.

© CIDimport

Conclusie: Motorola Moto E7 Plus kopen?

De Motorola Moto E7 Plus is een betaalbare smartphone met een prima scherm, aardige hardware en een lange accuduur. De Android-software is gebruiksvriendelijk en krijgt twee jaar updates. Dat is oké, maar minder lang dan concurrerende telefoons. Al met al een degelijke instapper voor weinig geld, met de Nokia 5.3, Motorola Moto G8 Power en Xiaomi Redmi 9 als gewaagde alternatieven.

7,5

ONS OORDEEL

Motorola Moto E7 Plus

Pluspunten

Fraaie en stevige behuizing

Prima prestaties

Lange accuduur

Gebruiksvriendelijke software

Minpunten

Micro-usb-poort

Minder scherp hd-scherm

Kort updatebeleid

Conclusie

**Adviesprijs** € 149,- **OS** Android 10 **Scherm** 6,5 inch (1600 x 720) **Processor** Snapdragon 450 **RAM** 4 GB **Opslag** 64 GB (met micro-sd) **Batterij** 5.000 mAh **Camera's** 48 en 2 megapixel (achter), 8 megapixel (voor) **Connectiviteit** Wifi 802.11b/g/n, Bluetooth 5.0, gps, 4G **Formaat** 16,5 x 7,6 x 0,92 cm **Gewicht** 200 gram **Website** [www.motorola.com/nl/](https://www.motorola.com/nl/smartphones-moto-e-plus-gen-7/p)...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000