Dit moet je weten over Apple Music Voice

© PXimport

Dit moet je weten over Apple Music Voice

Smartphone & tablet

Geplaatst: 2 januari 2022 - 13:34

Aangepast: 25 november 2022 - 11:22

Justin Doornekamp

Heb jij de nodige slimme apparaten in huis staan, dan bestaat de kans dat je ook spraakassistenten gebruikt. Door middel van spraakcommando’s kun je dan gemakkelijk de lampen aanzetten, de thermostaat hoger zetten of een muziekje afspelen. Zweer jij daarbij, dan zul je verheugd zijn dat Apple met een speciaal Siri-abonnement komt voor Apple Music. Maar daar zitten wel wat haken en ogen aan.

Het zogenoemde Apple Music Voice-abonnement is een stuk goedkoper dan de andere abonnementsvormen van de streamingdienst. In de Verenigde Staten hangt er een prijskaartje van 5 dollar per maand aan het abonnement en je krijgt dan net als alle andere abonnementsvormen toegang tot de gehele catalogus van Apple Music. 

Dit is de helft goedkoper dan het standaard abonnement van 9,99 dollar per maand. Er is nog geen prijs in euro bekend voor het Voice-abonnement. Voor een regulier abonnement op Apple Music betaal je in Nederland 9,99 euro per maand of 4,99 euro als je student bent. 

© PXimport

Beperkingen

Het Voice-abonnement heeft wel een grote beperking: je kunt alleen naar muziek luisteren door Siri te vragen om de nummers af te spelen. Afhankelijk van je apparaat kun je buiten Siri om nog muziek bedienen, maar de mogelijkheden zijn beperkt. Zo kun je op een iPhone nummers pauzeren of vooruit spoelen, maar je hebt Siri altijd nodig om de muziek te starten. 

Kortom: je kunt de volledige Apple Music-app niet gebruiken. Wil je ook de premiumfuncties zoals Spatial Audio, Lossless Audio, songteksten, muziekvideo’s en meer, dan moet je ook upgraden naar de normale bundel.

Apple Music Voice-abonnement nemen

Abonneren op Apple Music Voice kan via Siri, door te zeggen Hé, Siri, start mijn Apple Music Voice-proefabonnement. Je kunt je ook aanmelden via de Apple Music-app. Zodra je geabonneerd bent, kun je via Apple Music Voice muziek laten afspelen op alle devices met Siri, zoals HomePod mini, AirPods, iPhone of andere devices van Apple, en via CarPlay. Siri heeft bovendien een update gekregen met nieuwe afspeellijsten voor stemmingen en activiteiten, zoals een etentje met vrienden en relaxen voordat je naar bed gaat.

Het Voice-abonnement is beschikbaar sinds iOS 15.2, dat sinds kort uit is. In de komende maanden wordt het abonnement in 17 landen uitgerold, waaronder enkele Europese landen als Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje. Het is nog niet bekend of het Siri-abonnement ook in Nederland of België beschikbaar zal worden, maar dit ligt wel voor de hand. 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000